SZAKCIKKEK

Hamarosan! - heg nélküli műtéti sebek

2009. július 29. 14:15
Szépség Bróker
Számos plasztikai műtét során kénytelen a sebész nagyobb metszési vonalak ejteni. Még a legjobb seggyógyulási esélyek esetén is látványos heggel gyógyul a mellfelvarrás, mellkisebbítés és a hasplasztika is. Talán a jövőben még ezek a hegek is eltüntethetőek lesznek? A hírek szerint IGEN!


Ilyen nagy és kiemelkedő hegek megelőzésére lesz alkalmas az új készítmény
Ilyen nagy és kiemelkedő hegek megelőzésére lesz alkalmas az új készítmény
Európai bevezetés alatt áll egy új, kóros hegképződést csökkentő készítmény.

Avotermin
(Juvista®), egy szintetikus hatóanyag, amelyet beinjektálva a sebészi bemetszés előtt és után a seb széleibe gyorsítja a sebszélek regenerálódását, azok pontos illeszkedését. Az eredmény: egy simább, halványabb hegvonal, egy egészséges, a környezettől alig megkülönböztethető bőrfelszín létrejötte. Ezzel az eljárással minimalizálható a kialakuló heg mérete, kiemelkedése. A szakmai berkekben jól ismert The Lancet –ben megjelent kettős-vak, placebo kontrollált (I./II. fázisú) vizsgálat is igazolta az új készítmény sebgyógyulásra gyakorolt pozitív hatását.

A vizsgálat hatékonynak vélte az avotermin sebgyógyító hatását
, hisz a hatóanyaggal beinjektált bőrfelületen kialakult sebek látványosan kisebbek és szebben voltak, mint a készítménnyel nem kezelt bőrfelületek.


Talán még a mellfelvarrás hegvonalai is szebben és gyorsabban gyógyulhatnak majd
Talán még a mellfelvarrás hegvonalai is szebben és gyorsabban gyógyulhatnak majd
Prof. Mark Ferguson, a Renovo gyártó cég ügyvezető igazgatója közölte, „Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy az újkészítményünkről készült tanulmány megjelent a Tha Lancet oldalain. ,A Juvista® (avotermin, Renovo cég terméke) ezzel gyarapítani tudja majd a prevenciós (megelőzés) gyógyszerkészítmények nagy családját, elősegítve ezzel akár a nagyobb műtétek utáni sebek gyógyulását, az egészségesen szép és gyors bőr kialakulását."

A készítményre azonban még várnunk kell, hisz jelenleg még csak a fázis III. vizsgálatoknál tartanak, piaci megjelenése 2011-ben várható.

Forrás: Aesthetic Medicine Magazine 21. April 2009© 2010 szepsegbroker.hu | Hamarosan! - heg nélküli műtéti sebek
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink