SZAKCIKKEK

5 tipp a ráncok elleni küzdelemhez

Mit tehetünk és hogyan figyelhetünk oda mindennapjainkban a fiatal bőr megőrzésére?

2017. szeptember 21. 12:34
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center, Milánkovits Noémi
Amikor a ráncok elleni harcra kerül a sor, annyit már mindannyian tudunk, hogy tartózkodjunk az erős napsütéstől, és hidratáljuk bőrünket. Azonban van még pár trükk és többek számára ismeretlen titok, amivel elkerülhetjük az öregedés ezen apró jeleit.


5 tipp a ráncok elleni küzdelemhez 1.kép

5 létfontosságú pont



Elsőként: a cigaretta



A dohányfüstben található kémiai anyagok a bőr megereszkedéséhez és idő előtti ráncolódásához vezetnek. Tehát minél kevesebbet pöfékelünk, annál simábbak leszünk.



5 tipp a ráncok elleni küzdelemhez 2.kép








Másodszor:a hunyorítás és a "selfis" csücsörítés



Próbáljuk meg elkerülni egyes arckifejezések sokszori ismétlését, mert ezek bizony ráncokhoz vezethetnek. Ne igyunk sokszor szívószállal, és ne csücsörítsünk gyakran selfizés közben, ne hunyorítsunk a számítógép képernyőjére, illetve próbáljuk meg nem ráncolni annyiszor a szemöldökünket. Napsütéses időszakban használjunk napszemüveget, ha gyakran kell az olvasás közben a homlokunkat ráncolni, akkor forduljunk minél előbb szemészhez vagy optometristához!
Anyukáink tudtak valamit mikor azt mondták: „Vigyázz, mert úgy maradsz!”.

Harmadszor: a minőségi alvás



Próbáljunk meg ne az arcunkon aludni, mivel ez is növelheti barázdáink számát. Sőt, a kevés alvás is a gyorsabb öregedéshez vezet, szóval lényegében: próbáljunk meg a hátunkon aludni, és tartani a napi 8 óra alvást.

Negyedszer: az édességek, cukros üdítők



Már amúgy is rengeteg okunk van csökkenteni napi cukorbevitelünket, azonban itt van még egy. A bőrünkben lévő kollagén rostok fiatalítják meg kinézetünk, azonban a rajtuk megkötő cukor rombolja azokat, csökkentve ezzel tartóerejüket. tehát a sok édesség és cukros étel, ital (pl. rostos üdítők, jegestea) fogyasztás több ráncot, gyorsabb öregedést eredményez.

Ötödször: a mindennapos arctisztítás és bőrradír



A különböző kozmetikai termékek és a levegőben lévő szennyezőanyagok, mint például az autók által kibocsátott kipufogógáz, a füst, és a városi szmog, mint külső oxidatív stresszforrások, fokozzák szabadgyökök képződését, a kollagén lebontását, így korai ráncosodást okoznak. Egy kiadós arctisztítás (arclemosó gél+ bőrradír + micellás víz) a napi út végén segíti az elhalt laphámsejtek eltávolítást és beindítja a bőr regenerációs folyamatait, a hidratáló hialuronsav és a tartópillérként működő kollagén- és elasztin rostokat. Ha pedig reggel is elvégzed a tisztítást, akkor megszabadítod bőrödet az éjszaka folyamán a faggyúval a bőrfelszínre került felesleges zsírmennyiségtől és az oxidált sejttörmelékektől. Így a saját kozmetikusoddá válva bio-kollagénidukcióval konzerválhatod jelenlegi szépségedet.



© 2010 szepsegbroker.hu | 5 tipp a ráncok elleni küzdelemhez
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.



Hozzászólások:

1. lilik   Október 09, 2017
Javasolnám a Bioptro lámpa rendszeres használatát. Klinikailag igazolt anti-aging hatása van, megelőzésre is kiváló. Akinek szükséges kozmetikumot használnia vagy szereti, ezek hatását pedig megtöbbszörözi. Én nem értékesítek lámpát!
http://arcapolas-fenyterapiaval.hupont.hu
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.




Kapcsolódó galériák




Kapcsolódó szakcikkek





Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink