SZAKCIKKEK

Arcfiatalítás és bőrmegújítás kémiai hámlasztással

A kémiai hámlasztás típusai és menete

2011. november 29. 19:53
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center
A kémiai hámlasztás főként arcfiatalításra és bőrmegújításra szolgáló kezelés.


Az aknés hegek, foltok szépen eltünthetőek egy gyengébb savas hámlasztással is.
Az aknés hegek, foltok szépen eltünthetőek egy gyengébb savas hámlasztással is.

Kémiai hámlasztás céljaA kémiai hámlasztás alkalmas a fénykárosodott, a ráncos, a heges, az aknés és az elszíneződött bőr kezelésére. A kémiai hámlasztás kontrollált sérülést okoz a bőrfelszínen, mely után néhány hét alatt egészséges, és egyenletes új hámréteg fejlődik.

Számos különböző kémiai anyagot használnak a hámlasztáshoz. Ilyen pl. a glikol sav, a triklórecetsav (TCA), szalicil sav, vagy a fenol. A különböző kémiai anyagok, különböző fokú sérülést okoznak a bőrben. A felületes hámlasztó anyagok (pl. glikol sav) csak a bőr felső rétegében, az epidermisben okoznak sérülést, és így leginkább az akne és a különféle elszíneződések megszüntetésére alkalmasak. A mélyebb hámlasztók (pl. fenol) a bőr mélyebb rétegében, a dermisben is okoznak sérülést, így a fénykárosodás nyomait, és a ráncokat is képesek eltüntetni. A mélyebb hámlasztó anyagok használata mélyebb sérüléseket is okoz, ezért nagyobb a komplikációk kialakulásának esélye, hosszabb a gyógyulási idő, ugyanakkor látványosabb eredmény érhető el.

A makacs pigmentfoltok, többéves hegek megszűnnek a közepes mélységű kémiai hámlasztás során.
A makacs pigmentfoltok, többéves hegek megszűnnek a közepes mélységű kémiai hámlasztás során.
Nem alkalmazható minden esetben a kémiai hámlasztás. Kontraindikációt jelent a rossz általános egészségi állapot, az aktív gyulladásos állapot, számos gyógyszer alkalmazása (isotretinoin származékok), rossz hegesedési hajlam, számos bőrbetegség, valamint korábbi sebészeti beavatkozások. Konzultáljona kezelőorvossal, hogy az Ön esetében biztonságos-e a kémiai hámlasztás.

A kémiai hámlasztás folyamataA kémiai hámlasztás első lépéseként alaposan megtisztítják a páciens bőrét. A hámlasztás mélysége az alkalmazott kémiai anyagtól függ. A nagyon felületes hámlasztás (alacsony koncentrációjú glikol sav, 10-18% triklórecetsav/TCA, vagy a gyümölcssavak/ AHA sav) csupán az elhalt hámsejteket távolítja el az epidermis rétegéből, és szinte semmilyen sérülést nem okoz.

1. A felületes hámlasztás (AHA savak, 15-20% TCA, szalicilsav, stb. ) során a teljes epidermisz sérül, és új epidermisz (hámréteg) képződik, így a fénykárosodott és heges bőr megjelenése javul. Az eljárás során égő érzést tapasztal a páciens. A gyógyulási folyamat rövid.

Milyen bőrproblémák esetén jó megoldás az AHA-savas (felületes) hámlasztás?:
• mitesszeres, pattanásos bőrre
• tág pórusú bőrre
• száraz, érdes bőrre
• ráncos bőrre (az apróbb ráncok elsimulnak, a mélyebbek enyhülnek)
• napfénykárosodott, pigmentfoltos bőrre (pl. májfoltok, cloasmák, akne és sérülések utáni foltok, időskori pigmentfoltok, stb.)
• öregedő, megfakult, élettelen bőrre
• felkaron található érdes felrakódásokra (follikuláris hiperkeratózis)
• régen kezelt arcbőrre

A fenolos mélyhámlasztás igazi arcfiatalodáshoz vezet, de a kezelés nem rizikómentes.
A fenolos mélyhámlasztás igazi arcfiatalodáshoz vezet, de a kezelés nem rizikómentes.
2. A közepes mélységű hámlasztás( 70% glikol sav, 25-35% TCA) a dermis felsőbb rétegét is felsérti, és stimulálja a kollagén képződést. Általában TCA-t kombinálnak egyéb kémiai anyagokkal (pl. glikol sav). Az eljárás biztonságos, és csak kevés kellemetlenséggel jár. Általában égő érzést tapasztalnak a páciensek, ami hűtőmaszkkal, vagy felületes érzéstelenítővel jól kontrollálható. A hámlasztás után 3-4 napig otthon kell maradni, és a fényvédő használata még hónapokig szükséges lesz.© 2010 szepsegbroker.hu | Arcfiatalítás és bőrmegújítás kémiai hámlasztással
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink