SZAKCIKKEK

Összefüggés a ráncosodás üteme és csontsűrűség csökkenése között

Számold meg a ráncaimat, és mond meg a csontsűrűségemet!

2011. október 18. 10:10
Szépség Bróker
A Yale Egyetem kutató orvosai arra lettek figyelmesek, hogy a menopauzát követő 3 év alatt a nők ráncosodási üteme egyenes aránylott a csontsűrűségük csökkenésével.


Az öregedés egy átfogó folyamat, és amit az arcon látunk, az a csontokban lezajló folyamatot is tükrözi.” Yale Egyetem Orvostudományi Karának orvosa, Dr. Lubna Pal szerint a legtöbb összefüggést a szemöldökök közötti rész ráncosodása mutatta a csontsűrűséggel.

A bőr ráncosodása és a csontsűrűség közötti kapcsolat az egyes típusú kollagén. Ennek hiánya vezet a fokozottabb ráncosodáshoz és a csontritkuláshoz is. A megfigyeléseket az Amerikai Endokrinológiai Társaság 2011-es éves gyűlésén prezentálták, Bostonban.

Dr. Linda A. Russell szerint a felfedezés nagyon érdekes, mivel eddig egy roppant drága szűréssel állapították meg a csontsűrűséget, de ez a felfedezés akár könnyebb diagnosztizálási módok kifejlesztéséhez is vezethet.

SzépségBróker kommentje: Mivel a szemöldök közötti ránc kialakulása sokaknál már a 30-as évek elején megkezdődik, és a rossz mimikai szokás (hunyorítás, napszemüveg mellőzése) jelentősen felgyorsíthatja a két szemöldök közötti un. haragos ráncok mélyülését, így nem tartom pontos értékűnek főleg ezeket a ráncokat vizsgálni oszteoporózis szempontjából a csontsűrűség (densitometria) helyett, különösen akkor, ha a páciens ráncait rendszeresen Botox-injeckcióval kezelik.

Forrás: http://www.drportal.hu
© 2010 szepsegbroker.hu | Összefüggés a ráncosodás üteme és csontsűrűség csökkenése között
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink