SZAKCIKKEK

Fotorejuvenáció most, vagy soha!

Fotorejuvenácio IPL és ELOS pulzáló fénytechnikákkal

2007. november 17. 00:01
Szépség Bróker
Az emberi álmokat utolérte a technika. A kozmetológia olyan eljárást fejlesztett ki, amellyel úgy érhető el látványos javulás, szépülés, hogy nem kell menni, kórházba kés alá feküdni, és szükségtelen a napi tevékenységet abbahagyni. A szépülés fokozatos, ugyanakkor látványos a fotorejuvenáció eredményeképpen. Mivel ez a tipúsú kezelés nagymértékben fokozza a bőr fényérzékenységét, csak a napozási időszak befejeztével, ősztől-tavaszig érdemes ezzel az igényünkkel szakemberhez fordulni.


Fotorejuvenáció most, vagy soha! 1.kép
A fotorejuvenáció fénnyel történő komplex bőrfiatalítást jelent. A fotorejuvenáció során úgy "égetik át" a bőrt (a másodperc néhány ezred részéig), hogy nincs sérülés, nincs látható nyom, nincs olyan erős fájdalom, melyet csillapítani kellene, ugyanakkor az irha sejtjei olyan erős ingert kapnak, hogy újra elkezdenek rostokat (kollagén, elasztikus) termelni, akár 70 évesen is.

A fotorejuvenáció fokozatos, több lépésből álló, építő jellegű folyamat, mely szó szerint fénybesugárzással történő komplex (a bőr több rétegére kiterjedő) bőrfiatalítást jelent. A fény nagy energia sűrűségű, lézer technológiával előállított villanófény (inkoherens-nem lézer fény), mely a másodperc néhány századrészéig villanva, 2-4 mm mélységbe a bőrbe hatolva, ott az energiáját leadva, az arra fogékony (szőrtüsző, rost, ér, pigmentfolt, stb) szövetekben elnyelődik. A fotorejuvenáció hatása a szelektív fototermolízis: a fény útjába eső szöveteken lényegi változásokat hoz létre, szöveteltávolítás nélküli felület-újraformálás, amikor a dermis (irha-a bőr középső rétege) átformálása az epidermis (hám-a bőr felső rétege) eltávolítása nélkül megy végbe.

A hagyományos lézer állandó fényénél csak a fény elnyelődésére fogékony szövetben történik változás: a pontosan kijelölt biológiai célpont termikusan tönkretehető. Külön lézer fényt kell használni a szőrtelenítéshez, a ránctalanításhoz, és külön fényt a kis erek, pigmentfoltok stb. eltávolításához.
Fotorejuvenáció most, vagy soha! 2.kép

Az IPL (Intense Pulse Light)Nagy energia sűrűségű, lökésekben - villanásokban - leadott, nem koherens fényt. A széles spektrumú fénnyel (560-tól 1200 nm-ig) működő IPL az első és egyetlen olyan bőrfiatalító orvosi beavatkozás, amely a bőrfelületet komplexen kezeli.

ELOS (Elektric Optical Synergy)

Az ELOS rendszert az IPL technikát továbbfejlesztve alakították ki. Melynél a fényenergia (optical energie) jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzással érik el. Az ELOS technológia világszabadalmat élvez. Az USA-ban 2001-ben jelent meg az első ilyen technikával működő gép az AURORA DSR. A villanófény besugárzással egy időben rádiófrekvenciás (RF) elősugárzást kap a bőr, így a villanófény hasznosítása jobb hatásfokú. Minden egyes sejt, ér, rost, hajhagyma, pigmentfolt aktív állapotban, fogékonyabban hasznosítja a villanófényt. 2003-ban jelent meg a mélyebb ráncokat is kielégítően rejuvenáló

Polaris WR

A Polaris WR készülék szintén ELOS módszerrel működik. Itt a fényenergia 900 nm-es dióda lézer, melyhez kapcsolódik a rádiófrekvencia.


Fotorejuvenáció most, vagy soha! 3.kép
FotoFacial RF

A technika folyamatos fejlődése lehetővé teszi magának a fotorejuvenációnak a fejlődését is. A világ vezető plasztikai sebészei, bőrgyógyászai folyamatosan adják át egymásnak a tapasztalataikat. Ennek a fejlődésnek jelenlegi végállomása a FotoFacial RF. Ez ma a legerősebb hatásfokú rejuvenáló eljárás, amely magában foglalja a felületes ráncok és tág pórusok elsimítását, a barna pigmentfoltok, erek, arcpír eltüntetését (villanófény és rádiófrekvencia, IPL+RF). E kezelésével egy időben végzik el a mélyebb ráncok simítását (dióda lézer és rádiófrekvencia, dióda+RF).

A fotorejuvenáció során éveket fiatalodhat, úgy hogy a kezelés után közvetlenül a napi tevékenységét folytathatja. A változás fokozatosan következik be, környezete nem vesz észre radikális elváltozásokat. Az ELOS technika forradalmasítja a kozmelológiai fiatalítást.

"visszaforgatja az idő kerekét" • A legjobb eredményt a napfény, a túlzott szolárium és környezeti sugárzás által károsodott bőrű, túlszoláriumozott, finoman ráncosodott, enyhén petyhüdt, tág pórusú, néhol erősen előtűnő barna-fehér foltokkal, néhol kicsiny értágulatokkal jelentkező , idősebb pácienseknél (photoaging) kapjuk.

 • A bőr öregedése a 20. életév után fokozatosan elkezdődik (látványosan a szem körül), ezért e kor felett mindenkinek ajánlható.

 • Valamint az Elektric Optical Synergy technika az egyetlen olyan szőrtelenítő eljárás, amely az összes bőrtípusnál sikeresen alkalmazható. Az ősz, vörös szőrszálakat is eltünteti.

Fotorejuvenáció most, vagy soha! 4.kép

Az ELOS orvosi javallatai:Jóindulatú érelváltozások:

 • Teleangiectasia (kicsiny értágulat)

 • Rosacea (tartós arcpír csomókkal)

 • Erythema (tartós arcpír)

Jóindulatú pigment elváltozások:

 • Chloasma (szülés, fogamzásgátló, stb. utáni barna foltok)

 • Photoageing (napfénykárosodás miatti korai öregedés, pigmentáció)

 • Lentigo (barna lencsefoltok)

 • Hyperpigmentáció (festenyezettség)

 • Napozás utáni pigmentfoltok

 • Lézer resurfing (mély ráncok eltüntetése) utáni bőrpír


Fotorejuvenáció most, vagy soha! 5.kép
Az ajánlott kezelések száma öt. A kezeléseket 3 hetente kell megismételni. Egyhuzamban tíz kezelésnél többet nem érdemes felvenni. Az első beavatkozás után egy nyugodt, kipihent arcbőrt ad a felületes, apró ráncok eltűnésével, mely ahhoz hasonlatos, mint aki hetente jár kozmetikába és a legfinomabb kozmetikumokkal kap teljes kezelést. A bőr kissé petyhüdt, "nagyon kívánja a hidratálást". A barna lencsefoltok megfeketednek, egy héten belül nyomtalanul eltűnnek, néhol apró barna csíkok jelentkeznek. A fotorejuvenáció második-harmadik alkalma után a kis erek is kezdenek eltűnni, a pigment foltok (chloasma) a kezdeti színi erősödés után halványulnak. A 4-6 kezelésből álló kúra végén, 3-4 hónap után a páciens arcbőre olyan bőrterületéhez lesz hasonlatos, mintha egész élete során elkerülte volna a környezeti sugárzást. Az elasztikus rostok újra termelődése kb. 4-6 hónap után teljesedik ki, amikor is a kisimult arc látványosan feltelődik. A kúra alatt nyugodtan használhat sminket, járhat kozmetikába, használhat hidratáló készítményeket. Az indikációban leírt (az ELOS orvosi javallatai - I. típus, lásd fentebb) elváltozások 50-75%-ban tűnnek el.

Ajánlott szakember 1

Ajánlott szakember 2

Ajánlott szakember 3

IPL, ELOS kezelés ellenjavallatai© 2010 szepsegbroker.hu | Fotorejuvenáció most, vagy soha!
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink