SZAKCIKKEK

Viszlát őszülés!

A kataláz enzim szint csökkenése és a hidrogén-peroxid szint növekedése okozza a haj öszülését.

2013. április 09. 16:10
Gulyás Gabriella Anna
Az őszülést a szőr- és hajtüszők csökkent melanintermelése okozza, melynek hátterében a sejtekben keletkező hidrogén-peroxid lebontásáért felelős enzim hiánya áll.


Viszlát őszülés! 1.kép

Búcsút vehetünk az ősz hajszálaktól?Egy étrendkiegészítőket forgalmazó cég azt állítja, hogy sikerült egy olyan tisztán természetes anyagokból álló tablettát kifejlesztenie, amely visszafordítja és megelőzi az őszülést, színezőanyagok nélkül. Cathy Beggan szerint, akinek a felfedezés köszönhető, a pirula 100 %-ban természetes és biztonságos anyagokat tartalmaz és hosszú távú megoldást kínál a haj természetes színének helyreállításában és megőrzésében. Állítása szerint a titkos összetevő a kataláz nevű enzim, ami ellensúlyozza a test természetes hidrogén-peroxid termelését. Ha a szervezetünkben nem termelődik elég kataláz, a hidrogén-peroxid hatása érvényre jut. Ennek eredményeként a haj belülről kifehéredik, szürkévé válik -, magyarázza.


Mitől őszülünk meg?Ahogy a kataláz enzim szintje csökken és a hidrogén-peroxid szint nő, a haj lassan szürkévé válik, majd elkezd teljesen kifehéredni, ezért a tabletta feladata, hogy pótolja az elveszett katalázt, így gátolván a peroxid hatását, ami megállítja az őszülés folyamatát és utat nyit a természetes hajszín megjelenésének a hajtöveknél.
Az utóbbi időben számos tudományos kutatás igazolta, hogy a kataláz enzim hiányának szerepe van az őszülést eredményező kémiai láncreakció elindításában. Egy konkrét tanulmány a témában online is megjelent, a The FASEB Journal című lapban.

A tabletta természetes alternatívája lehetne a vegyi anyagokat tartalmazó hajfestékeknek. A hajfestékek gyakran olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, mint az amin-származékok, az ólom, vagy az ammónia. Habár ma már biztonságosabbak, mint a 20 évvel ezelőttiek, még mindig akadnak bőrirritációt okozó összetevői, amik segítenek a festékanyagnak bejutni a hajszálakba –mondja Cathy. A tablettát sampon és balzsam formájában is lehet kapni, az eredmény állítólag nyolc hét után kezd látszani és elvileg maradandó.

Forrás: www.cosmeticsdesign.com
© 2010 szepsegbroker.hu | Viszlát őszülés!
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink