SZAKCIKKEK

A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, számos betegségnek az előcsarnoka

Megelőzése,megoldása INSUMED orvosi diétás programmal

2017. augusztus 03. 09:45
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center
Ha körbenézünk az utcán, láthatjuk, hogy minden harmadik ember túlsúlyos. Az elhízás azonban nemcsak a külső megjelenésünket határozza meg, hanem az egészségi állapotunkat is. A kövérség oka az esetek többségében egyszerű, a bevitt ételek mennyisége és így az energiatartalma is lényegesen magasabb, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne. A felesleges tápanyagot zsír formájában raktározza a szervezet, amely folyamatot fokozza a stresszes és mozgáshiányos életmód. .


A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, számos betegségnek az előcsarnoka 1.kép

A súlyfelesleg, elhízás kockázataiAz egész testre kiterjedő súlyfelesleg, vagy a nők esetében a csípőre, fenékre (körte-szerű hízás), inkább esztétikai problémákat okoz, addig a hasi elhízás nagyobb egészségügyi kockázatot jelent, még akkor is, ha a BMI nem lépi át az elhízottságot jelző küszöbszámot, a 30-at.


A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, számos betegségnek az előcsarnoka 2.kép

Túlsúly miatt kialakuló betegségekJelentős hasi felesleggel rendelkező nők és férfiak esetében (alma- alak/ zsigeri elhízás) gyakrabban lépnek fel metabolikus betegségek, mint pl. cukorbetegség, szív-érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, vagy bizonyos rosszindulatú daganatok. Míg a fájdalmas ízületi és mozgásszervi elváltozások nem csak az elhízott személyeknél, hanem már a 10 kg felesleggel rendelkezőeknél (BMI 25-29,5 között) is kialakulhatnak.

Fogyókúrák hibáiA szélsőséges, megvonásos, éhezésen, alapuló diétába fogunk, akkor jelentős veszteséget szenved el fehérje- és sejtállományunkból (pl. kollagén, izom), sőt, gyakran alakul ki hiánybetegség (ásványi-, nyomelemek, vitaminok) is ilyenkor. Nem is beszélve a fogyókúra utáni jo-jo effektusról, hisz az éhezést a szervezet vészreakcióként éli meg, az anyagcseréje lelassul, immunitása csökken, majd a kúra végén a bevitt táplálék szénhidrát- és zsírtartalmát egyből a raktárak felé irányítja

A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, számos betegségnek az előcsarnoka 3.kép

Az INSUMED orvosi fogyókúra koncepciójaAz egyénre szabott, testsúlyt és az inzulinszintet is normalizáló, megfelelő összetételű diéta beállítását érdemes orvosra vagy gyógyszerészre bíznia.
A zsír kalóriaértéke magas, lebontásához sok időre van szükség. Ahhoz, hogy a zsírraktárakat sikerüljön csökkenteni, megfelelő anyagcsere helyzetet kell teremteni. Az orvosi fogyókúra programunk, az úgynevezett INSUMED/ BIA mérés segítségével, végigköveti a fogyókúra idején a páciensek testforma változását.
Az INSUMED tanácsadó orvosok 2002 óta Németországban, Ausztriában, Svájcban, Magyarországon 2005-óta nagy sikerrel fogyasztják le a túlsúlyos, elhízott, a 2-es típusú cukorbetegeket, az inzulinrezisztenciás (IR), vagy az ezek talaján kialakult meddő pácienseket az egyénre szabható INSUMED táplálkozási koncepcióval.


A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, számos betegségnek az előcsarnoka 4.kép

BIA mérés az alapja az INSUMED koncepciójánakAz INSUMED tanácsadó orvosok egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az un. BIA eszközt (Bio Impedancia Analysis) használják a test analíziséhez. A BIA méréshez körülbelül 5 percre le kell feküdni egy ágyra. Ez idő alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. A kéz- és a lábfejre két-két elektródát ragaszt az orvos, amelyeket mérőkábelek segítségével összeköt a műszerrel. A néhány pillanat múlva érzékelt elektromos jeleket a számítógépes program értelmezhető adatokká alakítja.

Mi derül ki a BIA mérés során?A BIA-mérés eredménye megmutatja, hogy mennyi a szervezet zsírtartalma, zsírmentes állománya, izomállománya, sejtközötti állománya, a szervezet teljes folyadéktartalma, a sejten belüli folyadéktartalma, a sejten kívüli folyadéktartalma, a szervezet alapanyagcseréje. A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a szervezetben egészséges vagy kóros a zsír–izom–víz egymáshoz viszonyított aránya.

Az INSUMED orvosi fogyókúra személyre szabott beállításaAz orvos a BIA-mérés eredménye alapján tud személyre szóló tanácsokat adni a táplálkozással és az életmódjával kapcsolatban. Megadja, hogy milyen határok között fogyaszthatja a kedvenc ételeit, mit kell elhagynia, és kb. mennyi kalóriát kell bevinni a főétkezés során és melyik INSUMED gyógytápszert, illetve abból mennyit kell fogyasztania a kitűzött cél érdekében.


A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, számos betegségnek az előcsarnoka 5.kép
Az INSUMED orvosi fogyókúrás program által javasolt speciális összetételű INSUMED táplálék és a folyamatos pszichés vezetés, szakmai konzultációs lehetőségek és BIA mérések formában biztosítja a célirányos zsírfogyást az izomzat megtartása mellett.
Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie. Ha orvosi és fitnesz edző felügyelet mellett, éhezés nélkül, a jojó-effektust kizárva szeretne lefogyni, jelentkezzen nálunk!

Dr. Szabó Judit Anna
szakgyógyszerész / Telefon: +36 30 985 6602


AKTUÁLIS ENGEDMÉNYES AJÁNLAT
© 2010 szepsegbroker.hu | A túlsúly nem csupán esztétikai probléma, számos betegségnek az előcsarnoka
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink