SZAKCIKKEK

Van, aki a kisebbre szavaz

Ariel Winter mellkisebbítő műtétje

2018. július 01. 09:06
Milánkovits Noémi, Dr. Szabó Judit Anna
Valóban, van, aki egész életében kisebb mellekre vágyott. Akár esztétikai, akár egészségügyi okkal vág bele az ember a mellkisebbítő műtétbe, sosincs könnyű dolga. A többszörös Emmy és Golden Globe díjas sorozat, a Modern Family mindössze 20 éves sztárja, Ariel Winter is keresztülment a vívódáson, a bizonytalanságon és az ismertséggel járó minden következményén.


A sorozatsztár történeteAriel 11 éves kora óta van képernyőn a nagysikerű amerikai vígjátéksorozatban, ez pedig természetesen jár együtt a nagyfokú ismertséggel, a vörös szőnyeges eseményekkel, és az újságírók és paparazzik figyelő szemével. A színésznő bevallása szerint hatalmas lelki erő kellett hozzá, hogy elviselje az őt érő számtalan megjegyzést és bírálatot. „Amúgy is elég nehéz átvészelni a tinédzserkort, de az ország egyik legsikeresebb szituációs komédiájának szereplőjeként, még sokkal nagyobb figyelem ér. 15 éves voltam G-s kosárméretű mellekkel. Mihez tud kezdeni ilyenkor az ember?”

A mellkisebbítés gondolatának megszületéseA megfelelő méretű melltartók és ruhák megtalálása is hatalmas érzelmi igénybevétel elé állította a fiatal sztárt, és az sem segített a helyzeten, hogy rendszeresen kellett 155 centiméteres magasságához és átlagosnál jóval nagyobb mellméretéhez vörösszőnyeg-optimális öltözetet találnia. „Olyan időben élünk, amikor minden, amit csinálsz, nevetség tárgyává válhat. Az internetes zaklatás szörnyű. Feltöltök egy képet, és perceken belül emberek százai kommentelhetik alá, mennyire kövérnek és csúnyának nézek ki. A vörös szőnyegen mindig próbáltam magabiztosnak tűnni, de belül kicsit sem éreztem magam annak. Nagyon nehéz volt, mivel ilyen testalkatra igen csekély a választék, azokból a ruhákból, amikben jól nézek ki és az életkoromnak is megfelelőek. Kizárólag a szűk fazon volt az, amit viselni tudtam, akkor pedig mindig megkaptam, hogy mért öltözködök így, egyáltalán nem illő a koromhoz, túl kihívó. Nem mintha lett volna más választásom!”

Van, aki a kisebbre szavaz  1.kép
A lelki megpróbáltatásokon kívül azonban fizikai okai is voltak döntésének. „Annyira fájt már a mindennapi létezés is, hogy nem bírtam tovább. Volt egy időszak mikor igazán nem tudtam már egyenesen állni. A családomban többeknél is előfordult ez a probléma, több unokatestvérem is a mellkisebbítő műtét mellett döntött, így legalább a hozzám legközelebb állóknak nem kellett magyarázkodnom.”

Ariel végül 17 évesen döntött a mellkisebbítő műtét mellett. A színésznő 32F-es, vagyis európai méretezésben 70G-nek megfelelő keblekről váltott a testalkatához sokkal jobban passzoló, egészségesebb 34D, vagyis EU 75D méretre. „Fantasztikus, hogy végre jól érzem magam. Ez a tökéletes állapotom, ahogyan mindig is lennie kellett volna.”

5 indok a mellkisebbítő műtétre1. Hátfájás, derékfájás – A nagyméretű emlők igen nagy plusz súlyt helyeznek a hát, a nyaki izmok és a vállak területére. Ez sok esetben, különösen, ha rendszeresen sportolunk, és fittek vagyunk, nem tűnik fel egy ideig, hosszú távon azonban komoly egészségügyi problémákat okozhat. Különösen a hátfájás mértéke hatványozódhat az évek múlásával.

2. Sportolás nehézkessége – A nehezebb mellkas nem csak az egyenes tartásban okozhat problémákat, hanem aktivitásunk mértékét is negatívan befolyásolhatja. Az extra súly azt jelenti, többet kell emelned, hordoznod és erősebben kell egyensúlyoznod testedzés közben, ami egy bizonyos fokig természetesen még jó is lehet, azonban ez a súly főleg a hátizmokra nehezedik. Ha kardio edzésformákat végeznénk szívesebben, és a testünk más részének megerősítésére koncentrálnánk, az mindenképpen könnyebb kisebb keblekkel, a megfelelő méretű sportmelltartó megtalálásáról nem is beszélve!
Mellkisebbítő műtétekben jártas szakembereink:

Dr. Novoth Béla
Plasztikai sebész, égéssebész, kézsebész, traumatológus
Dr. Bognár Gábor
Plasztikai sebész
Dr. László Zsolt
Plasztikai sebész
3. Aránytalan kinézet – Ahogy az arcvonásaink szimmetriája és részeinek egymáshoz viszonyított aránya eredményezi a szépségünket, úgy ezek az arányok a testünk esetében is mérvadóak. Természetesen mindenki más, és nemlétezik egyetlen egy standard fajtája a szépségnek, azonban a testfelépítéshez aránytalan nagyságú mellek rengeteg negatív figyelmet, megjegyzést és ezáltal rossz lelkiállapotot, bizonytalanságot, akár étkezési zavarokat is eredményezhetnek.

Van, aki a kisebbre szavaz  2.kép
4. Esztétikai probléma, öltözködés bonyolultsága – A nagy mellméret lelki következményeit sokszor idézi elő az öltözködés bonyolultsága. Tinédzserek, fiatalok esetében mindig nehéz feladat, hogy ne nézzenek ki 5-8-10 évvel idősebbnek életkoruknál, ezenkívül negatívan élhetik meg azt is, hogy nem hordhatják ugyan azokat a ruhákat, mint kortársaik, barátaik. Az életkor előre haladtával már lehet, hogy nem az ’illem’ lesz a fő probléma, azonban továbbra sem lesz könnyebb fazonjában mindenhol passzoló darabokat vásárolni.

5. Egyszerű kényelmetlenség – Néha egész egyszerűen csak úgy érzi az ember, hogy nem így látja magát szépnek. Még, ha a nagyobb méret miatt nem is okoznak hátfájást a keblek és még sportolás közben is el tudjuk viselni őket, akkor is zavarhatnak a leghétköznapibb tevékenységek közben. A boldogság, testünk szeretete és az egészséges önbizalom érdekében sokan döntenek a kisebbítő beavatkozás mellett.
© 2010 szepsegbroker.hu | Van, aki a kisebbre szavaz
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink