SZAKCIKKEK

Kémiai hámlasztás: csináljuk vagy ne csináljuk? Otthon vagy orvosnál?

Otthoni bőrfiatalítás Peel2Glow gyümölcssavas hámlasztással, orvosnál a fenolos Easy TCA mélyhámlasztás

2020. július 22. 09:55
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center, Tóth Henriett/ MEDICONTUR
Mindenképpen csináljuk! De az már nem mindegy, hogy mikor, melyiket és hogyan...

Skin Tech kémiai hámlasztás otthon és az orvosnál - bőrfiatalítás Peel2Glow gyümölcssavas otthoni hámlasztással,
Easy TCA kollekció az orvosi mélyhámlasztáshoz


Kémiai hámlasztás: csináljuk vagy ne csináljuk?  Otthon vagy orvosnál? 1.kép

Kémiai hámlasztás, peeling biztonságosan, otthonA Peel2Glow gyümölcssavas hámlasztás otthon elvégezhető, egyszerű, 2 lépéses termék kollekció a bőrfelszínükre igényes emberek számára. A Peel2Glow az orvosi kémiai hámlasztás hatóanyagainak alacsonyabb koncentrációjának sorát tartalmazza, amelyet otthonunkban orvosi felügyelet nélkül is biztonságosan alkalmazhatunk. A Skin Tech Peel2Glow termékcsalád két féle hatóanyag-kombinációjú ampullákból állnak, az egyik hámlaszt (Peel), a másik a vízzel való lemosás utáni ápolást, majd ragyogást biztosítja (Glow).Peel2Glow - Melyiket mikor érdemes használni?Az 1 alkalmas Peel2Glow gyümölcssavas készletek (2 ampullás SkinTech/ Pell2Glow gyengéd hámlasztók ITT ) rendezvények előtt, alkalmi megújulást nyújt a kezelt területnek, általában az arc, nyak és dekoltázs területen.
Az 5 és 10 alkalmas készlet (10-20 ampullás Skin Tech/ Pell2Glow peelingek) kúraként alkalmazható, naponta, vagy hetente 1 alkalommal, azoknak, akiknek elegendő a bőr felszín gyengéd, láthatatlan hámlása, mikro szintű megújulása.

NeoSolex fényvédő spray
NeoSolex fényvédő spray
FONTOS a FÉNYVÉDELEM

A Peel2Glow gyümölcssavas peelingek egész évben végezhető gyengéd kémiai hámlasztások, de napközben ajánlott a NeoSolex fényvédő spray vagy az 50+-os fényvédő faktoros permet használata. 4 féle változatban kapható orvosoknál, illetve itt megrendelhető online is.

Orvosi felszínes kémiai hámlasztások- Skin TechEzek hasonlóak a szakmai, elméleti tanfolyamokhoz, 1 alkalom nem tudja a teljes tanfolyami anyagot átadni. Ezzel tisztában kell lennie azoknak, akik látványos bőrfiatalító és pigment-halványító vagy folteltávolító eredményt szeretnének, de biztonságos körülmények között, bőrsérülés és fokozott pigmentációs mellékhatás nélkül.
Kezdődő ráncoknál általában gyümölcssavas hámlasztást ajánlanak. Itt a bőr reakciója fontos, jelzi a hámlasztás hatékonyságát, mivel ezt a hatóanyagot semlegesíteni kell. Itt nem várunk látható hámlást, így semlegesítéssel akadályozzuk meg, hogy az egyébként hámlást okozó hatóanyag (AHA) mélyebbre jusson, tehát hámlást csak mikro szinten okozzon. Ez sohasem egybefüggő, nagy lemezes hámlás, mint a mélyebbre jutó hámlasztó hatóanyagok esetén. Észre sem lehet venni, külső szemlélőnek semmiképpen. Mégis kívülről látható, belülről érezhető, ahogy a bőr „tiszta levegőhöz” jut. Mivel komoly hámlás nélkül nem lehet hosszú távra eredményességet elérni, ezért ezt a protokoll szerint 6-10 alkalommal minimum alkalmazni kell, közte pedig a kollekcióhoz tartozó, arra kifejlesztett krémeket kell napi ápolásként használni. Sosem a hámlasztás oldja meg a bőr problémát, hanem attól csak a jelenlegi megszűnik (eltűnik), de az újbóli megjelenés megakadályozását a célzott, speciális krém használat, fényvédelem képes biztosítani. Klasszikusan pigment foltok, kezdődő ráncok, aknés, pattanásos problémák kezelésére alkalmas a gyümölcssav, ez esetben az Easy Droxy készítmény és a hozzá tartozó Skin Tech krémek indikáció alapján 25-40 éves kor között.

40 felett a gyümölcssav már csak felfrissítésre jó, komolyabb eredményt nem várhatunk el tőle.


2 ampullás SkinTech/ Pell2Glow gyengéd otthoni hámlasztáshoz
2 ampullás SkinTech/ Pell2Glow gyengéd otthoni hámlasztáshoz

Orvosi mélyrétegi kémiai hámlasztásokAz Easy TCA kollekció hivatott arcon, nyakon, dekoltázson, háton, felkaron, kézfejen, testrészeken komoly hámlással járó, ezáltal nagyon hatékony és látványos pigmentfolt eltávolító, bőrfiatalító kezelések eredményes elvégzésére. Azt azonban be kell kalkulálni, hogy a 3-6. napig az érzékenyebbek nehezen tudnak közösségbe menni a hámlás miatt, esetleg ez diszkomfortérzést fog jelenteni lehet számukra. A hámlás egyébként nem jár fájdalommal. Azonban a természetes bőrmegújulási folyamat részeként siettetni, vagy kézzel a hámló, elhalt bőrlemezeket leszedni, piszkálni nem szabad! Tehát fegyelmet, önuralmat és elköteleződést igényel tőlünk is a mélyhámlasztásos orvosi kúra az eredményesség érdekében, beleértve a hozzá tartozó krémek és a szigorú fényvédő használatát.


Kémiai hámlasztás: csináljuk vagy ne csináljuk?  Otthon vagy orvosnál? 4.kép

Orvosi kémiai hámlasztás indikációiA TCA savas (triklór-ecetsav) orvosi kezeléseket általában az arc bőrfiatalítása, pigmentfolt, aknés hegek halványítása, eltávolítása céljából végzik, míg a testbőrön a striák, akne vagy műtéti hegek halványítására tökéletesen alkalmasak. Minimum 4 alkalommal szükségszerű elvégezni az orvosi hámlasztó kezeléseket.
A TCA sav indikáció szerint létezik felszínesebb és mélyebb protokollal is (kül. % cc töménységű TCA sorozattal), mindegyik mélységbe jutva mást jelez vissza a kezelt bőr. A magas koncentrációjú TCA savat nem semlegesítik az orvosok a hámlás beindításának céljából, hisz a meglévő zavaró tünet (nagy kiterjedésű melazma pl.) eltüntetéséhez erre van szükség. Ezért ezek szigorúan orvosi kezelések, amelyeket kozmetikus nem végezhet.

10-20 ampullás Skin Tech/ Pell2Glow peelingek otthonra
10-20 ampullás Skin Tech/ Pell2Glow peelingek otthonra

Új generációs orvosi TCA hámlasztók már fenolt is tartalmaznak:

Easy TCA Pain Control, Easy Phen Very Light, Easy Phen Light.

Ezeknek két nagy előnye van:


1. A TCA teljesen fájdalommentes a kezelés alatt is, holott erőteljes hámlasztó hatóanyag.
2. Illetve, hogy 1 hónap (4 hétig heti 1 alkalom) helyett 2 hétre (2 hétig heti 1 alkalomra) vagy 10 napra, azaz egyszeri alkalomra rövidül az az időszak, amikor túl kell élnünk a hámlás zavaró időszakát. Könnyebb a naptárba, mindennapi életbe egyszer beiktatni, és ugyanazt a hatást érhetjük el vele, de csak átlagos arc indikációk esetén pl. fénykárosodás, ráncosság. Testen, illetve makacsabb tünetek esetén a hámlasztás továbbra is egy kezelés sorozat (min. 4 alkalom), hosszabb áldozatot kíván tőlünk, és nagyobb eredményt is ad.

A Lip&Eyelid fenolos orvosi kémiai hámlasztás esetén pl. egy 60+-os páciens teljes arc kezelésénél egész életre szóló eredményt kapunk, és akár 20 év mínuszt is produkálhatunk számára.
A Skin Tech hámlasztókhoz rendelt krém készítmények, fényvédők használata egyértelmű, könnyű, egyszeri és hálás dolog. Több, mint 14 év óta használjuk őket a magyar piacon, az itteni orvosok és páciensek legnagyobb megelégedésére. Nem érdemes más márkájú készítményekkel kísérletezni, a hámlasztott bőr mindig érzékenyebb fényre, illetve a külső káros behatásokra.

A hámlasztás, mint esztétikai eljárás bármelyik másikkal kombinálható, leggyakrabban más kezelések közötti fenntartó kúraként szokták beiktatni. Nagyon kevés kontraindikációja van, általában minden bőrtípuson, bőrszínen alkalmazható.

Skin Tech webshop ITT!© 2010 szepsegbroker.hu | Kémiai hámlasztás: csináljuk vagy ne csináljuk? Otthon vagy orvosnál?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink