SZAKCIKKEK

Cicciolina mellimplantátum cseréjét egy magyar plasztikai sebészre bízza

A volt pornósztár és parlamenti képviselő Cicciolina újabb mellnagyobbító műtét előtt áll

2011. január 20. 10:36
Szépség Bróker
Az olasz művésznevet felvett Staller Ilona (Cicciolina,59 év) is ugyanolyan gondokkal küzd, mint nagyon sok más magyar hölgy, akinek mellimplantátuma körül kemény kötőszöveti tok képződött (un. tokzsugorodás- capsula contarctuta).


Cicciolina mellimplantátum cseréjét egy magyar plasztikai sebészre bízza 1.kép

Ciciolina mellplasztikájának rövid történeteCicciolina 18 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy csakis egy mellnagyobbító műtét adhatja vissza a gyermekszülés miatt megváltozott keblének teltségét és formáját. . Azonban 16 évvel a műtét után arra lett figyelmes, hogy a jobb melle feszülni, fájni kezdett. Majd ez az apróbb kellemetlenség egyre kifejezettebbé vált: A jobb mell érzékenysége, fájdalma hónapról-hónapra fokozódott, és a tapintata is tömöttebbé, keményebbé vált a bal mellhez viszonyítva. Tehát tünetek kétség kívül azt igazolják, hogy a művésznő mellimplantátuma körül tokzsugorodás alakult ki.

Mi is az a "tokzsugorodás"?


A tokzsugorodás (tokosodás, tokvastagodás, kapszuláris kontraktúra) a leggyakoribb szövődménye a mellnagyobbító műtéteknek. A szervezet a beültetett implantátumot, mint idegen anyagot minden esetben felismeri, majd azt elkülöníti a környező szövetektől egy kötőszöveti burokkal. Ez egy teljesen természetes folyamat, amely segítségével a mellimplantátum stabilizálódik a beültetés helyére. Tokzsugorodás akkor jön létre, ha a kötőszöveti tok megvastagodik a megnövekedett kollagén rostszálak miatt, majd mindezek következtében meszesedni, zsugorodni kezd. A kemény, vastag tok nyomást gyakorolva a mellimplantátum falára és annak belső tartalmára, az implantátum elveszíti eredeti, szabályos formáját. Mindezek következtében a mellimplantátum tapinthatóvá és kontúrjai jól láthatóvá válnak, majd a tokzsugorodás 4. stádiumában a melleken már jelentős deformitások keletkeznek. További részletek...


Dr. Gill Endre plasztikai sebész
Dr. Gill Endre plasztikai sebész

Implantátum csere itthonSajnos Cicciolinának be kellett látnia, hogy az implantátumcsere már nem hallogatható tovább. Míg az első mellnagyobbító műtétjét egy olasz plasztikai sebész végezte, most egy általunk- szépségbróker olvasók révén is igen jól ismert és népszerű magyar plasztikai sebészre, a több mint 25 éves plasztikai sebészeti gyakorlattal rendelkező Dr. Gill Endrére bízza. Cicciolina már a zavaró tünetek kezdetén Gill Endre sebészünkhöz fordult, akivel a kontrollok során kialakult bizalmi kapocsnak köszönhetően most bátran megy elébe az implantátum cseréjének.

Jelenleg a megfelelő méretű és minőségű implantátum kiválasztása történik, majd néhány héten belül a plasztikai műtétre is sor kerülhet. Az eredményről tájékoztatni fogjuk olvasóinkat!
© 2010 szepsegbroker.hu | Cicciolina mellimplantátum cseréjét egy magyar plasztikai sebészre bízza
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink