SZAKCIKKEK

Ultrashape kezelés kontra zsírleszívás

Amerikai Plasztikai sebészek véleménye a zsírleszívásokról és az Ultrashape kezelésekről – kontra magyar tendencia

2009. november 24. 11:23
Dr. Szabó Judit Anna / SzépségBróker
Az Ultrashape egy újfajta eljárás, melynek során külsőleg alkalmazott ultrahang segítségével végeznek zsírbontást. Az amerikai plasztikai sebészek 2008-ban még a zsírleszívás mellett álltak. Mi a tendecia hazánkban?


Az Ultrashape egy újfajta eljárás, melynek során külsőleg alkalmazott ultrahang segítségével végeznek zsírbontást a subcutan réteg területén. Azonban nem hoz olyan látványos eredményt, mint a sebészi eljárás. Toby G. Mayer, MD az Amerikai Arcplasztikai és Helyreállító Műtéti Akadémia (AAFPRS) tagja szerint ha valaki nagyobb zsírfelesleggel küzd, mindenképp a zsírleszívást válassza, ugyanis annak során véglegesen eltávolítják a feleslegben felhalmozódott zsírsejteket. Ugyanakkor a zsírleszívás sebészi beavatkozást* igényel és minimum 4 nap munkából való kieséssel jár.


Ultrashape kezelés - comb formázása
Ultrashape kezelés - comb formázása
Hasonló véleményt fogalmaz meg Brooke R. Seckel, MD az Amerikai Esztétikai Sebész Társaság (ASAPS) tagja is: „Tapasztalataim szerint a nem sebészi úton történő zsírbontási módszerek általában nem hozzák meg a páciens számára a várva-várt eredményt. Azt gondolom, ha a páciens a tükörbe nézve nem lát kellő változást, akkor az eljárás nem megfelelő.”


Az Ultrashape zsírbontó folyamata angol nyelven:Glenn Vallecillos, MD - Los Angeles-i plasztikai sebész meglátása szerint számos non-invazív módszer van már az orvosok kezében a zsírbontásra, de egy olyan sincs köztük, amelyik olyan hatásos lenne, mint a zsírleszívás.
Steven Teitelbaum, MD az Amerikai Esztétikai Sebész Társaság (ASAPS) tagja frappánsan csak annyit mondott a non-invazív zsírbontási módszerek értékelésekor, hogy azok alkalmazásakor semmi garancia nincs az eredményre, míg a zsírleszívás során, ha a doktor eltávolít 1 liter zsírt, akkor valóban egy liter zsírral kevesebb lesz a szervezetben.
zsírleszívás folyamata
zsírleszívás folyamata
Arra kérdésre válaszolva, hogy mi a különbség az Ultrashape és az ultrahang masszázs közt Richard Baxter, MD az Amerikai Esztétikai Sebész Társaság (ASAPS) tagja elmondta, hogy az Ultrashape esetében egy fix kezelőfej állandó energiát fókuszál a szövetek specifikus pontjaira. Ugyanakkor az ultrahangmasszázs során közölt energia szétterjed a szövetekben, és mindenhol melegségérzetet okoz.
2008. április


Ön milyen tapasztalatokat szerzett az Ultrashape kezelés során?
Töltse ki Ön is ezt a rövid, kb. 2 percet igénybe vevő kérdőívet, és hamarosan megküldjük Önnek az összesítést!


Véleménye anonim marad, adatait harmadik félnek nem adjuk át! Az adatvédelemről részletesen itt olvashat.SzépségBróker kommentje:Zsírleszívás kontra Ultrashape magyar gyakorlata

Hazánkban az utóbbi néhány évben különösen megnőtt az érdeklődés a nem sebészi beavatkozások iránt mind az arcfiatalítás, mind az alakformálás területén. Ezek között kiemelkedő népszerűségnek örvend az UltraShape megoldás. Számos visszajelzés igazolja, hogy a fókuszált ultrahang-kezelésekkel látványos alakformálás valósítható meg. Azonban a kliensek megelégedettségét nagymértékben befolyásolja, hogy az adott Ultrashape készüléket az egyén paramétereinek megfelelően állítsa be a szakképzett személyzet. Az Ultrashape hatékonyságát egyes klinikák/szalonok úgy fokozzák, hogy az ultrahangos kezeléseket kiegészítik egyéb bőrfeszesítő és alakformáló (pl. Ultratone, VelaShape, speciális diéta, torna, stb.) megoldásokkal. Az „egyedi Ultrashape receptúrákat” alkalmazó orvosi centrumok sikere egyre több zsírleszíváson hezitáló pácienst győz meg az eljárás hatékonysága felől.

Egyedi Ultrashape kezelési protokollt dolgozott ki a Fehérhajó Revital Center<<

DE! Nem szabad arról sem elfeledkeznünk, hogy az UltraShape egy orvosi ultrahang berendezés, az egyénre szabott fókuszált ultrahangot orvosnak kell beállítania! Egy ilyen készülék majdnem azonos egy vesekő-zúzó ultrahangos berendezéssel. Pontos anatómiai ismeretekkel rendelkező szakember, tehát csakis orvos tudja beállítani az ultrahang fókuszát a páciens zsírrétegének megfelelően. Az Ultrashapet beállító szakembernek felelősséget kell vállalnia a készülék biztonságos, komplikációk nélküli működéséért. Nem megfelelő beállítás esetén károsodhatnak a kezelt terület alatti és környéki szervek, csontok, vagy akár nagyobb erek is, amelynek zsírembólia lehet a következménye (ugyanúgy, mint zsírleszívás esetén). Tehát orvosi kontroll nélkül NEM érdemes Ultrashape kezelést választania!

Orvosilag kontrollált Ultrashape kezelések: Dr. Kriston Renáta/ Fehérhjó Revital Center


Az ultrashape eljárás nem javasolt májbetegség, anyagcsere zavar, véralvadási zavar, terhesség, hasi sérv, bármilyen implantátum, továbbá szívritmus szabályozó esetén. Ezen kívül aszpirin rendszeres szedését is feltétlenül függesszük fel a kezelés ideje alatt.
6, 5 cm haskörfogat csökkenés 3 Ultrashape kezelés előtt és után / Dr. Chris Inglefield, UK
6, 5 cm haskörfogat csökkenés 3 Ultrashape kezelés előtt és után / Dr. Chris Inglefield, UK

Magyar plasztikai sebészek véleményemegoszlik az Ultrashape kezelésekkel kapcsolatosan. Szakmai tényként kezelik, hogy az ultrahangos készülékekkel kisebb mennyiségű zsírvastagság szüntethető meg, míg a zsírleszívással akár 2-3 liternyi zsírt is képesek eltávolítani egy-egy műtét során. Esztétikai sebészeink visszajelezték számomra, hogy több olyan páciens is jelentkezett zsírleszívásra, akik előzetesen kipróbálták az ultrahangos alakformálást. A csalódott kliensek azonban nem tudták felidézni az ultrahangos készülék pontos nevét, és a kezelő személyzet végzettségét sem, így a sikertelen eredmények közvetlenül nem írhatók a Ultrashape rovására.
3 cm combkörfogat csökkenés 3 Ultrashape kezelés előtt és után / Dr. J. Moreno-Moraga, Spain
3 cm combkörfogat csökkenés 3 Ultrashape kezelés előtt és után / Dr. J. Moreno-Moraga, Spain
*Zsírelszívás ellenjavallatai: vérzékenység, súlyos érrendszeri-, szív-, vagy tüdőbetegség, hormonális betegség, altatószerekkel és/vagy helyi érzéstelenítőkkel szembeni érzékenység, cukorbetegség, dohányzás, drog-, és alkoholfüggőség, kóros elhízás, depresszió, terhesség, súlyos bőrbetegségek (pl. lupus), keloidképződésre hajlamos bőr, stb.

*A zsírleszívás lehetséges komplikációi: fertőzés, gyulladás, haematoma (vérömleny), seroma (savós gyülem), folyadék-egynesúlyzavar, duzzanat, bőrpír, égés (főleg lézeres, vagy RF-es zsírleszívás estén), hegesedés, zsigeri perforáció, ideg-kompresszió, reverzibilis bőrérzés kiesés, bőrelhalás, embólia, bőregyenetlenség, esetleg altatószer mérgezés, allergia.
Amerikai statisztikák szerint a zsírleszívások és az autóbalesetek halálozási rátája megegyezik (16/ 100 000) **[2.; 3.].

Ultrashape Szépség Kupon (értéke 50 000 Ft) ITT tölthető le!

Forrás:
1. www.aestheticmedicinemagazine.co.uk; 2008. april.;
**2. ASPRS Task Force on Lipoplasty, J. G. Bruner (Chair). 1997 Survey Summary Report.
Arlington Heights, Ill.: American Society of Plastic and Reconstructive Surgeons, 1998.
**3. Co, A.C., M.F. Abad-Casintahan, and A. Espinoza-Thaebtharm, Submental fat reduction by
mesotherapy using phosphatidylcholine alone vs. phosphatidylcholine and organic
silicium: a pilot study. J Cosmet Dermatol, 2007. 6(4): p. 250-7.


Érdekelnek az aktuális információk e témakörből?


ALAKFORMÁLÓ hírlevelünkből 2 hetente értesülhetsz ezekről!
Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható és nem használható fel részben, vagy egészben egyik médiumban sem a tulajdonos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)

© 2010 szepsegbroker.hu | Ultrashape kezelés kontra zsírleszívás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink