SZAKCIKKEK

A szoptatás mégsem vezet a mellek megereszkedéséhez?

2010. január 25. 21:13
Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül(1999. évi LXXVI. törvény)
Az első kutatások eredménye azt mutatta, nincs szoros összefüggés a csecsemők természetes táplálása, a szoptatás és a keblek megereszkedése közt.


A szoptatás mégsem vezet a mellek megereszkedéséhez? 1.kép
Valószínűleg minden anyuka, és leendő anyuka is tisztában van vele, hogy a szoptatás mind érzelmileg, mind pedig egészségileg mennyire fontos a babának. Bár sokan közülük azt hiszik, hogy a szoptatás nem kívánt változásokat hoz a kinézetükben, mindezt egyszerűen csak azért, mert senki sem vizsgálta soha az idősebb hölgyek meséit, amik arról szólnak, hogy a szoptatás a mellek megereszkedéséhez vezet. Bár a mai napig senki nem vonta komolyabban kétségbe ezt az összefüggést, most úgy néz ki, eljött az igazság ideje, ami boldoggá teheti a várandós hölgyeket. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának egy szakértői csoportja elhatározta, fényt derít erre a kérdésre, és megvizsgálják, miként befolyásolja valójában a szoptatás a hölgyek mellének külalakját.
Az első kutatások eredménye azt mutatta, nincs szoros összefüggés a csecsemők természetes táplálása, és a keblek megereszkedése közt. Vagyis, ha egy csipetnyi kétség is volt valakiben a szoptatást illetően, hogy az majd ront a mellek esztétikáján, az mostantól nyugodtan alhat, ugyanis nincs közvetlen ok-okozati összefüggés a kettő közt.

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának egyik tagja, Brian Rinker sebész vezette a mindeddig precedens nélküli vizsgálatot. Ő így kommentálta az eredményeket: „Azok a hölgyek, akik esetleg vonakodtak a szoptatástól, a fiatalos keblek elmúlásáról szóló megalapozatlan „mítosz” miatt, most megnyugodhatnak, tudva, hogy a szoptatás nem okoz a melleikben változást. Biztos vagyok benne, hogy ez sok hölgyet meglepetésként ér. Pedig nem kéne kételkednünk az eredményben, hiszen ez egy alapos, megbízható, 93 hölgy bevonásával készült tanulmány eredménye.”

A szakértők hajszálpontosan megállapították, hogy a szoptatás (beleértve, hogy hány gyermek esetében, és milyen időtartamon át történt az), és a terhesség alatti súlygyarapodás sem a legrelevánsabb tényező a keblek alakváltozásában.
Ugyanakkor jobban aggódhatnak azok a hölgyek, akiknek már a terhesség előtt is nagy keblük volt, vagy erős dohányosok. Az ő váltakozó, vagy tartósan nagy testsúlyuk, életkoruk, illetve terhességeik száma jelentik a fő rizikófaktorokat, melyek a mellek fiatalos külsejének elvesztéséhez vezetnek.
Ezen áttörő eredmények ismeretében a kutatók véleménye szerint, a nőknek tisztában kellene lenniük, hogy mely tényezők veszélyeztetik a keblük állapotát, hogy a szoptatás után ne egyből a plasztikai sebészhez rohanjanak. „Sok nő, aki mellplasztikára érkezik, arról panaszkodik, hogy mellük a szoptatás miatt ereszkedett meg. Annak ellenére, hogy a megereszkedés mértéke minden további terhességgel nő, mi úgy találtuk, a szoptatás maga nem ront a helyzeten.” – foglalja össze a tapasztalatokat Brian Rinker.


Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható és nem használható fel részben, vagy egészben egyik médiumban sem a tulajdonos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)

© 2010 szepsegbroker.hu | A szoptatás mégsem vezet a mellek megereszkedéséhez?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink