SZAKCIKKEK

Mellnagyobbítás utáni mellek formaváltozása az életkor és a terhesség hatására

Kérdések és válaszok a mellnagyobbítás kapcsán

2010. július 01. 19:56
SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)
Kérdések hosszú sora fut át egy nő agyán, mire elhatározza mikor is vállalkozzon a mellnagyobbításra. Most a két leggyakoribb kérdéskör kapcsán adjuk meg a válaszokat.


Mellnagyobbítás utáni mellek formaváltozása az életkor és a terhesség hatására 1.kép

A mellek formaváltozásaA nők élete hormonális változások állandó körforgásából áll. Ez hatással van kedélyállapotunkra, étkezési szokásainkra, de még szöveteink állapotára is. A női mellszövet a súlyingadozásokhoz hasonlóan, különösen érzékenyen reagál ezekre a hormonális változásokra is. Két nagy hormonháztartásbeli fordulat teszi igazán próbára a mellszöveteket. Mindkettő a női ciklus felborulását, a menstruáció elmaradását jelenti: ezek a terhesség, és menopauza (klimax). Rossz hír: bár sokan gondoljuk azt, ha ezekben az időszakokban különösképpen odafigyelünk testsúlyunkra, akkor megőrizhetjük mellünk formáját, ez azonban nem így van. Ezek a hormonális változások testsúlyváltozás nélkül is jelentősen befolyásolják a mellállomány minőségét, így a mellek alakját is. Nincs ez másként a mellnagyobbítással korrigált mellek esetében sem.

Mellnagyobbítás utáni mellek formaváltozása az életkor és a terhesség hatására 2.kép

A terhesség hatása az implantált mellekreA plasztikai sebészek számos kérdéssel szembesülnek a családalapítás előtt álló hölgyekkel folytatott műtéti konzultációra során. A terhességgel kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy érdemes-e előtte elvégeztetni a mellnagyobbítást, vagy tanácsosabb megvárni, hogyan változik meg a mellek formája, mérete a szoptatást követően, és ehhez igazítani a műtétet. Ezzel összefüggésben sokan aggódnak amiatt is, hogy, ha mégis a terhesség előtt vállalkoznának a műtétre, akkor később az implantátummal megnagyobbított mellből is tudják-e majd gond nélkül szoptatni a csecsemőjüket, valamint, hogy el kell-e távolítani az implantátumot a terhesség alatt?

Akkor jöjjenek a válaszok: Ha a páciens ragaszkodik hozzá, természetesen a szülés előtt is elvégezhető a mellnagyobbítás. Ilyen esetekben célszerű az implantátumot a mell alatti redőben ejtett metszésen keresztül behelyezni. Ennél a műtéti technikánál a mirigyállomány teljes egészében érintetlen marad, így gond nélkül szoptathat a későbbiekben a páciens. A terhességet megelőzően elvégzett mellnagyobbítás esetén a méret fontos kérdés. Ha a műtét során kicsiből közepesre növelik a mell méretét, akkor a mirigyállomány méretnövekedése nem tágítja ki extrém módon a mell bőrét, így a szülés és a szoptatás után a mellállomány és a bőr is gond nélkül visszahúzódik. Ha azonban a terhesség előtti mellnagyobbításkor az eredetileg kis mellű páciens nagyméretű melleket szeretne, és azok a terhesség alatt extra méretűre nőnek, akkor gyakran a súlygyarapodás elviselhetetlen a páciens számára, így indokolttá válik az implantátum eltávolítása még a terhesség során.

A szakemberek azt tanácsolják, ha valaki a mellnagyobbítást követően pár hónapon belül tervezi a terhesség kezdetét is, inkább várjon a műtéttel, és a szoptatás befejeztével, az emlőállomány visszahúzódása után keresse fel a plasztikai sebészt.
Mellnagyobbítás utáni mellek formaváltozása az életkor és a terhesség hatására 3.kép

Az implantált mellek életkorral járó változásaA kor előrehaladtával, a hormonális változásoknak is köszönhetően bőrünk és szöveteink is veszítenek rugalmasságukból. Ez igaz a mellekre is. A mell bőre idővel megnyúlik, így a mellek megereszkednek, és valamilyen mértékben a mirigyállomány is sorvad. Ezek a jelek az implantált mell esetében is észrevehetőek, igaz, általában kevésbé feltűnő mértékben. A középkorú hölgyek közt sokan vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy a mellnagyobbítás eredménye már nem elég tetszetős, így ők egy második műtét során szeretnék korrigáltatni a megereszkedést. Ekkor új implantátumokat kap a páciens, és sok esetben az új, megfelelő minőségű és formájú implantátum önmagában segít megszüntetni a mellek megereszkedését. Ha azonban ez mégsem lenne elég, akkor a műtét során mellfelvarrással is korrigálják az emlők helyzetét.

Olyan hölgyek is szép számmal akadnak 40 év felett, akiknél korábban még az ún. kohezív implantátumok megjelenése előtt végeztek mellnagyobbítást, így a behelyezett anyag szavatossági ideje mostanra lejárt, és szeretnék azt jobb minőségű, már tartósabb implantátumra cseréltetni. Ebben az esetben is gyakori, hogy az újonnan beültetett implantátumok a mellek esetleges megereszkedését is korrigálják.
No és persze ne feledkezzünk meg azokról a hölgyekről sem, akik csak negyvenes éveikben kérik először plasztikai sebész segítségét. Az ő esetükben is elmondható, hogy van, aki csak mellnagyobbítást szeretne, de van, akinél mellnagyobbítással kombinált mellfelvarrásra kerül sor.

Hölgyek, a jó hír tehát az, hogy bármikor is szeretnénk mellnagyobbítást végeztetni, minden esetben van megoldás, és az áhított melleket viselve távozhatunk a klinikáról.

Forrás: Mellnagyobbítás Anatómiai implantátummal - Dr. Bajusz Huba, Dr. Szemerey Balázs IstvánDr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható és nem használható fel részben vagy egészben egyik médiumban sem a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)

© 2010 szepsegbroker.hu | Mellnagyobbítás utáni mellek formaváltozása az életkor és a terhesség hatására
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink