SZAKCIKKEK

KIVI hatékony bőrtápláló, vérnyomás csökkentő gyümölcs

A kivi antioxidáns hatású, bőrtápláló gyümölcs mely csökkenti a magas vérnyomást is.

2013. január 29. 13:52
Gulyás Gabriella Anna
A kivi gyümölcs igen gazdag vitaminokban, különösen A-, B- és C-vitaminban, magnéziumban, ásványi sókban, valamint csersavban és enzimekben. Napi egy kivi fedezi a szervezet C-vitamin szükségletét.


KIVI hatékony bőrtápláló, vérnyomás csökkentő gyümölcs 1.kép

A kivi útja Kínától Új-ZélandigA kivi (Actinidia chinensis Planh), kínai egres vagy más néven majombarack mindössze 100 évvel ezelőtt született Kínában. A múlt század elején került Új-Zélandra, ahol egy nemesítő 30 évi munkája során alakult ki a jelenleg ismert növényfajta.
Nevét az Új-Zéland szigetein élő őshonos madárfajtáról a kiviről kapta, mert a gyümölcs nagyon hasonlít e madárra. A madarak tolla inkább az emlősök szőrére emlékeztet és maga a kivi gyümölcs is apró szőrökkel borított csemege.

A kivi gazdag vitamin és ásványi anyag forrásA kivi gyümölcs igen gazdag vitaminokban, különösen A-, B- és C-vitaminban, ásványi sókban, valamint csersavban és enzimekben. Napi egy kivi fedezi a szervezet C-vitamin szükségletét. Ezen kívül a kivi gazdag magnéziumforrás. A magnézium és a C-vitamin kombinációja támogatja a szívműködést. A magnézium emellett szabályozza a sejtmegújulást, növeli a szervezet stresszel szembeni ellenálló képességét.

A kivi csökkenti a magas vérnyomástA kivi gyümölcs luteint tartalmaz, ami egy antioxidáns tulajdonságú karotinoid. A magasabb antioxidáns kapacitás csökkentheti a vérnyomást a nitrogén-monoxid mediálta vaszkuláris reaktivitás szabályozásával. Egy friss kutatásban megvizsgálták, hogyan változik a vérnyomás enyhe magas vérnyomásban szenvedő alanyoknál, ha kivit iktatnak be a normális étrendbe.
Összesen 50 férfit és 68 nőt, 55 és 61 év között, vizsgáltak, akiknek a szisztolés/diasztolés vérnyomása 128 ± 14 Hgmm/ 85 ± 8 Hgmm körül mozgott. Az intervenciós csoport tagjainak három kivit, míg a kontrollcsoport tagjainak egy almát kellett naponta elfogyasztania, nyolc héten keresztül. Semmilyen más változás nem történt az étrendjükben. Nyolc hét múlva kiderült, hogy a kivit fogyasztók vérnyomása alacsonyabb lett, mint az almát fogyasztóké.
Három kivi naponta javított a vérnyomás értékén, ráadásul jobban, mint a napi egy alma. Ezért a kivi magas vérnyomás kezelésére szolgáló diétákba való beillesztését javasolják a kutatók. Napi 2-3 kivi fogyasztása csökkenti a vérrögképződés kockázatát, valamint csökken a vérben a káros zsírsavak szintje is.
KIVI hatékony bőrtápláló, vérnyomás csökkentő gyümölcs 2.kép
A kivi közelmúltban végzett vizsgálatai kimutatják, hogy ez a gyümölcs daganatellenes, antioxidáns hatású, valamint javítja a fizikai munkavégző képességet. Néhány országban a profi sportolók számára stimuláló és regeneráló szerként használják.

A kivi kitűnő bőrtápláló isTermészetesen a kivi nem csak az egészséges táplálkozás szempontjából hasznos, hanem külsőleg alkalmazva kitűnő bőrápoló, tisztítja, regenerálja és megfiatalítja a bőrt.

Kivit a szemre!Egy a Plastic and Reconstructive Surgery című folyóiratban, 2010-ben megjelent tanulmány szerint a C-vitamin játssza a legfontosabb szerepet a kollagén szintézisben, ráadásul antioxidánsként segít megvédeni és megfiatalítani a károsodott bőrt. A kivi kiváló E-vitamin forrás, ami szintén fontos antioxidáns, hiszen a szabadgyökök (bőrünk legnagyobb ellensége) keletkezése elleni harccal segít a szép bőr elérésében. Habár a kivi önmagában fogyasztva is is rendkívül ízletes, közvetlenül a bőrön alkalmazva is kifejti jótékony hatását. Segíthet a sötét karikák és a puffadtság csökkentésében, ha kivi szeleteket helyezünk a szem alá. A kivi a fő összetevője a legtöbb interneten fellelhető természetes alapanyagokból készített arcmaszknak.

Kivi maszkok különböző bőrtípusraKivi maszk száraz, rosszul táplált bőrre

Szükségünk lesz 1 evőkanál kivilére, 1 teáskanál olívaolajra és 1 tojássárgájára. Keverjük össze az összetevőket és vigyük fel az arcra. Hagyjuk hatni körülbelül 15 percig, majd szivacs segítségével távolítsuk el. A kivi leve stimulálja a vérkeringést és a maszk kisimítja, táplálja és megnyugtatja a bőrt.

Kivi maszk minden bőrtípusra

Vegyünk egy kivit, 2 evőkanál natúr joghurtot, 1 evőkanál narancslevet, 1 evőkanál mandulaolajat . Keverjük össze a hozzávalókat, hogy egységes pasztát kapjunk. Vigyük fel az arcra és hagyjuk megszáradni. Ezután öblítsük le hideg vízzel.

Forrás: http://circ.ahajournals.org., www.medimiss.net© 2010 szepsegbroker.hu | KIVI hatékony bőrtápláló, vérnyomás csökkentő gyümölcs
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink