SZAKCIKKEK

Hogyan válasszunk kozmetikust?

Milyen a minőségi munkát nyújtó szakember?

2010. augusztus 18. 14:27
Szépség Bróker
Minden nő életében sarkalatos pont, hogy találjon egy megbízható, magas színvonalon dolgozó kozmetikust, akihez legalább havonta egyszer bizalommal ellátogathat egy teljes generálra.
No, de hogyan kezdjük el keresni?


Hogyan válasszunk kozmetikust? 1.kép

Kozmetikus kereséseSzerencsére a barátnőknek, ismerősöknek, rokonoknak mindig akad egy-egy jól bevált kozmetikusa, így azt is gondolhatnánk, könnyű dolgunk lesz. Igen ám, de sajnos semmi nem garantálja, hogy az ajánlott kozmetikus munkaideje, és a szalon megközelíthetősége nekünk is ugyanúgy megfelel majd, továbbá az sem biztos, hogy a kozmetikus módszerei és jelleme nekünk is ugyanolyan szimpatikus lesz. Ne válasszunk csak azért egy adott kozmetikust, mert a barátnőnknek is ő vált be, nyugodtan keressünk fel több szakembert, és végül annál állapodjunk meg, akinek a szalonjában, és a kezei közt is maximálisan biztonságban érezzük magunkat!


Biztosabb tudást, és szakmai elismertséget feltételez, ha a kozmetikus rendelkezik ún. mesteri címmel, amelyet büszkén ki is helyez a szalonjának falára. Ahhoz ugyanis, hogy valaki elérje ezt a szakmai rangot, és mester kozmetikus lehessen, már több éves gyakorlattal kell rendelkeznie, számos továbbképzésen kellett részt vennie, és több vizsgát kellett sikeresen letennie.
Először is, ha ajánlanak egy kozmetikust, próbáljunk utánanézni az interneten! Mindenképpen jó pont, ha a kozmetikus fényképét, elérhetőségét, a kozmetikai szalon képét, és a kozmetikus által végzett kezeléseket megtaláljuk a világhálón, hisz ennek alapján már el tudjuk dönteni, hogy szimpatikus-e egyáltalán a szakember és a szalon. Szintén meggyőző lehet, ha a kozmetikus még a kezelések árát, továbbá a használt termékcsaládokat is feltünteti az interneten.
Hogy könnyebb legyen kiszűrni, hogy az ajánlott kozmetikus kellőképpen naprakész-e a legújabb kezeléseket, és kozmetikumokat illetően, ahhoz nekünk is tudnunk kell, melyek a legmodernebb eljárások és újdonságok a kozmetikai piacon. Tehát, olvassunk és kutakodjunk bátran az interneten, hogy minél magasabb színvonalú ellátást tudjunk választani!
Ennyi előzetes információ birtokában, már bátran kereshetjük fel a kozmetikai szalonokat.

KOZMETIKUSZ KERESŐ ITT!Miből tudjuk, hogy rossz kozmetikusnál járunk?

- koszos a padló
- koszos a kezelőágy
- koszosak a műszerek
- rendetlenség van az egész szalonban
- koszos a kezelő ruha
- koszos a kozmetikus körme
- ápolatlan a kozmetikus
- cigarettaszagú a kozmetikus keze, esetleg az egész szalon
- érdes, száraz a kozmetikus kezének bőre
- hangos, vagy „mulatós, discós” zene, esetleg rádió szól a háttérben
- a kozmetikusok pletykálnak egymás között, vagy a kezelés alatt álló vendégekkel személyes, intim témákról hangosan folytatnak eszmecserét
- ha 20 percnél többet kell várnod annak ellenére, hogy pontosan érkeztél
- áthallatszik a fodrászat zaja, a vendégek jövés-menése
- nem biztosított számodra az intim szféra
- egyből a tanuló kislányra bíznak

Döntés a szalonbanA szalonba lépve már első pillantásra is nagyon sok információt tudunk begyűjteni. Nyilván a legfontosabb az első benyomás a kozmetikusról. A jó szakembernek bizalmat kell ébresztenie a vendégben már első látásra is, így nem árt, ha mosolyogva fogadja a belépőt. Ezen túlmenően a kozmetikus legyen ápolt, legyen tiszta a haja, a bőre, a körmei. Ne árasszon magából áporodott dohányszagot.

Ha röpke pillanatok alatt felmértük, milyen a kozmetikus, akkor a szalonban körbenézve azt is meg tudjuk állapítani, milyen a műszeres felszereltség. Sőt legtöbb helyen az alkalmazott kozmetikumok plakátját, vagy magukat a kozmetikumokat is láthatjuk kitéve. Fontos: a kozmetikusoknak csakis olyan termékekkel szabad dolgozniuk, amelyeket nem lehet bármelyik illatszerboltban megvásárolni, vagy a mindenki számára elérhető katalógusokból barátnőkön keresztül megrendelni.
A kozmetikában szétnézve rögtön szembetűnő az is, hogy rend és harmónia van-e, továbbá, hogy a padló, a berendezések, a műszerek tiszták-e.

Ha idáig minden rendben, pár mondatot beszélgessünk a kozmetikussal. Kérdezzük meg milyen kozmetikumokkal, hatóanyagokkal dolgozik, milyen kezelési eljárásokat alkalmaz, mindeközben figyeljük meg, mennyire nyitott és segítőkész. Próbáljuk megtudni, mekkora vendégkörrel rendelkezik, ugyanis ez is mutathatja, mennyire jó szakember.

Ha mindent rendben találunk, és kialakult a bizalmi légkör, bátran válasszunk kezelést. Ha azonban mindezek után valamit nem találunk megfelelőnek, nyugodtan távozzunk a szalonból, kezelés igénybevétele nélkül, és keresgéljünk tovább!

KOZMETIKUSZ KERESŐ ITT!


© 2010 szepsegbroker.hu | Hogyan válasszunk kozmetikust?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink