SZAKCIKKEK

Peeling - a sokoldalú bőrfiatalító megoldás

Bőrfiatalítás, megújulás több szinten és régióban

2018. december 08. 12:21
Cikkünk szerzője Dr. Kriston Renáta
A bőrtípusnak megfelelő, következetes bőrápolás mellett is megjelenhetnek olyan bőrproblémák, melyek jól kezelhetők különböző típusú hámlasztással. A peeling típusát és erősségét a szerint határozzuk meg, hogy milyen bőrproblémát szeretnénk kezelni és a bőr milyen mélységében szeretnénk kifejteni az ehhez szükséges hatást.


Peeling - a sokoldalú bőrfiatalító megoldás 1.kép

Peeling indikációiA peeling segítségével hatékonyan tudjuk kezelni a bőrfelszín színbeli és felszínbeli egyenetlenségeit, leválasztva az elhalt hámsejtek vékonyabb-vaskosabb pajzsszerű rétegét, ezáltal fellélegzik a bőrünk és akár a mindennapi bőrápolásunk is hatékonyabbá válik.
Fiatal korban az akne, illetve annak talaján kialakuló hegek, elszíneződések, a grízes tapintatú bőr, a már megjelenő striák kezelhetők eredményesen, megfelelően kiválasztott peelingekkel, míg a későbbiekben általános anti-aging és a fénykárosodás okozta bőrhibák (pigmentfoltok, melasma) korrigáló hatását emelhetjük ki. Akár önálló kezelésként, akár nagyobb, anti-aging beavatkozások közötti fenntartó kezelésként is kiválóan alkalmazhatók elsősorban az arc, nyak, dekoltázs bőrének szépítésére, de indikációtól függően a test egyéb területein is bevethetők.

Easy TCA Pain Control  kezelés eredményessége
Easy TCA Pain Control kezelés eredményessége

Peeling TCA savakkalA TCA savakkal (Skin Tech - Easy TCA Pain Control) végzett kezelés során nem történik semlegesítés, mint a gyümölcssavas hámlasztásunk során, így mélyebb hatást érünk el, egészen a bőr középső rétegének felső szintjéig, viszont erősebb hámlás tapasztalható, mely nem tart tovább 2-3 napnál.

A Post Peel Mask segítségével pillanatok alatt megszűnik a sav okozta fájdalom és azonnal beindul a regenerálódás folyamata. A bőrpír 20-40 perc alatt húzódik vissza. Általában 4 kezelés javasolt heti rendszerességgel.

Az Only Touch készítmény alkalmas az 1 cm-nél nem nagyobb pigmentfoltok lokális kezelésére az arcon és a kézfejeken.

Fenolos peeling lehetséges eredménye
Fenolos peeling lehetséges eredménye

Peeling Fenol tartalmú hámlasztóvalAmennyiben komolyabb problémákat szeretnénk kezelni, és lehetőségünk van felépülési idő beiktatására, akkor alkalmazhatjuk a fenol tartalmú hámlasztókat (Skin Tech - Easy Phen Very Light, Easy Phen Light, Lip & Eyelid). Csak az arcon, vagy az arc egyes részein (szem és szájkörnyék) vethető be ez a típusú hámlasztás. Mivel a bőrt teljes mélységében megújítja, ezért erőteljes hámlással jár és 9 nap alatt teljesen fiatal, új bőr alakul ki. Kitűnően alkalmazható erősen fénykárosodott, kreppes bőr kezelésére, ráncok, pigmentfoltok finomítására, a szájkörnyéki dohányos ráncok és az alsó szemhéj „kémiai plasztikájára”.

Figyelmeztetés: nagyon fontos, hogy a páciens együtt működjön a kezelőorvossal és a kezelést követő utasításokat maradéktalanul tartsa be! Egyes esetekben szükség lehet a beavatkozás előtt előkészületre: alkalmaznunk kell preventív kezelést, ha a páciens hajlamos herpesre. A peeling előtt szükség van a bőr fertőtlenítésére és alapos megtisztítására.

Újabb peeling hatóanyagokIgazi innovációnak számít a melasma kezelésében a tranexamic savat és 4 hexyl-resorcinolt tartalmazó peeling, A kezelés jelentős hatással bír a pigmentképződés normalizálására, biztosítja a hám integritását, a bőr természetes egyensúlyát, valamint stimulálja a kollagén termelődését.


Peeling az intim régióbanNagyon sok páciens problémaként éli meg a szeméremdomb, a nagyajkak és a kisajkak területén az idő előrehaladtával jelentkező változásokat. Bár itt nem beszélhetünk funkciókárosodásról, mégis az esztétikai változások jelentős pszichés terhet jelenthetnek a páciensnek.
Általában itt is a műtétmentes, felépülési időt nem igénylő megoldások élveznek előnyt: igazi innovatív beavatkozás, az intim peeling szövetregeneráló hatása révén bársonyos tapintatúvá, fiatalosan üdévé és teltté teszi a területet és egységesíti a színbeli eltéréseket. A kémiai peeling TCA-t tartalmaz antioxydansok, glycol-és citromsav mellett.
A kollagén-termelés fokozásával a szövetek tónusosabbá válnak és a felső sejtrétegekre gyakorolt hatás révén a terület visszanyeri üde rózsaszín színét. A kezelés egyszerűen kivitelezhető, nem igényel felépülési időt. Amennyiben szükséges 1 hónap múlva ismételjük meg a kezelést.

Peeling - a sokoldalú bőrfiatalító megoldás 4.kép

Peeling és egyéb kezelések kombinációjaA peelingek különböző típusait alkalmazhatjuk önállóan, de kombinálhatjuk is más esztétikai kezelésekkel, amelyek tovább táplálják a bőrt. Alkalmazhatunk a peelingekkel kombinálva nem keresztkötött hyaluronsavval végzett mélyhidratálást vagy Dermapennel juttathatunk a bőrbe saját vért, a benne lévő növekedési faktorok jótékony regeneráló hatását kihasználva. A bőr egységessé, üdévé, feszessé és fiatalosan hidratálttá válik a kezelés-kombinációk révén.

Peeling alatti és utáni otthoni bőrápolásA kezelést követően javasolt a komplex fényvédelmen kívül a kornak és a bőrproblémának megfelelő, célzott bőrápolást biztosító, pigmentfolt halványító, hidratáló, vitamint tartalmazó krémek alkalmazása, amelyek nem csak védenek és táplálnak, hanem elősegítik a bőr regenerációját is.
Ilyenkor a peelinget végző orvos által ajánlott készítmények alkalmazása javasolt és minden olyan kozmetikai beavatkozás kerülendő, amely a bőr irritációját eredményezné.
A pácienst minden esetben felvilágosítjuk arról, hogy milyen felépülési idővel kell számolni a kezelést követően.


Várom szeretettel az egyénre szabható peeling megoldásaimra!

Dr. Kriston Renáta
Bőrgyógyász-kozmetológus, esztétikai bőrgyógyász specialista
Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika

© 2010 szepsegbroker.hu | Peeling - a sokoldalú bőrfiatalító megoldás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink