SZAKCIKKEK

HIFU kezelések górcső alatt

Ha hatékony HIFU kezelést szeretnél, ezekre az infókra szükséged lesz

2016. október 28. 21:02
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center
Az utóbbi négy - öt évben egyre több figyelmet kapott a nagy intenzitású mikrofókuszált ultrahang technika (HIFU) az orvos-esztétika piacán és az arcplasztikától –jogosan- elzárkózó hölgyek és férfiak körében is.
Az innováció lényege, hogy ez a technológia már valóban képes elérni az arcbőr SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System/elválasztja az izomréteget a kötőszöveti résztől) rétegét, amelynek az átstrukturálásával érhetjük el az igazán eredményes és tartós arcfeszesítő, arclifting hatást. Azonban mint minden eredeti és jó megoldást, ezt is elkezdték reprodukálni, másolni.


HIFU kezelések górcső alatt 1.kép

HIFU arclifting kell nekem is! ?A szépségpiac gyors fejlődését igen nehéz objektíven követni, így gyakran elcsábítanak a hangzatos ígéretekkel, nagy engedményekkel, vagy épp ismert sztárokkal hirdetett luxus kezelések. Azonban sok esetben torzul az ár/ érték aránya, ezért csalódunk az egész technológiában is. Ne tegyük, inkább alaposabban tájékozódjunk még az igen népszerű HIFU kezelés előtt is! Ehhez nyújtok pártatlan tanácsot alább. Sok sikert és szép, feszes arcot, csinos alakot kívánok!


Túlzott elvárásokA HIFU berobbanása óta egyre több híresség adja az arcát az eljárás és az adott klinika népszerűsítéséhez. A sztár hitelessége valós meggyőző erővel győzedelmeskedik a fiatalodni vágyók agyában, még ha tudatában is vannak a hirdetések mögötti jelentős anyagi erőfeszítésekben.
Akik már az arcplasztikát terveztek, azok bizonyára olvastak a SMAS arcplasztika eljárásról, amely ennek a rétegnek a megfeszítését jelenti. Mint minden invazív eljárás, ez is műtéti módszer altatással és irreverzibilis rizikókkal, azonban gyors és látványos eredményt ígérnek. Talán ezért is állítunk fel irracionális elvárásokat a HIFU eljárással szemben, hisz a műtéti megoldáshoz hasonló gyors és látványos eredményre számítunk. Ezt biztosan nem fogja garantálni egyik HIFU gyártó vagy a kezelést végző szakember, klinika sem.
„Már egy kezelés is elég, és visszanyeri eredeti arcvonásait” – szlogen megerősítését még az eredeti készülékgyártók sem tudják őszintén támogatni. A nagy számú HIFU kezelési tapasztalattal rendelkező szakembereink szerint 2 alkalom szükséges ahhoz, hogy a fókuszált ultrahang mindegyik bőrrétegben aktiválják a kollagén és elasztin rostok szintézisét: 1. alkalommal a mélyebben fekvő 4,5 mm – 3 mm réteget, majd a 2. alkalommal 1,5 mm réteget kezelik, amellyel valóban meggyőzik a pácienseiket a HIFU eredményességéről.
Az életkor és az arcbőr aktuális állapota természetesen befolyásolja a szükséges kezelések számát, így a fiatalabb (35-40 év közöttiek) páciensek esetén elegendő lehet 1 kezelés is. Azonban ilyenkor is érdemes más bőrfeszesítő terápiákkal elő- és utókezelni az arcot, hogy az egyszeri HIFU hatása gyorsabb és tartósabb legyen és a páciens biztosan meg legyen elégedve - vallja ezt a nézetet Dr. Gáspár Lilla, akinek talán a legnagyobb gyakorlata van HIFU kezelések kapcsán (több, mint 250 HIFU kezelés után).

HIFU kezelések górcső alatt 2.kép

HIFU kuponok 90% engedménnyel


Akár 20.000 Ft-ért is kaphatok HIFU kezelést!?

Ha valaki elhiszi, hogy „BNW”-t tud vásárolni „Trabant áron”, az ne csodálkozzon, ha a BNW emblémájú vázban egy Trabant motort és futóművet kap garanciális szervizkönyv nélkül;-)
És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy saját bőrünk egészségével, szépségével játszunk.

Mivel a 2010-ben forgalomba hozott „első generációs” HIFU készülékek csak igen magas áron voltak elérhetőek (a hosszas, drága kutatás-fejlesztés és hatékonysági vizsgálatok miatt), így az eljárás kivívott magának egy presztízs értékű igen magas árat.
Az első HIFU készülékek sikere után egyre több technológia cég kezdte el a saját, egyedi darabjának a kidolgozását és gyártását. Nekik már nem kellett az alapötleten gondolkozni, vagy a technológia hatásosságát bizonyítani a hatóságok előtt, csupán egy leírást csatolni, hogy az előírásoknak megfelelően készült el, a CE engedélyt máris megkapták. Így érthetővé válik, hogy miért olyan olcsóak az új, eddig ismeretlen nevű cégek HIFU készülékei, és az azokkal történő kezelések.


HIFU kezelések górcső alatt 3.kép

Orvosi HIFU vagy Kozmetikai HIFU?Az előbbi pontra utalva sajnos a CE engedélyszám nem jelent semmire garanciát (+ egy laikus nem tudja ellenőrizni a CE szám hitelességét, és nem is túl kényelmes ilyen kérdésekkel bombázni a klinikát). A nemzetközi, illetve az amerikai piacra kerülő orvos-technológiai készülékeknek van FDA engedélyük is- ezzel bizonyítva hatásosságukat és biztonságosságukat (valós klinikai vizsgálatokkal). Az európai piacon nincs szükség FDA engedélyre az esztétikai célra használatos készülékekhez, forgalomba hozatalukhoz elegendő a CE engedélyszám. Ettől függetlenül országonként eltérő szabályokat alakíthatnak ki az orvos-szakmai bizottságok az esztétikai célra használatos készülékekkel kapcsolatosan. Míg Koreában- ahol egyre több orvos-technológiai cég üti fel a fejét az utóbbi években- jelenleg működik egy un. Korea FDA (KFDA ), amely szabályozza az egészségügyben használatos készülékek, készítmények forgalomba hozatalát és minőségét. Ilyen KFDA engedéllyel rendelkezik a hazánkban is elérhető UTIMS HIFU készülékek.
Általánosságában azonban tudható, hogy az orvosi technológia szintet megütő gépek/ készülékek magasabb energiával, frekvenciával, hullámhosszon, stb. működnek, mint a kozmetikai gépek. Illetve garantált a biztonságosabb működés és precízebb beállítási lehetőség. Ezért is használnak szívesebben orvosi-technológiai készüléket a komolyabb szépségcentrumok, klinikák és azok a magánrendelők, akik szakmai sikerekre és jó hírnévre vágynak. A készülékben rejlő lehetőségeket viszont csak megfelelő anatómiai és technológiai ismeretekkel, illetve elegendő gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakember képes kihasználni. Így jelentősen emeli a HIFU kezelés hatékonyságát, ha az azzal kezelő szakember mindhárom feltételnek eleget tud tenni. Csupán az orvosi végzettség nem garantálja a HIFU kezelés hatékonyságát, viszont anatómiai és klinikai ismereteik által biztonságosabb ellátást nyújthatnak.

„Kozmetikai” HIFU-ra jó példa, ha az etikus kozmetikus ellőre jelzi, hogy az ő HIFU-ja „csupán” 3 mm-ig hat, és a megnyugtató eredményhez minimum 3x-i kezelés szükséges. Az ár/érték arány 50.000 - 70.000 Ft/ teljes arc/ alkalom esetén elfogadható. Erre jó példa a Jenőfi Réka kozmetikusunk üzletpolitikája és Focus HIFU-ja .

HIFU kezelések górcső alatt 4.kép

Mégis melyek az „orvosi” HIFU paraméterei?- 3 réteg mélységben jutnak le a fókuszált, nagy energiájú ultrahang hullámai: 1,5 mm; 3 mm; 4,5 mm (ezeket a mélységeket lehet ellenőrizni a készülékhez csatolt plexi üveg segítségével-rá kell lőni az adott kezelőfejjel az adott mélységre beállított kezelőfejjel, és láthatóvá válnak a kezelési pontok és mélységek is)
- A testkezelésre is alkalmas HIFU-k 8 – 13 – 15 és 18 mm mélységekben is képesek „szétrobbantani”a zsírsejtek sejtfalát, és az indukált lipolysis által hatékonyan csökkenteni a zsírréteg vastagságát.
- A kezelőfejek nagysága: 6 – 8 mm
- 60-70 Celsius fokot produkál a megfelelő kezelési mélységekben, ahol kontrollált neocollagenezis (kollagén-képződés) következik be.
- Az orvosi HIFU-k energiája általában: 0,2- 5 J/ nm2 ; UH hullámhosszuk: 5,0-25 mm, UH frekvenciájuk: 7,5 - 4.0 Mhz
- A kezelés biztonságosságát növeli a vizualizációs képalkotó, amely demonstrálja az épp aktuális kezelési mélységet. Így a képernyőt követve elkerülhetővé válik a csontos szöveti réteg kezelése, amelyet a páciens heves fájdalommal élhet meg.
- Úgy, mint a rádiófrekvenciás bőrfeszesítésnél, a HIFU kezelés előtt sem szabad érzéstelenítő krémet használni. Hisz a kezelések során követni kell a páciens visszajelzéseit, és ha az kellemetlen érzésről, fájdalomról ad jelzést, akkor a kezelőfejet fel kell emelni és más pontban kezelni, vagy újabb mélységet, illetve kezelési energiát kell alkalmazni.

HIFU kezelések górcső alatt 5.kép

Milyen kezelési célokra alkalmasak az Arcfiatalító HIFU-k?A különböző mélységben ható kezelőfejeket más-más terápiás célra használhatóak:
1,5 mm
- bőr rejuvenáció/ bőrfelszín megújítása
- aknes hegek
- pórusos bőr
- bőrtónus javítás
- felszínes, kisebb és rövidebb ráncok eltüntetése
3 mm
- felső szemhéjemelés, homlok feszesítése
- orr melletti / nasolabiális ránc mélységének csökkentése, megszüntetése
- nyakbőr feszesítés
4,5 mm
- megereszkedett arcbőr feszesítése, arclifting
- gravitációs ráncok megemelése
- elmosódott arcél korrekciója, eredeti arcvonások visszaállítása

8 – 13 – 15 - 18 mm
- alakformálás, zsírégetés (lipolysis)

Orvosi színvonalú ARCLIFTING HIFU készülékek a SzépségBróker.hu partnereinél:


- DOUBLO HIFU
- ULTIMATE HIFU
- UTIMS HIFU
- NEW BEAUTY HIFU

Kozmetikai HIFU partnereinknél:


– már a 30 éves korosztálynál is alkalmazható!:
- FOCUS HIFU

Orvosi ALAKFORMÁLÓ, zsírbontó HIFU készülékek partnereinknél:


- UltraFocus HIFU
- Liposonic Ultra
- NEW BEAUTY HIFU

Forrás: Micro-Focused Ultrasound Skin Tightening
Sabrina BY SABRINA GUILLEN FABI / POSTED IN DERMATOLOGY ON MAY 14, 2015; UltraLift 360/ HIFU Face Lifting Ultra System/ GBS;
© 2010 szepsegbroker.hu | HIFU kezelések górcső alatt
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink