SZAKCIKKEK

Karcsú vonalak sanyargatás nélkül- Flexitáriánus étrend

2009. december 08. 19:21
www.latte.hu, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)
Mindenki álma az a diéta, amely magában foglalja a létező összes ételféleséget, tökéletesen beleillik az életvitelünkbe és falatozásra bátorít. Ez nem más, mint a flexitáriánus étrend.


Karcsú vonalak sanyargatás nélkül- Flexitáriánus étrend 1.kép
A flexitáriánus étrend azok között az egészségtudatos emberek között kezd egyre inkább elterjedni, akik fogyasztanak húst, de úgy döntöttek, hogy egészségesebb és kevésbé hizlaló módját választják a táplálkozásnak. Ez a fajta egészséges étkezés a mediterrán étkezés alapja - ami limitálja a vörös húst, ezzel szemben a gyümölcsöket, zöldségeket, hüvelyeseket és az egészséges zsírokat részesíti előnyben -, és a kimutatások szerint csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát.
Karcsú vonalak sanyargatás nélkül- Flexitáriánus étrend 2.kép
Előnyök

A vegetarianizmus a táplálkozás egy nagyon egészséges módja. Azoknak az embereknek, akik nem esznek húst, általában 15%-al alacsonyabb a testsúlyuk, mint húsfogyasztó társaiké. Bizonyítottan hosszabb ideig élnek, alacsonyabb a koleszterinszintjük és a vérnyomásuk, és kisebb a kockázata, hogy szívproblémák vagy rákos elváltozás alakul ki a szervezetükben. A flexitáriánus diéta a vega kultúra minden pozitívumát magában hordozza, de alkalmanként megengedi némi hús beiktatását is azok számára, akik nem tudják elképzelni az életüket sajtburger, kijevi csirkemell vagy rántott halszeletek nélkül.

Hátrányok

Ha megvonjuk magunktól a húst, egyes tápanyagokból hiány alakulhat ki a szervezetben. Ahhoz, hogy biztosítsuk a szervezet vas-, illetve B6-vitamin ellátottságát, érdemes valamilyen táplálék kiegészítő készítményt szednünk. Magas zsírtartalma miatt a diéta korlátozza a sajt fogyasztását is, ezért fontos, hogy a hiányt pótold tej vagy valamilyen kalcium-tartalmú tabletta formájában.

Mivel rengeteg ízletes és finom ételt kínál fogyókúrázói számára, biztosak lehetünk benne, hogy nem találkozunk újra az éhség, az alacsony vércukorszint vagy a folytonos sóvárgás kínzó tüneteivel.
Szeretnél még többet megtudni a flexitáriánus étrendről?
© 2010 szepsegbroker.hu | Karcsú vonalak sanyargatás nélkül- Flexitáriánus étrend
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink