SZAKCIKKEK

Milyen ránctípus esetén hatásos a botox (botulinum toxin) injekció?

A Botullinum toxin felhasználási területei

2010. szeptember 24. 17:15
Szépség Bróker
Sokan szégyenfoltként kezelik az öregedés első látható jeleit, a ráncokat, és azonnali megoldást keresnek az eltüntetésükre. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb ránctalanító kozmetikai eljárás a Botox kezelés.


Milyen ránctípus esetén hatásos a botox (botulinum toxin) injekció? 1.kép
Egy dolgot azonban fontos tisztázni, botox (botulinum toxin, BTX) injekcióval csak az izommozgások okozta ún. dinamikus ráncok kezelhetőek hatékonyan. Ilyenek pl. a szemöldökök közti ún. haragos ráncok, a homlok vízszintes ráncai, a száj körüli nevetőráncok (amíg nem túl mélyek a redők) és a szem körüli ráncok (szarkalábak). Vannak, akik az arc alsóbb régióinak ráncaira, valamint a nyak ráncainak eltüntetésére is alkalmazzák a botoxot.

A botox (botulinum toxin, botulotoxin, clostridium botulinum, BTX) hatásmechanizmusaAz A-típusú Botulinum toxin (clostridium botulinum) az izom-ideg ingerület-átvitelt gátolja átmenetileg, így megakadályozza, hogy az izommozgások újabb ráncokat formáljanak az arcon, és fenntartsák a meglévőket, így azok idővel elsimulnak.

Míg a dinamikus ráncok esetében hatásos megoldás a botox injekció, addig a statikus ráncok eltüntetésére nem alkalmas. Az arc nyugalmi helyzetében is látványos ráncok csökkentése ráncfeltöltő anyagok beinjektálásával, rádiófrekvenciás bőrfeszesítés (pl. Pelleve), lézeres (pl. frakcionált) és egyéb fényterápiás techológiával, vagy sebészi megoldások alkalmazásával lehetséges.

Milyen esetekben alkalmazható még a botox?A botoxnak ma már más alkalmazási területei is ismertek. Ilyen a hónalji-, illetve talp-tenyéri fokozott izzadás gátlása, valamint a migrénes fejfájás kezelése is.
A Botox kezelés általában kb. 10-20 perc alatt lezajlik, nincs gyógyulási idő, tehát az injekciókat követően a páciens távozhat, és folytathatja megszokott napi ritmusát. Ez is egy oka a Botox kezelés népszerűségének. A kezelés hatása kb. 2-4 hét alatt teljesedik ki, és kb. 6-9 hónapon át látványos. Az eredmény tartós fenntartása érdekében tehát bizonyos időközönként ismétlő kezelésre van szükség.


Forrás: www.szepsegbroker.hu/beavatkozások
© 2010 szepsegbroker.hu | Milyen ránctípus esetén hatásos a botox (botulinum toxin) injekció?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

1. Dr. Boros   December 30, 2020
Ez egy nagyon jó összefoglaló! Hivatkoztam rá a saját írásomban: https://szemhejplasztika-mindenkinek.hu/botox-kezeles
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink