SZAKCIKKEK

Frontérzékenység: létezik vagy sem?

Időjárás mindig is volt, mégsem volt ilyen gyakori a frontérzékenység

2010. szeptember 06. 09:51
Szépség Bróker
Egyesek szerint nem létezik frontérzékenység, hiszen időjárás mindig is volt, korábban mégsem szaladgált körülöttünk ennyi ember, aki érzékeny az időjárás-változásokra. A dühünket, feszültségünket, fájdalmunkat okozhatja más, nem csak a felettünk lejátszódó időjárási folyamat.


 Frontérzékenység: létezik vagy sem?  1.kép
Az igazság – vélhetően – a két vélemény között található: a frontérzékenység alkati különbséget mutat, a nőket, egyes krónikus betegeket és az időseket jobban megviseli a változás, de a frontérzékenység hajlama öröklődhet is.

Gyakran tapasztalható, hogy a kisgyermekek és a háziállatok, egyfajta szenzorként jó előre jelzik az időjárás-változást. A pedagógusok is tudják, hogy az osztály figyelmének lankadása, a hirtelen és tömeges képességromlás, a nagyfokú nyugtalanság hátterében is fellelhetők a frontbetörések.

A felnőttek szervezetéről is elmondható, hogy például melegfront közeledésekor a törvényszerű időjárás-változásokra már akkor idegrendszeri panaszokkal reagálnak, amikor a földközeli hőmérők még nem jeleznek. Akikre a frontérzékenység kevésbé jellemző, azok szervezete az időjárás-változás hatásait gond nélkül kiegyenlíti, ám a többiek nem birkóznak meg ilyen könnyen az időjárás-változás következményeivel.

Kíváncsi rá, hogy a különböző időjárási jelenségek milyen panaszokat okoznak?
Szeretné tudni ezek élettani magyarázatát?


A cikk folytatását ITT olvashatja.


Forrás: weborvos.hu

© 2010 szepsegbroker.hu | Frontérzékenység: létezik vagy sem?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink