SZAKCIKKEK

Homeopátia az egészség és a szépség szolgálatában

Gyógyszermentes, természetes megoldás

2010. szeptember 23. 17:11
Szépség Bróker
A homeopátia ma újra fénykorát éli. Egyre többen gondolják úgy, hogy nem visznek be még több szintetikus anyagot a szervezetükbe, és nem akarnak a különböző mellékhatásoktól szenvedni, inkább a természetes gyógymódot választják.


Homeopátia az egészség és a szépség szolgálatában 1.kép

Egy kis történelemA homeopátia magyarországi történelmét rengeteg szélsőség jellemzi. Hazánkban az 1820-as években vált ismertté az ún. szelíd orvoslás, majd viszonylag rövid idő alatt széles körben el is terjedt. Az 1831-es kolera járvány idején a homeopátia bizonyította hatékonyságát, ugyanis az adatok szerint a kezelt betegek 90%-át meggyógyították a homeopata orvosok, míg a hagyományosan kezelt betegek csak 10%-a élte túl a fertőzést.

A járványt követően gyorsan terjedt a homeopátia eszméje, több homeopátiás magánkórház is nyílt, azonban az 1848-49-es szabadságharc leverése után betiltották a gyógymód gyakorlását.

Az 1860-70-es években Magyarország ismét a homeopátia fellegvárává vált. 1865. december 28-án a Magyar Tudományos Akadémián tizenöt orvos megalapította a Magyar Hasonszenvi Orvosegyletet, majd 1871-ben és 1873-ban megalakult a pesti egyetem orvosi karán az első, majd a második homeopátiás tanszék is. Sorra nyíltak országszerte a homeopátiás kórházak és gyógyszertárak.

A XIX. század végére azonban ismét lecsökkent az érdeklődés a homeopátia iránt, ugyanis a hagyományos orvoslás egyre több, látványos tudományos eredményt produkált. Tovább rontott a helyzeten, hogy 1948–ban újra nem kívánatos módszerré nyilvánították a homeopátiát. A II. világháború idején a magyar homeopata orvosok többsége külföldre távozott, és a homeopátiás gyógyszerekhez is csak nagy nehezen lehetett hozzájutni.

Közel 40 év után, 1990-ben az Egészségügyi Tudományos Tanács felülvizsgálta a homeopátia alkalmazásának lehetőségét, és úgy döntött, a homeopátia tiltása nem indokolt, így a szelíd gyógymód hivatalos gyakorlása újra lehetségessé vált.
Ezt követően 1991-ben megalakult a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület, mely azóta is rendületlenül támogatja a természetes gyógymód alkalmazását.
A homeopátiás szerek potencia értékei:

Alacsony potencia: TM, D2-D6, 5CH
Közepes potencia: D12, 9CH
Magas potencia: D30, D200, 15 CH, 30 CH
Igen magas potencia: 200CH és 1000CH,ezek használatát csak orvosi megbeszélés alapján javasoljuk.

Szükség esetén a különböző potenciák egymással helyettesíthetőek:

5 CH és 9 CH
15 CH és 30 CH
D2, D4, D6 és 5 CH
D12, D15 és 9 CH
D30 és 15 CH

Homeopátia, csak a természetesenA homeopátia ma újra fénykorát éli. Egyre többen gondolják úgy, hogy nem visznek be még több szintetikus anyagot a szervezetükbe, és nem akarnak a különböző mellékhatásoktól szenvedni, inkább a természetes gyógymódot választják. A homeopátia a szervezet saját védekező mechanizmusát aktiválja, így gond nélkül alkalmazhatja bárki, kisgyermekektől az idősebbekig, sőt, még a várandós hölgyek is.

Samuel Hahnemann, a homeopátia atyja hosszas kísérletek útján jött rá, hogy egyes anyagok nagy hígításban gyógyítják azokat tüneteket, melyeket tömény koncentrátumként előidéznek.

A természetes alapanyagból készült, hígított homeopátiás szerek erősítik az immunrendszert, és olyan információkat tudatosítanak a szervezetben, melyek hatására az öngyógyító folyamatok beindulnak. Ennek megfelelően a homeopátia a gyakrabban előforduló megbetegedések többségének hatékony gyógyítására alkalmas. Nem alkalmazható azonban minden esetben homeopátia. Egyes kórképek, mint pl. a súlyos, akut orvosi, esetleg sebészeti esetek kezelése azonnali orvosi segítséget igényel. Rosszindulatú daganatos megbetegedések (rák, leukémia), valamint a szexuális úton terjedő betegségek esetében kiegészítő kezelésként szokták javasolni a homeopátiás szereket.
A homeopátiás kezelés személyre szabott, de általánosságban, akut betegségek esetén, az alábbi adagolási módot kell követni:

Alacsony potencia (5CH): napi 2-4 x 5 golyó
Közepes potencia (9CH): napi 1-2 x 5 golyó
Magas potencia (15 CH és 30 CH): napi 1x, illetve ritkábban 5 golyó

A krónikus betegségek esetén használható potenciákat ritkábban, hetente, havonta egy alkalommal alkalmazzuk.

Homeopátiás szerekA homeopátiás szakrendelésen a betegség tünetei, valamint a beteg pontos megfigyelése, kikérdezése és testi-lelki tulajdonságai alapján választ az orvos alkati szert, mellyel biztonságosan kezelhetők még a régóta meglévő, krónikus betegségek (pl. allergia, ekcéma), vagy akár a kezdődő depresszió és a stressz is.

Az ún. tüneti szerekkel enyhébb, akut problémákat otthon is gyógyíthatunk. A megfelelő tüneti szer kiválasztásához kérhetjük homeopata orvos segítségét, de homeopátiás kézikönyvekben is megtalálhatjuk az egyes betegségek kezelésében hatásos szerek jellemzőit, és a szedés módját. Amennyiben az általunk kiválasztott tüneti szer nem hoz javulást, esetleg a beteg állapota romlik, forduljuk homeopata szakorvoshoz, aki segít korrigálni a szerválasztást.

A homeopátiás szerek probléma nélkül szedhetőek gyógyszerekkel párhuzamosan is. Ha azonban mégsem vagyunk biztosak, hogy az adott szerek összeférnek-e, kérjük ki orvosaink tanácsát!

A homeopátiás szerek szedése nagyon egyszerű, kisgyermekek esetében is könnyen megoldható, ugyanis apró, édes golyócskákat kell a nyelv alá helyezni, majd elszopogatni. A hatóanyagok a száj nyálkahártyáján keresztül szívódnak fel, ezért a golyók bevétele előtt és után fél óráig nem szabad enni, hogy a nyálkahártya tiszta legyen. A mentol, a kávé és egyes fűszerek szűkítik a száj ereit, így csökkentik a szerek hatását. A homeopátiás szereket elektromos eszközöktől (mobiltelefon, mikro, rádió, tv) távol, és szobahőmérsékleten, száraz helyen kell tárolni.

A homeopátiás szerek tubusán a név mellett ún. potenciál értéket láthatunk (pl. 15 CH). Ez az érték azt mutatja meg, hányszor kellett hígítani az adott hatóanyagot, hogy a százszoros hígítási szintet elérje. Ezt a gondolatmenetet visszafordítva könnyen megérthetjük, hogy minél többször kellett hígítani az adott hatóanyagot a százszoros hígítási szint eléréséig, az annál erősebb volt. Ennek megfelelően Hahnemann rendszerezése szerint a homeopátiás szereknek 3 típusát különböztetjük meg erősségük alapján: alacsony, közepes és magas potenciájú szerek. A negyedik kategóriába az igen magas potenciálú szerek tartoznak, ezek használatát csak orvos rendelheti el!
Homeopátia az egészség és a szépség szolgálatában 2.kép

Szépség és fiatalság megőrzése a homeopátia segítségévelA komplex BIOLIFTING eljárás képes lelassítani, illetve visszafordítani az öregedés folyamatát. A kritikus bőrterületre (arc, nyak, dekoltázs, kézfej) speciális homeopátiás hatóanyag koktélt juttatnak be mezoterápiás módszerrel (injekció vagy elektroporézis), s ezzel párhuzamosan otthoni homeopátiás sejtregeneráló „anti-aging” kúrát javasolnak a szakemberek.
A kettős úton bejuttatott homeopátiás hatóanyagok komplex hatásaként nemcsak látványos helyi eredmény tapasztalható, hanem az immunrendszer támogatása is megvalósul.
A „BIOLIFTING” kúra végén így szebb, energikusabb, egészségesebb lesz a páciens.© 2010 szepsegbroker.hu | Homeopátia az egészség és a szépség szolgálatában
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink