SZAKCIKKEK

Napi három liter víz megfiatalít és elűzi a fáradságot

Egyszerű kísérlet a szép bőrért

2014. augusztus 20. 11:55
Gulyás Gabriella Anna, Dr. Szabó Judit Anna
Sarah Smith angol háziasszony úgy döntött, hogy egy hónapon át napi 3 liter vizet iszik, hogy megszüntesse az állandó fejfájást, az emésztési zavarokat és az általános erőtlenséget, ami megkeserítette mindennapjait. A kísérlet bevált, amit Sarah hétről-hétre gondosan dokumentált is. Próbáljuk ki mi is!


Napi három liter víz megfiatalít és elűzi a fáradságot 1.kép

A víz megszépít és energiával tölt felSarah beszámolója szerint korábban főleg az étkezésekhez nagyjából 1 liter folyadékot fogyasztott el 24 óra alatt. Miután az állandó fejfájásai és emésztési problémái nem akartak szűnni felkeresett egy neurológust, aki azt tanácsolta Sarahnak, hogy naponta legalább 3 liter vizet igyon, ettől javulni fog mindkét panasza. Sarah 42 éves, de az arcáról készült fénykép alapján 52 évesnek nézett ki. A bőre ráncos, a szeme alatt sötét karikák húzódtak, furcsa vörös foltok látszódtak és az ajka is klasszikus példája volt a nem megfelelő hidratálásnak. Úgy döntött tehát, hogy 28 napon át minden nap megiszik 3 liter vizet. Az eredmény megdöbbentő volt. Már az első hét után a vizelete hígabb, világosabb és szagtalanabb lett, az emésztése is javult. A rendszeresen végzett jóga gyakorlatok alatt pedig rugalmasabbnak érezte magát. A második hét után a bőre kevésbé látszott fakónak, a száraz vöröses foltok halványodtak, csakúgy, mint a sötét karikák a szeme körül. A férje pedig megjegyezte, hogy kevesebb gödröcskét lát a combján és a fenekén, vagyis a narancsbőr is javult és a fejfájás is ritkábban jelentkezett. A harmadik hét után a szeme körüli sötét karikák és a ráncok nagy része is eltűnt, az arcbőre teltebb és ragyogóbb volt. A negyedik hét után azt tapasztalta, hogy a száraz foltok teljesen eltűntek, a bőre világosabb, az ajka ismét telt, a bőre kisimultabb lett. Úgy érezte magát, mint, aki 10 évvel fiatalabb lett és a pozitív hatásokat a környezete is megerősítette. A kúra végén ismét lefényképezte magát, az eredmény valóban látványos!

Sarah a vízkúra előtt és egy hónappal utána
Sarah a vízkúra előtt és egy hónappal utána

Ismerjük meg a víz jótékony hatásaitA víz élettani szerepe a szervezeten belül rendkívül sokrétű nem csak a sejtek fő alkotóeleme, hanem szerepet játszik a vérkeringésben és befolyásolja a vér összetételét. Biztosítja a megfelelő vérnyomást, részt vesz az emésztési és felszívódási folyamatokban, a salakanyagok kiválasztásában. Segíti a testhőmérséklet szabályozását és az egészséges sav-bázis egyensúly megtartását. Egy felnőtt ember szervezete átlagosan 60% vizet tartalmaz, a napi átlagos vízveszteség körülbelül 2,3-2,5 liter, amelyet napi 1,5-2 liter folyadék (víz, tea, gyümölcsök, zöldségek, levesek) pótlásával kell fedezni.
Ha ez az egyensúly megbillen, csökken a vízfelvétel, vagy a szervezet több folyadékot veszít, mint amennyit felvesz, az kiszáradáshoz vezet. A dehidrált állapot jellemző tünetei a száraz nyelv és nyálkahártyák, beesett, karikás szemek, hideg végtagok, sápadt bőr és a csökkent, koncentrált vizeletmennyiség. Megfelelő folyadékfogyasztás mellett lassulnak az öregedési folyamatok és a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is megmarad.

Milyen vizet igyunk?A csapvíz földalatti, felszíni vagy forrásvíz, melyen a megfelelő minőség érdekében többféle fizikai, kémiai és mikrobiológiai beavatkozást végeznek. A szikvíz, vagy más néven szódavíz, szénsavval telített ivóvíz, feltalálója, Jedlik Ányos miatt hungarikumnak tekinthető.
A természetes ásványvizek olyan ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, mint a kálcium, magnézium, kálium és nátrium, melyek mellett megtalálható a klór, a vas, a cink, a foszfor, a fluor, a jód és a szilícium is. Az oldott anyagok fajtája és mennyisége határozza meg a víz ízét, ami jellemző lehet településenként vagy régiónként. A természetes vagy hozzáadott szénsavtartalom pedig tovább növeli az üdítő hatásukat.
A rendszeresen fogyasztott ásványvizek kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy a termék minél kisebb, lehetőleg 20 mg/l alatti nátriumtartalmú legyen .

A víz tisztító, mélyhidratáló és volumenpótló szerepét az esztétikai ipar is felismerte, így számos kozmetikai és orvos-esztétikai eljárás alapját képezi. Ezek közül néhányat szakembereinknél is elérhet:

1. HydraFacial

2. Hydrobalance

3. Hidrodermabrázió


Forrás: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2480491/How-drinking-litres-water-day-took-years-face.html
© 2010 szepsegbroker.hu | Napi három liter víz megfiatalít és elűzi a fáradságot
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink