SZAKCIKKEK

Aszimmetrikus mellek korrekciós lehetőségei

2010. május 22. 13:20
Sara V. Koeck, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)
Bár a mellplasztika felkapott téma, ezen belül mégis leginkább a mellnagyobbításról esik szó. Pedig vannak olyan esetek, amikor egy nő két melle látványosan aszimmetrikusan, méret- és alakbeli különbséggel fejlődik, ez komoly gátlások kialakulásához vezethet.


Aszimmetrikus mellek korrekciós lehetőségei 1.kép
Ha az aszimmetria fennáll, az már a serdülőkor végére nyilvánvalóvá válik. Az érintettek többsége nehezen dolgozza ezt fel, és még nehezebben kér segítséget a probléma megoldására. Fontos azonban tudni, megoldás igenis létezik!


A mellek aszimmetriájaA két mell közti méretbeli különbség természetes. A méretbeli differencia alakbeli eltérést is von maga után, hiszen a nagyobb súlyú mell mindig egy kicsit jobban megereszkedik, így a mellbimbók általában nincsenek azonos magasságban. Amíg a két mell közti térfogat különbség nem haladja meg a 15%-ot, fiziológiásnak, azaz természetesnek tekintik. Ha a különbség ennél nagyobb, akkor már aszimmetria áll fenn. Ez a 15% az orvosilag elfogadott határ, ugyanakkor természetesen a páciens dönti el, hogy őt milyen fokú méretbeli eltérés zavarja.

Mellkisebbítés és mellfelvarrás előtt az aszimmetrikusmellek/ Dr. Bajusz Huba
Mellkisebbítés és mellfelvarrás előtt az aszimmetrikusmellek/ Dr. Bajusz Huba

Az aszimmetrikus mellek műtéti megoldásaiAz aszimmetrikus mellek műtéti megoldására két fő módszer kínálkozik, attól függően, mekkorák a keblek. Ha a kisebbik mell mérete felel meg a páciensnek, akkor a nagyobbik mellen végeznek redukciós, méretcsökkentő plasztikai műtétet, így alakítva ki egyforma méretű kebleket.
A másik lehetőség, ha a nagyobb méretű mell felel meg a páciensnek, és azt szeretné, ha a kisebbik keble is akkora lenne. Ilyenkor a kisebbik mellbe ültetnek be akkora implantátumot, ami kiegyenlíti a két emlő közti különbséget.
Természetesen az aszimmetrikus mellek két alapesetén kívül számos más eshetőség is előfordulhat. Ilyen például, ha az egyik mell jóval kisebb a másiknál, és még a nagyobbik mell mérete is kicsi a páciens számára, tehát annál is nagyobbat szeretne. Ebben az esetben mindkét oldalra ültetnek be implantátumot oly módon, hogy a kisebbik mellbe nagyobbat, míg az eredetileg nagyobb emlőbe pedig egy kisebbet. KÉPGALÉRIA 1.

Az utóbbi 1 évben már azok számára is lézetik megoldás, akik elzárkóznak a szilikon, vagy sóoldatos implantátum beültetésétől. A legújabb mellnagyobbító eljárás, a hialuronsav géllel és a saját zsírral történő feltöltés szintén látványos, DE csupán átmeneti megoldást jelenthet erre az esztétikai problémára.

Előfordulhat olyan eset is, hogy a páciens a kisebbik mellét tartja elfogadható méretűnek, ugyanakkor mindkét melle megereszkedett. Ez esetben a kisebbik emlőn mellfelvarrást, míg a nagyobbikon méretcsökkentő mellplasztikát végeznek.
Ha az aszimmetrikus mellek problémájával plasztikai sebészhez forduló páciens szerint a nagyobbik melle normális méretű, de mindkettő megereszkedett már, akkor mindkét emlő esetében mellfelvarrást végeznek, és egyidejűleg a kisebbikbe implantátumot is ültetnek az azonos méret elérése érdekében.
Ha mindkét emlő megereszkedett, és a kisebbik is túl nagy a páciens szerint, akkor mindkét mellen méretcsökkentő plasztikai műtétet végeznek, melynek során a nagyobbik emlőből többet távolítanak el.
Az aszimmetrikus mellek esetében gyakran a bimbóudvarok sem azonos nagyságúak, így a műtét során ezeket is egyforma méretűre alakítják. KÉPGALÉRIA 2.

Aszimmetrikus mellek korrekciós lehetőségei 3.kép

Ritkább esetekTovábbi eshetőségek is előfordulhatnak aszimmetrikus mellek esetén, igaz, ezek ritkábbak. Ilyen például, ha az egyik oldalon szinte semmi emlőállomány nincs, a másik oldalon ugyanakkor normális méretű, de megereszkedett a kebel. Ebben az esetben, azon az oldalon, ahol nincs mellállomány, implantátumot ültetnek be, míg a másik oldalon mellfelvarrást végeznek.


Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható és nem használható fel részben, vagy egészben egyik médiumban sem a tulajdonos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)


Aszimmetrikus mellek korrekciós lehetőségei 4.kép

Mi várható később?Az aszimmetrikus mellek esetében elvégzett műtétek után évekkel később előfordulhat, hogy az azonos nagyság ellenére sem egyformán ereszkedik meg a két mell. Aggodalomra semmi ok, hiszen ilyenkor mellfelvarrással ismét azonos, optimális helyzetbe lehet hozni a kebleket.
Nem is gondolnánk, de a sikeres hollywoodi sztárok közt is akad olyan, aki fittyet hány mások véleményére, és köszöni szépen, ő a mell aszimmetriával is jól érzi magát!
© 2010 szepsegbroker.hu | Aszimmetrikus mellek korrekciós lehetőségei
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink