SZAKCIKKEK

A bőr kollagén tartalmának védelme és növelése

Avagy mit tehetünk azért, hogy a húsz éves osztálytalálkozón a legjobb formánkat hozzuk?

2013. február 15. 18:32
Gulyás Gabriella Anna
A kollagén tartalmú termékek óriási választéka a piacon elárulja, hogy rengeteg ember valóban törődik bőre egészségével és fiatalságának megőrzésével.


a bőrmegújulásának illusztrációja (photoshop)
a bőrmegújulásának illusztrációja (photoshop)

A bőr kollagén lebomlásának csökkentéseAhhoz, hogy biztosítsuk az elegendő kollagént a bőrben, először is meg kell előznünk a meglévő kollagén elvesztését. Ha eddig nem tettünk rendszeresen eleget a napfény káros hatásai elleni védelemnek, akkor ez kell, hogy a legelső lépés legyen. Kutatások igazolták, hogy a napfényvédelem az egyik legfontosabb út az öregedés elleni küzdelemben. A dohányfüstnek, a napfényhez hasonlóan, óriási szerepe van a kollagén pusztulásában, sőt arra is van bizonyíték, hogy a nem megfelelő és nem elegendő alvás is rendkívül rossz hatással van a bőr állapotára.

A kollagén termelődéséről, a kollagén tartalmú étrend-kiegészítők hatásosságáról ITT olvashatsz!

A bőr kollagén tartalmának védelme és növelése 2.kép

Étrendi tanácsokAz antioxidáns hatású gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nagyon fontos a kollagén termelés fokozása érdekében. Az élénk színű gyümölcsök, mint a grapefruit, a görögdinnye vagy a paradicsom erőteljes antioxidáns hatásuk és likopin tartalmuknál fogva megakadályozzák a kollagén degenerációt. A C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök, mint a narancs az eper vagy a paprika kulcsfontosságú a bőr optimális működése szempontjából.
Zöldségek közül a leveles zöldségek vagy a brokkoli és a karfiol glükozinolátokat tartalmaznak, melyek védenek a szabad gyökök káros hatása ellen. Szintén kulcsfontosságú a bőr egészségének az omega-3 zsírsav nevei eikozapentaénsav (EPA), amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén védi és regenerálja a bőrt.

dermaroller kezelés
dermaroller kezelés

Megfelelő bőrápolásA helyes bőrápolás segít szabályozni a bőr optimális állapotát úgy, hogy védelmet nyújt a szélsőséges hatások ellen. A rendszeres radírozás, vagy AHA-savas exfoliálás biztosítja az egészséges sejtmegújulást. A ránctalanító, anti-aging kozmetikai termékek szerepe az, hogy ösztönözzék és újra beindítsák a kollagén termelést, illetve hogy gátolják a kollagén rostok pusztulásáért felelős kollagenáz enzim termelődését.


A bőr kollagén termelését fokozó esztétikai megoldások1. DERMAROLLER - Kollagén indukciós terápia

A kollagén indukciós terápia (dermaroller) tulajdonképpen fokozza a bőr kollagén termelését, s az újabb kollagén magasabb vízmegkötő képessége révén az arc újra fiatalossá, üdévé válik.
A dermaroller használata során egy apró, de sűrű tűfelületű (6-8 sorban 160-192 db apró tű) hengert görgetnek végig az arcon, s ezzel 0,5-2 mm-es mélységű mikrosérüléseket okozva beindul a bőr természetes regenerációs folyamata.
A dermis átalakul, a III.tipusú kollagénből (alacsony vízmegkötő képességű) I. típusú (hidratált) keletkezik. 3-4 hónap után újraépül a rugalmas kollagénháló, feszessé válik az arcbőr, valamint összeszűkülnek a tágult pórusok, a besüppedt hegek kiemelkednek, és így az egész arc fiatalossá, üdévé válik. További részletek; szakembereink akik dermaroller kezelést végeznek...

2. PELLEVE - a legújabb rádiófrekvenciás bőrfeszesítő eljárás

A rádiófrekvencia által közvetített energia képes átépíteni a bőr mélyebb, kollagénnel átszőtt kötőszöveti rétegét (irha,bőralja) anélkül, hogy a bőr felületén bármilyen látható, vagy érezhető sérülést okozna. A Pelleve™ rádiófrekvenciája által kiváltott hőhatás a már meglévő kollagén rostokat feszesíti, denaturálja és beindítja a kötőszövet regenerálódását. A bőralja újabb, rugalmasabb kollagén rostokat képez, így a kezelt bőr teljesen átépül, vagyis rejuvenálódik. További részletek; szakemberünk, aki Pelleve kezelést végez...

3.Bőrfiatalítás frakcionált széndioxid lézerrel

A frakcionált CO2 lézeres ránckezelés a bőr felső rétegének lehámozása mellett az új kollagén képződésével a száj és a szem körüli finom ráncok eltűnéséhez, az arc egyéb részein a bőr feszesedéséhez, a pórusméret és a mélyebb ráncok csökkenéséhez vezet. Részletek, szakembereink, akik frakcionált lézerkezeléseket végeznek...

Forrás: http://cosmedmd.blogspot.hu/2012/09/collagen-supplements-do-they-really-work.html
© 2010 szepsegbroker.hu | A bőr kollagén tartalmának védelme és növelése
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink