SZAKCIKKEK

Európa legújabb testszobrásza- BodyTite

Bőrfeszesítés és zsírleszívás egy időben, a test újrastrukturálása

2009. augusztus 13. 15:50
Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker -Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény)
RFAL radiofrekvenciával asszisztált zsírleszívást az INVASIX orvosi társaság fejlesztette ki, amelyet ez év, 2009 márciusában vezetettek be Európába, mint BodyTite™ eljárást. A megoldás forradalmasítja az alakformálást, hisz a beavatkozás során nem csak jelentős mennyiségű zsírt távolítható el, hanem látványos méretű bőrfelületet is képes feszesíteni.


Európa legújabb testszobrásza- BodyTite 1.kép
Nem csak Amerikában, de Európában is túlsúlyosak az emberek. Sőt, a Szonda Ipsos szerint Magyarország sem állít jobban. A statisztikai felmérés alapján kiderült, hogy Magyarországon az emberek átlag testtömeg-indexe (BMI) 25,9 (normál testalkat: BMI 20-25; túlsúly: BM 25-30), tehát mi is túlsúlyosak vagyunk.

A plusz kilók legyűrésére számos fogyókúrás recept és tréning program született már szerte a világon. Bizonyára már sokan szembesültek azzal a ténnyel, hogy vannak olyan mértékű, vagy speciális elhelyezkedésű zsírpárnák, amelyeken a legnagyobb akaraterővel végig küzdött sztárdiéta, vagy a rendszeres sport sem segíthet.

Ilyenkor nem lehet más megoldás, mint a zavaró zsír-és bőrfelesleg eltávolítása.
Az ideális beavatkozás célja a zsírszövet végleges eltávolítása, a bőr feszesítése, amely minimális vérveszteséggel és a lehető legkevesebb fájdalommal és kényelmetlenséggel jár.


BodyTite a zsírszövetben- demonstráció
BodyTite a zsírszövetben- demonstráció

Tekintsük át a zsírleszívás eddig ismert orvosi megoldásait:Tradícionális zsírleszívással, az un. száraz technikával SAL (Dry technique) eltávolítható a zsírszövet, de igen nagy mértékű a vérveszteség, mert az eljárás során nem lehet koagulálni a vérereket. Továbbá, nem képes a kilazult bőrt összehúzni, így újabb műtétre van szükség a felesleges bőrrész eltávolításához.

WAL (Water assisted Liposuction)
, ez a desztillált vízzel kiegészített zsírleszívás, amely némiképp kevesebb vérzéssel jár, de a kitágult bőrre ez sem nyújt megoldást.

UL (Ultrasound Assisted Liposuction)
ultrahanggal asszisztált zsírleszívás, amelynek az előnye, hogy egy esetleg korábbi műtét után elhegesedett szövetben is jól működik. Az ultrahang energia elnyelődik a zsírszövetben, amely kavitációt okoz a zsírsejtekben, s így a sejtfaluk megreped, s így könnyen eltávolítható válik a vákuumos kanül segítségével. A vérzés kevesebb, viszont a megnyúlt bőr állapotát ez sem befolyásolja jelentős mértékben.

PAL (Power Assisted liposuction)
. Itt leszíváshoz használt kanült a készülék rezgésbe hozza, s így a mechanikus hatáson keresztül feltöri és elfolyósítja a zsírsejteket. Előnye, hogy igen gyors beavatkozás, de meglehetősen agresszív hatást mér a szövetekre, a bőr véraláfutásos, kék-zöld lesz, és a megnyúlt bőr visszamarad a kezelés után.

LAL (Laser Assisted Liposuction)
, a lézerrel asszisztált zsírleszívás. 1999-ben bevezetett eljárás számos előnnyel rendelkezik az előző műtétekkel szemben. A vérzés lényegesen lecsökkent és a bőr feszesítése is lehetővé vált ezzel a technikával, amelyek Smart Lipo™, vagy Lipolite™ néven terjedtek el. Mivel nagyon lassú eljárások, ezért nagy területek leszívásárára nem alkalmasak. A lézerfej hőmérsékletének szabályozása is nehéz feladat a plasztikai sebész számára, ezért a vékony bőrrel fedett területeknél gyakran okoznak vele égési sérülést.

RFAL (Radiofrekvency Assisted Liposuction) a radiofrekvenciával asszisztált zsírleszívást az INVASIX orvosi társaság fejlesztette ki, amelyet ez év, 2009 márciusában vezetettek be Európába, mint BodyTite™ eljárást. A megoldás forradalmasítja a zsírleszívást, hisz a beavatkozás során nem csak jelentős mennyiségű zsír távolítható el, hanem a megnyúlt bőrfelületet is képes látványosan kifeszíteni.

A BodyTite™testszobrász eljárással olyan komoly mértékű bőrfeszesség érhető el a zsírleszívással egy időben, amely eredményeképpen elkerülhetővé válik a megnyúlt bőrfelesleg sebészi eltávolítása (pl. hasplasztika). A BodyTite™ titka abban rejlik, hogy a beavatkozásra alkalmas kezelőfejre egy szabályozható bipoláris rádiofrekvenciás energiaforrást helyeztek el, amely kontrolláltan képes felmelegíteni a szubdermális zsírszövetet. A felolvasztott zsírmennyiséget pedig az igen vékony, speciálisan perforált kanül és vákuum segítségével távolítják el.
A rádioferekvenciás energiát már régóta használják az esztétikai kezelésekben, pl. ELOS, VNUS, Thermage készülékek esetében, amelyekkel jól dokumentáltan, ismerten jó eredményekkel dolgoznak a saját specifikus területein. BodyTite™ rádiófrekvenciás kezelőfeje koagulálni képes a vérereket, így a műtét csak minimális vérzéssel jár és a szövetroncsolás is mérsékeltebb a régebbi zsírleszívásos technikáktól eltérően . A BodyTite™ -tal nagyobb bőrfelületeken is jó eredményeket lehet elérni, helyileg nagyobb mennyiségű zsírt lehet eltávolítani minimális műtéti megterheléssel. BodyTite™ látványos testszobrászatot lehet megvalósítani, a rádiófrekvenciás RFAL technikával oly nagy mértékben okoz kollagén indukciót a kezelt testfelületen, hogy a lógó bőrrészektől is megszabadulható a páciens egy kezelés során.

BodyTite™ zsírleszívás bőrfeszesítéssel - elért eredmény (Dr. Mullholland)
BodyTite™ zsírleszívás bőrfeszesítéssel - elért eredmény (Dr. Mullholland)
BodyTite™ testszobrász képes testkontúr átalakításre és feszesítésre is egyben. Ez a XXI. század újabb orvosi műszere, amely a zsírleszívás legmodernebb technológiáját képviseli hatékonyságával és biztonságosságával. Kontrollált rádiofrekvenciás energiát ad le, amely egyedi automatikus visszajelzési rendszerrel van kiegészítve, ezáltal önállóan, biztonságos beállításokkal képes dolgozni.

BodyTite™-tal végzett műtéteknél teljes mértékben kihasználható a leadott energia. A BodyTite™ visszajelző rendszere folyamatosan kontrollált hőmérsékletet garantál, amely biztosítja a kezelt bőrfelszín egyenletességét és feszességét .

A beavatkozás rövidtávú eredményeképpen a páciens kevesebb fájdalomról számol be, hisz a kötőszövet csak minimálisan sérül és a vérvesztés is elenyésző. A bőrfelszínen csak a kanül bevezetésére alkalmas apró bemetszések láthatóak, a kék-zöld foltok a műtét utáni néhány nappal teljesen felszívódnak. A szúrás helye néhány hét alatt nyomtalanul begyógyul.

Hosszútávon egy látványos testkontúr változásra lehet számítani, akár 10-15 cm-es körméretcsökkenéssel (pl. has), amelyet a jelentős zsírmennyiség eltávolítása és az egyenletes kötőszövet összehúzódás, bőrfeszesedés eredményez.
BodyTite™ tetskontur kialakító, un. testszobrász (Dr. Mullholland)
BodyTite™ tetskontur kialakító, un. testszobrász (Dr. Mullholland)
Ez alapvetően egy új szintre emeli a zsírleszívást a plasztikai sebészetben.
A Bodytite™ az eddigi legfejlettebb testformáló rendszer európában.BodyTite™ - testszobrász előnyei:• akár 15 cm körfogat csökkentése a nagyobb területeken
• lógó, megnyúlt bőr feszesítése vágás nélkül
• minimális vérzés, szövetroncsolás nélkül
• a bőrfelület nem deformálódik
• nem kell mélyaltatásban végezni
• a páciens a műtét napján eltávozhat a kórházból
• rendkívül gyors a gyógyulási idő

BodyTite™ testszobrászat az alábbi testrészeken végezhető:
- has
- comb, csípő, fenék
- kar
- térd
- toka

A műtétet Dr. Gyarmati Csaba plasztikai sebész végzi.


BodyTite™ kezelés tervét és az árakat a klinika munkatársai a körülmények figyelembe vételével egyénre szabottan alakítják ki.

Beszámóló Cseke Katinta BodyTite-os alakformáló kezelésének eredményéről!

Cseke Katinka a Jóban Rosszban Bodolai Böbéje komoly döntést hozott: új életet kezd. Több sikertelen és kínzó fogyókúra után úgy döntött, hogy plasztikai sebész segítségét kéri, hogy visszanyerje régi alakját. Jól döntött, mert most 16 centivel karcsúbb és mérhetetlenül boldogabb. A cikk folytatása...
© 2010 szepsegbroker.hu | Európa legújabb testszobrásza- BodyTite
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink