SZAKCIKKEK

ÚJABB MÓDSZEREK az esztétikai beavatkozások területén

Botox, mellimplantátum, kohezív gél

2007. november 15. 11:30

Az arc fiatalításának újabb módszerei között az elmúlt években megjelent az arc bőrének és kötőszöveteinek enyhébb fokú megereszkedését korrigáló, különböző szövetbarát anyagokból készült szálak behúzásával történő úgynevezett „lifting”.


ÚJABB MÓDSZEREK az esztétikai beavatkozások területén 1.kép
Ezek 3-5 évvel valóban kitolhatják a teljes arcplasztika szükségességét, de hosszabb távon nem nyújtanak tartós eredményt, és tartófunkciójuk elvesztésével alkalmanként aszimmetrikus megereszkedést is eredményezhetnek.

A nem felszívódó szilikonnal történő ránc és ajakfeltöltések, mint az bebizonyosodott, esetenként számottevő hegesedést okoznak, a bőr a töltőanyag felett kilyukadhat, felülfertőződhet, ezért használata már kiment a mindennapos gyakorlatból. A legbiztonságosabb megoldást a felszívódó anyagok adják, annak ellenére, hogy hatásuk megőrzésére időnként a kezelések megismétlésére van szükség.


ÚJABB MÓDSZEREK az esztétikai beavatkozások területén 2.kép
A ráncok elsimításának további módszere az ún. Botox kezelés, amely a ráncot létrehozó mimikai izmos működését gátolja, hátránya mindössze annyi, hogy néhány hónapos hatásának megszűntével az izom funkciója visszatér, a ránc ismét kialakul. Hatásosabb ennek a módszereknek kombinálása a felszívódó töltőanyag alkalmazásával.

Az emlőimplantátumok sorában manapság túlnyomó többségben – bár költségesebb – az úgynevezett texturált felszínűeket alkalmazzák. A tapasztalt szerint az ilyen implantátumoknál jóval kevesebb szövődmény alakulhat ki, mint az ún. simafelszínűeknél. Töltetük szerint is nagy különbségek vannak, a folyékony gél töltettől kezdve a lágy kohezív, valamint a tömörebb kohezív gélig. A speciális kombinált protézisek műtét alatti méretkorrekciókat tesznek lehetővé, ezekben a szilikonhéjon belüli szilikongélben fiziológiális sóoldattal tölthető üreg található. Ennek feltöltésével változtatható az implantátum végleges térfogata. Ezek az implantátumok igen költségesek és ezért kevésbé elterjedtek.© 2010 szepsegbroker.hu | ÚJABB MÓDSZEREK az esztétikai beavatkozások területén
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink