SZAKCIKKEK

A női plasztikai sebészek népszerűbbek az Egyesült Királyságban

Miért keresik jobban Angliában a női plasztikai sebészeket?

2009. április 03. 12:08
K.Szabó Anna
Míg a plasztikai sebészeti beavatkozások alanyainak 90%-a a gyengébbik nemhez tartozik, addig csupán a sebészek 9 százaléka nő az Egyesült Királyságban, derült ki a Nők a Sebészeti Képzésben Szervezet felmérése alapján. Jane Fienmann utánanézett, miért keresik őket egyre növekvő számmal a páciensek.


A női plasztikai sebészek népszerűbbek az Egyesült Királyságban 1.kép
Hirtelen irányt válthat a tökéletes plasztikai sebész után való kutatás. Az Egyesült Királyságban a női plasztikai sebész ritka, mint a fehér holló, hiszen tíz kozmetológiai sebészből csupán egy tartozik a gyengébbik nemhez. Mégis egyre többen konzultálnak velük mindkét nem képviselői közül, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy keresztül kell utazniuk az országot ezért a privilégiumért.

"Már sokan mondták a pácienseim közül, hogy micsoda megnyugvást jelent számukra, hogy nő vagyok."- nyilatkozta a kozmetikai és helyreállító sebész Miss Rozina Ali.Azt mesélték, hogy korábban konzultáltak olyan férfi plasztikai sebészekkel, akik egyszerűen nem figyeltek és meg sem hallották, amit mondtak.
A férfi plasztikai sebészekből az empátiával egyetemben, gyakran a stílus is hiányzik, s ez rendkívül unszimpatikus tud lenni, kiváltképpen egy fiatal karrierista nő számára, aki igényt formál rá. Hajlamosak öregesen öltözködni, gyakran viselnek régimódi, őskövületnek számító mellényt, hajszálcsíkos öltönnyel, ami elég taszítóan hat.

Miss Ali szerint női plasztikai sebészek gyakran érzik úgy magukat, mint a megrohamozott kozmetológusok. Azt valljuk:
semmi sem igazabb annál, hogy a női plasztikai sebészek karrierje során sokkal felkészültebbnek és gyakorlottabbnak kell lennie, mint a férfiaknak, hogy megüssék a mércét. És ezzel egyetemben sokkal jobban kommunikálnak; Élvezem , hogy a női pacienssel egyenrangú félként beszélgethetek
- míg ezen a területen a férfi sebészek sorra kudarcot vallanak. Ezen felül, sokkal jobban nézünk ki; jobban odafigyelünk magunkra és csinosabban is öltözködünk. A férfi plasztikai sebészek ma már tisztában vannak azzal, hogy pacienseik egyre jobban hajlanak afelé, hogy egy nővel konzultáljanak. Minden agresszív törtetés nélkül a nők válnak vezetővé ezen a területen.

A női plasztikai sebészek népszerűbbek az Egyesült Királyságban 2.kép
Ha Miss Alinak igaza van, hogy ezzel egy jelentős szociális változást ír le. Még néhány évvel ezelőtt, aki belement egy plasztikai beavatkozásba, természetesnek vehette, hogy egy férfival fog konzultálni. A fárasztó sebészeti képzés teszi nehézzé ezt a pályát egy jövőbeli anyuka számára, ezt tükrözi vissza a nők alacsony száma ezen a területen; még napjainkban is csak körülbelül 20 plasztikai sebész van az Egyesült Királyságban.
"A pácienseink megszokták háziorvosaiktól, hogy azt mondják nekik: nem léteznek nő sebészek", mondja Elaine Sassoon a plasztikai konzultáns, helyreállító és kozmetikai sebész Norvégiából.
De igenis létezünk, és a nők az interneten keresgélve saját maguktól találnak meg minket és boldogan utaznak, ha szükséges.

A női plasztikai sebészek népszerűbbek az Egyesült Királyságban 3.kép
Vitás kérés, hogy a férfiakból avagy a nőkből lesznek a jobb plasztikai sebészek. Wendy Lewis független beauty konzultáns, a Plastic Makes Perfect szerzője tapintatos véleménye az, hogy semmi kétség afelől, hogy a nőkből is válhat ugyanolyan hozzáértő esztétikai sebész , mint a férfiakból. "Ezek a nők igazán értenek az üzlethez. Mindig mélyen tisztelem azokat a nő plasztikai sebészeket, akik képesek megtalálni ez egyensúlyt az intenzív szakmai menetrend és a családi élet között."
A technikai és szaktudás kérdésén túl egyre nő az egyetértés arról, hogy a nők gyakran jobb, átfogó szolgáltatást nyújtanak; az általuk hozzáadott értékek közé tartozik az is, hogy jobban figyelnek pacienseikre, gondosabbak, türelmesebbek és ez mélyen becsülendő.
- mondja Lewis.
Végül a plasztikai sebésznők növekvő népszerűsége eredményeként legyőzték az esztétikai sebészet mostani trendjének szégyenfaktorát - azt, hogy sok nő érzi kényelmetlenül magát egy férfi sebésszel a mellműtét-konzultáció alatt, holott ez a beavatkozás számít jelenleg a legnépszerűbbnek az Egyesült Királyságban , ahol 5600 ilyen jellegű műtétet végeztek el tavaly a British Association of Aestetic Plastic Surgens szerint.


A női plasztikai sebészek népszerűbbek az Egyesült Királyságban 4.kép
Nyilvánvalóan vannak olyan területek, amelyekről egy férfi nehezebben beszélget.
Állítja Miss Sassoon.
Nő és nő közötti beszélgetés azonban több empátiát takar. Beszélgethetünk olyan személyes dolgokról, mint például a sex, amelyek befolyásolják a kívánt eredményt, anélkül, hogy azon aggódnánk, hogy átlépnénk a bizonyos határvonalakat; közösen tervezhetjük meg a mellek méretét, anélkül, hogy kellemetlenül éreznénk magunkat. Akárcsak a páciens, tapasztalatból tudok az optimális mellméretről beszélni.


Egy hüvelyplasztikát megelőző vizsgálat, különösen a szeméremajkak látványa még az előbbieknél is zavarba ejtőbbnek tűnhet. Ezt az eljárást kizárólagosan plasztikai sebésznők által vezetett műtéttel promotálta egy esztétikai beavatkozásokat bemutató tv show. Úgy tűnik, hogy kizárólag azért nőtt meg jelentősen a kereslet a szeméremajak korrekciók után, mert a nők már tudják, hogy sebésznőkkel is konzultálhatnak.

"Egynek látom a legjobban átalakuló operációk közül", nyilatkozta Angelica Kuvouni a londoni Harley Street egyik plasztikai sebésze, aki évente 250 szeméremajak műtétet végez, amire az igény drámaian nőtt mióta a 4-es csatorna 2008 májusában lefilmezte egy ilyen beavatkozás közben.
A női plasztikai sebészek népszerűbbek az Egyesült Királyságban 5.kép
A tv műsort követő napon108 érdeklődő volt, amin jómagam is megdöbbentem először. De most már elhiszem, hogy sokan ezek közül a nők közül inkább nem konzultáltak egy férfival erről a problémáról, inkább megbirkóztak azzal a kényelmetlen érzéssel, amit a combjuk között himbálózó zsebkendőnagyságú szeméremajkaik okoznak úszás, biciklizés vagy lovaglás alatt. Mindez annak a felismerése volt, hogy egy női sebész ott van a konzultációra, ha segítséget keresnek.
Miss Ali szerint nemcsak nők döntenek inkább a plasztikai sebésznők mellett. "Sok gyereket és jó néhány fiatalembert látok el, akik férfi mellkisebbítéssel fordulnak hozzám. Mindenki azt szeretné, ha valaki figyelne rájuk és könnyen, kényelmesen tudnának kommunikálni, így egy nővel célszerű konzultálniuk."

Nem minden női plasztikai sebész érez hasonlóképpen; például Lydia Badia Harley Street-i plasztikai sebész sem, aki szerint:" Néhány nő kifejezetten azért fordul hozzám, mert nő vagyok és miután átestek a beavatkozáson, másoktól hallom vissza, hogy nem érezték magukat kevésbé feszélyezve, mintha egy férfi sebész végezte volna az operációt. De a pácienseim legtöbbje azért jön hozzám, mert más ajánlott nekik-nemtől függetlenül. Tudom, hogy a férfiak legalább olyan jók a páciens aggodalmának eloszlatásában, mint a nők és ez az, ami igazán számít. Nem a sebész neme."

Ezzel egyet ért Wendy Lewis is: „ A nap végén sohasem tanácsolnám páciensemnek, hogy egy bizonyos beavatkozásra hogy CSAK és kizárólag női plasztikai sebészt keressen fel és zárja ki a férfiakat. A legjobb döntést akkor hozza, ha mindkét nem képviselői közül egy vagy kettővel konzultál és amellett tesz le a voksát, akiben jobban megbízik és kényelmesebben érzi magát. A sebészeti eredmények és a szaktudás mindig többet nyom a latba, mint a nem."

Forrás:www.cosmeticsurgerytoday.co.uk
© 2010 szepsegbroker.hu | A női plasztikai sebészek népszerűbbek az Egyesült Királyságban
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink