SZAKCIKKEK

Az argán olaj kiváló bőrápoló és érelmeszesedést gátló csodaszer

Argán olaj külsőleg, belsőleg

2013. szeptember 24. 17:00
Gulyás Gabriella Anna
Az argán olajat elsősorban a bőr természetes zsírrétegének helyreállítására használják, de kutatások igazolták lipidcsökkentő, érelmeszesedést gátló hatását is.


Az argán olaj kiváló bőrápoló és érelmeszesedést gátló csodaszer 1.kép

A bőrápoló argán olajMár több mint ezer éve használjuk a jótékony hatóanyagokat tartalmazó argán olajat arcunk, kezünk és testünk bőrének ápolására és az erős napsütés elleni védelemre. Az argán olaj 99%-ban glicerideket tartalmaz, főképpen zsírsav triglicerideket. Az argán olajban található telítetlen zsírsav összetevők között megtaláljuk a linolénsavat, az omega-3 és omega-6 zsírsavakat valamint az alfalinolénsavat. Az argánolaj rendkívül gazdag A-, E- és F-vitaminokban, flavonoidokban és karotinban is.
Az argán olajat elsősorban a bőr természetes zsírrétegének helyreállításához, a bőrpír csökkentésére alkalmazzák, de pozitív hatással van a finom ráncokra és az ekcémára is. Helyreállítja a bőr hidrolipid rétegét, javítja a sejtek oxigénellátását és védi a kötőszövetet, mélyhidratáló, regeneráló és antioxidáns hatású. Argán olaj használatakor a hámréteg sejtjeinek szerkezete funkcionálisan javul, működése optimalizálódik, és életképessége tökéletesen helyreáll.
Néhány csepp reggelente és esténként az arc és a nyak területén elegendő a ráncok megjelenésének késleltetéséhez vagy a már meglévőek látható enyhítéséhez. Arckrémekhez is elegyíthető.
Az argán olajos masszázs puhítja és feltölti a bőrt, valamint segít halványítani a hegeket, sebeket és a terhességi csíkokat is.

Az ergán olaj ápolja a száraz hajat
Az ergán olaj ápolja a száraz hajat

Hajpakolásként alkalmazva ápolja a fejbőrtAz argán olaj minden hajtípusra használható, még a zsíros hajra is, hiszen normalizáló hatású és csökkenti a faggyútermelést. Enyhíti a fejbőr viszketését és a hajszárazságot, kiváló hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik és megvédi a hajat a káros külső hatásokkal szemben. A hajszerkezetet javításával, a hajkorona selymes, fényes, könnyen kezelhető és rugalmas lesz. Festett hajak esetében a festett szín tónusát szépen kiemeli.

Az argán olaj kiváló bőrápoló és érelmeszesedést gátló csodaszer 3.kép

Az argán olaj fogyasztása gátolja az érelmeszesedéstMint azt már tudjuk, hogy a vér magas trigliceridszintje - az elhízáson, a magas vérnyomáson és csökkent glükóz tolerancián keresztül -elősegíti az érelmeszesedés kialakulását. Míg a magas HDL (a "jó, a védő koleszterin") koleszterinszint mellett csökkent az érelmeszesedés esélye, hisz a HDL elősegíti a perifériás sejtekben felhalmozott koleszterin visszakerülését a véráramba, ohonnan pedig a májon keresztül az epével kiürül a szervezetből.

Az argán olaj vérzsír csökkentő hatását vizsgálva kutatók igazolták, hogy az olaj fenolos összetevői megelőzik a "rossz" (LDL) koleszterin lerakódását, és a "jó" (HDL) koleszterin szint növelésével fokozzák a koleszterin visszaáramlását a perifériáról a májba. A jelen kutatás az első, amely bizonyítékot keresett az argán olaj potenciális érelmeszesedést gátló hatására. Három héttel a mindennapos argán olaj fogyasztása után (25 ml/nap), jelentősen megnövekedett a HDL koleszterin egyik fontos enzimének (PON1) az aktivitása, fokozódott a lipidek visszaoldódása, és nőtt a vér E vitamin koncentrációja is. E mellé társult a "rossz" LDL koleszterin rezisztencia megnövekedése in vitro 15 nap elteltével. Az argán olaj vércukorszint csökkentő hatását patkány kísérletek igazolták, vagyis az argán olaj rendszeres fogyasztása jó hatással van a szénhidrát anyagcserére is.

Forrás: www.lnspa.hu, www.altmedrev.com
© 2010 szepsegbroker.hu | Az argán olaj kiváló bőrápoló és érelmeszesedést gátló csodaszer
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink