SZAKCIKKEK

Bőrfiatalítás frakcionált széndioxid lézerrel

Bőrmegújítás frakcionált co2 lézerkezeléssel

2013. január 25. 15:27
Cikkünk szerzője Dr. Kolat Zsuzsanna
Napjaink egyik legnépszerűbb arcfiatalító eljárásai a lézeres kezelések, amelyek között elég nagy különbségek adódnak. Ahhoz, hogy választani tudjunk közülük, ismernünk kell az lézerek működési elvét.


Aknés arcbőr fiatalítása frakcionált lézerkezeléssel
Aknés arcbőr fiatalítása frakcionált lézerkezeléssel

Bőrfiatalító lézerek működési elveA lézerek fényét a spektrum egy vagy néhány meghatározott színe nyeli el, amely során energia keletkezik. Amikor a nagy intenzitású lézerfény a hullámhosszának megfelelő célpontját eléri, ott hő keletkezik. A lézerfény hullámhosszától függően keletkezett hőenergiának megfelelően következhet be változás a bőrfelszínen, illetve a mélyebb rétegekben: csupán felmelegíti a bőrt, vagy elroncsolhatja a bőrben lévő pigmenteket, vagy lehámlasztja a bőr felső rétegét, vagy pontos szikeként vágja a bőrt. Amikor a lézer hője a bőr mélyebb rétegeket is eléri, ott megtöri és denaturálja (kicsapja) a rácokért felelőssé tehető elöregedett kollagént szálakat, de ez a destrukció elindít egy fiatalabb kollagén termelő folyamatot, amely hatására a bőr megfeszül és a ráncok kisimulnak.
Teljes arc+ szem környékének bőrfeszesítése: kezelések előtt és után
Teljes arc+ szem környékének bőrfeszesítése: kezelések előtt és után

A hagyományos és a frakcionált CO2 lézerkezelés közötti különbségA széndioxid lézer az úgynevezett lézeres bőrmegújításban több mint 15 éve alapvető szerepet tölt be. A korábban alkalmazott CO2 lézerek használata erős hámlással és hosszú gyógyulási idővel járt, sőt a későbbi szövődmények sem voltak ritkák, ezért ezek ki is szorultak a piacról. Az újabban megjelent lézerekben a lézerenergiát mikro egységekre osztják szét- ezért is nevezték el őket frakcionált lézereknek, így a hagyományos széndioxid lézerek mellékhatásai elkerülhetőek. A bőr a lézerbehatolási pontok közt nem sérül így a gyógyulási idő lerövidül. A nagyon vékony sugarak miatt pedig a korábban alkalmazott altatás helyett helyileg alkalmazható krémes érzéstelenítéssel elvégezhető, sőt esetenként e nélkül is tolerálható a kezelés.

Alsó szemhéj ránctalanítás frakcionált széndioxid kezeléssel/ További képek cikk alatt!
Alsó szemhéj ránctalanítás frakcionált széndioxid kezeléssel/ További képek cikk alatt!

A frakcionált CO2 lézerkezelés eredményére két lépcsőben várhatunk:1. Azonnali eredmény: a kezdeti gyógyulás kb. 1-3 hét múlva hámlás kíséretében befejeződik. A bőr lágyabb, rugalmasabb, egységesebb színű lesz.

2. Hosszú távú eredmény: a kezelés befejezését követő 3-6 hónapban a bőr mélyebb rétegeinek felépülése, új kollagénrostok képződése várható, amely során a bőr fokozatosan kifeszül, a ráncok elsimulnak.

Egyénenként eltérően már akár egy kezelés is meghozhatja a kívánt eredményt, de idősebb bőr esetén 3-5 kezelésből álló kúrától jelentheti a kielégítő esztétikai javulást.
Alsó-felső szemhéj fiataltítása 1. kezelés előtt és után 2 hónappal/ További képek cikk alatt!
Alsó-felső szemhéj fiataltítása 1. kezelés előtt és után 2 hónappal/ További képek cikk alatt!

Mire jó a frakcionált CO2 lézerkezelés?- bőrmegújításra, rejuvenációra
- finom rácok csökkentésére
- ajak fiatalítására
- bőrfeszesítésre, a bőr turgorának növelésére
- tág pórusú bőr javítására
- aknéból visszamaradt hegek eltüntetésére
- rosacea, rhinophyma kezelésére, az arc és orr bőrének esztétikai javítására

A felsoroltak közül napjainkban a két leginkább keresett alkalmazás az aknéból visszamaradt hegek kezelése és a ránccsökkentés+bőrfeszesítés. Az aknés hegek esztétikai és lelki problémát is okoznak az ebben szenvedőknek, és befolyásolják életminőségüket is. A frakcionált széndioxid lézeres hegkezelés gyors, hatékony, jól tolerálható és rövid gyógyulási idővel járó lézeres beavatkozás. A páciensek többsége napégéshez hasonló tüneteket észlel a frakcionált lézerkezelés után közvetlenül, mely az alkalmazott energia és a páciens bőrtípusának, bőrterületének függvényében 3-10 napon belül hámlással fejeződik be.
A kezelések a problémás bőrfelület nagyságától függően általában 15-45 percet igényelnek. Egy 3-5 kezelésből álló kúrától jelentő esztétikai javulás remélhető. A frakcionált széndioxid lézerrel a korábbinál sokkal kíméletesebben és gyorsabb gyógyulási idővel tudunk kiváló esztétikai eredményt elérni a rhinophyma az erősen megnagyobbodott, gyulladt, faggyús orr esetében is.

A frakcionált CO2 lézeres ránckezelés a bőr felső rétegének lehámozása mellett az új kollagén képződésével a száj és a szem körüli finom ráncok eltűnéséhez, az arc egyéb részein a bőr feszesedéséhez, a pórusméret és a mélyebb ráncok csökkenéséhez vezet.

A frakcionált széndioxid lézerkezelést követően 3 hónapig a kezelt területet UV B és UV A sugaraktól védeni szükséges (javasolt titán-dioxid, és vagy cink-oxid tartalmú fényvédő krémek használata ). Más esztétikai kezelésekkel csaknem korlátlanul kombinálható, azonban ezek optimális sorrendjéről mindig konzultálni kell a kezelő orvossal.

Frakcionált CO2 lézerkezelések KÉPGALÉRIÁJA/ Dr. Kolat Zsuzsanna

A fotók hitelességét, photoshop általi manipuláció lehetőségét kizárja, illetve igazolja a SzépségBróker.hu főszerkesztő tulajdonosa: Dr. Szabó Judit Anna!

SZÉPSÉG KUPON
A konzúltációs összeget levonjuk az első kezelés díjából (kupon értéke 10.000 Ft), valamint 3 alkalmas kezelési csomag elővásárlása esetén 20% engedmény!
© 2010 szepsegbroker.hu | Bőrfiatalítás frakcionált széndioxid lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

1. Dr. Boros   December 30, 2020
Alapos cikk! Hivatkoztam rá a saját, témáról szóló írásomban: https://szemhejplasztika-mindenkinek.hu/lezeres-szemhejplasztika/lezeres-ranctalanitas
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink