SZAKCIKKEK

Mellnagyobbítás pro- és kontra

Mellnagyobbítás okai és a műhibák lehetőségei

2013. október 18. 15:02
Gulyás Anna Gabriella
Magyarországon a leggyakoribb plasztikai beavatkozások közé tartoznak a mellkorrekciós műtétek, pontosabban a mellnagyobbítás. De miért ilyen fontos, hogy a sajátunkénál jóval nagyobb mellekkel kerüljünk a középpontba?


Mellnagyobbítás pro- és kontra 1.kép

Mellnagyobbítás mögöttes okaiA mellnagyobbítások hátterében, a korrekciós műtéteket kivéve, önértékelési problémák állhatnak, mondják a pszichológusok. Némely nő esetében járhat önbizalom növekedéssel a mellnagyobbító műtét, ám ha nem érik el vele a kívánt hatást, vagy a mellplasztika rosszul sikerült az újabb problémákat és újabb műtéteket generál.

Dr. Almási Kitti, szakpszichológusunk szerint főleg azok a nők nagyobbítatják meg mellüket- rendszerint jóval nagyobbra, mint amelyet testalkatukhoz illene-, akik bizonytalanok nőiességükben, szexuális kisugárzásukban. Arra azonban egyik hölgy sem gondol, hogy mekkora lelki trauma fogja őket érni, ha az eredmény nem lesz esztétikus vagy komplikációk lépnek fel a műtét után.

A leggyakoribb technikai hiba, amely az izom alatti implantátum elhelyezés során következhet be
A leggyakoribb technikai hiba, amely az izom alatti implantátum elhelyezés során következhet be

Növekvő műhíbák számaA legújabb felmérések szerint a Nagy-Britanniában végzett mellnagyobbító műtétek számával együtt a műhibák száma is nő. Az egészségügyi hatóságok hetente legalább háromszor kapnak bejelentést mellnagyobbítással kapcsolatos komplikációkról. A leggyakrabban előforduló problémák között szerepel a korai tokzsugorodás, a környező szövetek gyulladása, a mellek fájdalmas duzzanata és az implantátumok kiszakadása.

Adrian Richards plasztikai sebész szerint a műhibák ilyen magas számának oka elsősorban az, hogy egyre többen akarnak mellnagyobbítást végeztetni, a műtétek számával pedig egyenes arányban nő a műhibák száma is. Nincs pontos statisztika, melyik műtétből mennyit végeznek el, csak közelítő adatok vannak.

Magyarországon a plasztikai műtétek ma még luxuskiadásnak számítanak. A beavatkozások csaknem felét a 35–50 éves korosztályban végezték. A 19–34 éves korosztályban pedig a legnépszerűbb plasztikai műtét a mellnagyobbítás.
Itthon a plasztikai sebészeti beavatkozásokról és azok komplikációiról sajnos eddig nem készült statisztika, becslések szerint azonban elérjük az EU-átlagot. A plasztikai beavatkozások azonban nemcsak sikertörténetekről szólnak.

A páciens vállalja a rizikót, nem az orvosSokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy a szépítészeti céllal történő plasztikai műtétek során az orvos nem eredmény-, hanem gondossági kötelem alatt végzi tevékenységét, mert az eredmény megítélését az adott személy testi és lelki állapota, a beavatkozások utáni orvosi utasítások betartása nagymértékben befolyásolja. Vagyis egy plasztikai beavatkozás kapcsán a páciens sokkal nagyobb rizikót vállal, mint magát az esztétikai műtétet végző orvos, hisz ebben az esetben a páciens határoz úgy, hogy az egészséges szervezetében változást idézzen elő orvosa. A felelősségteljes döntéshez alapos tudásra, részletes tájékoztatásra van szükség, amelyben weboldalunk kardinális szerepet vállal.


3. páciens által megküldött fotó
3. páciens által megküldött fotó

Okuljunk más esetekből!Reméljük, hogy az alábbi néhány amerikai esetből is növelheti tudását, amely hozzájárulhat a sikeres plasztikai műtétjéhez.

1. Páciens: Az 500 cc implantátum túl nagy lenne a testalkatomhoz? Jelenleg 34A-s melltartót hordok, de D-kosarasat szeretnék.
Orvos: Sajnos, nincs általános szabály, vagy objektív kritériumok implantátum kiválasztására.
A plasztikai sebész több mérést végez a mellkas és az emlő anatómiájának figyelembe vételével és olyan implantátumokat ajánl, amik illeszkednek az anatómiai lehetőségekhez és a kívánt célnak is megfelelnek.
A következő lépés az, hogy együtt kiválasztják a legoptimálisabb lehetőséget. A test arányához illeszkedő implantátum nem biztos, hogy a kívánt melltartóméret változást eredményezi, de biztos, hogy harmonikusan fog illeszkedni a testalkathoz.

2. Páciens: Mikor múlik el a duzzanat mellnagyobbító műtét után? 5 nappal ezelőtt kaptam egy 325 cc mellimplantátumot. C-kosaras melltartót szerettem volna hordani, de most csak a D-kosarasok jók rám. Ha elmúlik a műtét utáni duzzanat, kiderül majd, hogy C vagy D kosaras melltartót kell hordanom ezután?
Orvos: 5 nappal a mellműtét után nagyon gyakori a duzzanat és folyadék az implantátumok körül, ez teljesen normális jelenség. Az izom alá ültetett implantátumok esetében, különösen vékony alkatú nők esetében általában érezhető egy hosszúkás dudor a mell felső negyedében, itt ugyanis vastagabb az izom. Idővel az izom alkalmazkodik az implantátumhoz és lelapul. A melltartó kosárméretét 3 hónappal a műtét után tudja majd biztosan megállapítani.

3. Páciens : Ha kicsi a mellbimbóm a mellimplantátumot a hónaljon keresztül ültetik be? (kép3.)
350 cc szilikon implantátumot szeretnék, de túl kicsi a mellbimbóm ezért az orvos a hónalji megközelítést ajánlotta. Aggódom a seb miatt, nem fog nagyon látszani, főleg nyáron ujjatlan ruhában? Mi a véleménye erről?
Orvos: 350 cc implantátumoknál a sebészek általában a mell alatti vágást választják. Ha az ön orvosa a hónalji bemetszést ajánlotta valószínűleg nagy tapasztalattal rendelkezik e területen, erről meggyőződhet, ha megnézi a korábban elvégzett műtétekről készült képeket. A képek alapján meggyőződhet a hegek gyógyulásáról is, így kiválaszthatja, hogy melyik módszert szeretné inkább.

4. páciens fotója
4. páciens fotója
4. Páciens: (kép4.)Egy hónappal a mellfelvarrás és mellbimbó rekonstrukciós műtét után kis csomókat vettem észre a mellbimbómon. A méretük, alakjuk és színük pattanásra hasonlít és nagyon meleg tapintatú. Lehet, hogy ez meleg kiütés, vagy valami megrepedt, vagy rosszul csináltam valamit? Kérem segítsenek!
Orvos: Ezek a Montgomery mirigyek, amiket lát. Ez egyáltalán nem szokatlan az ilyen típusú mellemelő (úgynevezett circumareolar )műtét során. A mellbimbó és a bimbóudvar vérkeringését részben korlátozza a heg ezért a Montgomery mirigyek megduzzadnak. Ezeket a dudorokat látja. Idővel a duzzanat elmúlik.

Forrás:http://www.realself.com/ ; http://www.realself.com/question/bumps-nipple-breast-lift-implants;
A rövid áttekintést a Mongomery mirigyekről itt talál


© 2010 szepsegbroker.hu | Mellnagyobbítás pro- és kontra
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink