SZAKCIKKEK

A kiadós reggeli nem segíti a fogyást!

A reggeli méretét is mérsékletesre kell venni

2011. március 19. 14:06
Szépség Bróker
Egy kiadós reggeli segíthet a fogyásban - de csak akkor, ha az ebéd és a vacsora alkalmával könnyebb fogást választunk, állapították meg a német kutatók.


A kiadós reggeli nem segíti a fogyást! 1.kép

A bőséges reggeli nem segíti a fogyástDr. Volker Schusdziarra és kollégái, a müncheni Táplálkozástudományi Intézet Else-Kroner-Fresenius Központjának csapata azt a kutatási eredményt igyekszik megdönteni, miszerint egy bőséges reggeli által csökkeni fog a teljes kalória bevitel a nap folyamán. Szerintük ez az eredmény félrevezető.

A tanulmányba több, mint 300 embert vontak be, akiknek étkezési naplót kellett vezetniük – voltak közöttük, akik kiadós, voltak akik könnyű reggelit fogyasztottak, de voltak olyanok is, akik kihagyták ezt az étkezést- mondta Dr. Schusdziarra.

A Nutrition Journal által publikált tanulmány kimutatta, hogy a vizsgált személyek ugyan annyit ettek ebédre és vacsorára tekintet nélkül arra, hogy reggeliztek e, avagy sem. Egy kiadós reggeli, amely átlagosan 400 kalóriával több, mint egy könnyű, közel 400 kalória többletbevitelt jelentett a nap folyamán.

Az egyetlen különbséget az adta, ha valaki kihagyta a délelőtti nasit, hamár korábban kiadósabb reggelit fogyasztott, de ez még így sem kompenzálta a reggelire elfogyasztott extra kalóriákat, mondta el Dr. Schusdziarra.

Tehát egy kiadós rántotta kenyérrel nem hozhat csodát; mivel ezt a bőséges reggelit ellensúlyoznunk kell a nap hátralevő részében elfogyasztott kalóriák jelentős csökkentésével ahhoz, hogy súlyt veszíthessünk - állapította meg Schusdziarra.

Forrás: www.aestheticmedicinenews.com
© 2010 szepsegbroker.hu | A kiadós reggeli nem segíti a fogyást!
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink