SZAKCIKKEK

Sok kicsi sokra megy - ambuláns plasztika ebédidőben

2010. november 23. 00:48
Cikkünk szerzője Dr. Bajusz Huba
A nagy, heroikus műtétektől az ebédidős szépészeti beavatkozásokig. Leegyszerűsítve így foglalhatjuk össze azt a fejlődési folyamatot, amelyen a plasztikai sebészet átesett az elmúlt évtizedek során. Az altatásban végzett, több órás komoly műtétek mellett ma már egyre gyakoribbak a kisebb vágással, vagy vágás nélkül elvégezhető, sokszor ambuláns beavatkozások, melyek természetes, fiatalos külsőt eredményeznek.


Sok kicsi sokra megy - ambuláns plasztika ebédidőben 1.kép
Idén ünnepli fennállásának 50 éves évfordulóját a magyar plasztikai sebészet. Az ünnepi nemzetközi esztétikai sebészeti tudományos konferenciát Szegeden rendezték az elmúlt hónapban. Az elmúlt fél évszázad alatt rengeteg változáson és fejlődésen ment keresztül a plasztikai sebészet. A kezdet kezdetén, egészen a ’90-es évek elejéig, nagy, heroikus műtéteket végeztek leggyakrabban. Az újabb technikák megjelenésével és folyamatos fejlődésével aztán egyre népszerűbbé váltak a kisebb vágással, ambuláns keretek között is elvégezhető beavatkozások.
A szegedi nemzetközi konferencián áttekintették az arcfiatalítás legújabb lehetőségeit. Napjainkban nagy hangsúlyt kapnak gyorsabban gyógyuló beavatkozások, fonalbehúzásos módszerek, a lézeres és rádiófrekvenciás plasztikai kezelések. Összességében a non-invazív (műtét nélküli) beavatkozások irányába tolódik a hangsúly. Néhány évtizeddel ezelőtt nem gondoltuk volna, de a 21. századi plasztikai sebészetben az egyik legfontosabb kulcsszó, a saját szír átültetés lesz a természetesség elérésére.
„Míg a páciensek néhány évtizeddel ezelőtt egy nagy műtéttel látványos változásokat szerettek volna magukon látni, ma inkább a természetes fiatalságukat szeretnék visszakapni. „Beautification”, szóval fejezi ki frappánsan az angol nyelv azt az eredményt, amire ma a páciensek vágynak. Vagyis nem nagy változtatást szeretnének, nem akarnak máshogy kinézni, mindössze fiatalosabb, üdébb külsőre vágynak hosszabb időn keresztül..” – mondta Dr. Bajusz Huba, a szegedi Szent Gellért Magánklinika vezető plasztikai sebésze.A fiatalos külső a nagy műtét helyett több apró lépéssel is elérhető. A személyre szabott esztétikai kezelések, komplett kezelési terv szerinti terápiás programok, a kisebb lézeres beavatkozások sora sokkal közelebb vihetnek a kívánt cél eléréséhez. „Sok kicsi sokra megy. És az esztétikai eredményt tekintve 1+1+1 = 10 is lehet” – magyarázza Bajusz doktor, és hozzáteszi: „A konzultáció során a pácienssel együtt tervezzük meg azt a célt amit el akarunk érni és ennek eléréséhez a szükséges beavatkozásokat. Mivel nem egy nagy műtéttel, hanem több lépésben kívánjuk elérni az eredményt, a kezelésekre egymás után kerül sor, még menet közben is alakíthatjuk, személyre szabhatjuk a további tervet, hogy a végeredménnyel a páciens maximálisan elégedett legyen.”
A leggyakoribb, hagyományos plasztikai műtétek mellé, mint a mellplasztika vagy a zsírleszívás kiegészülnek kisebb plasztikai műtétekkel. Tehát a legnépszerűbb beavatkozások közé mára felsorakoztak az úgynevezett minimál-invazív eljárások, melyek csak kisebb vágással, esetleg szúrással járnak. Ezek közül talán a legfontosabb lesz a jövőben a saját zsír átültetés mellyel jelentős mennyiségű volumenpótlások érhetők el az arc, a mell vagy akár a fenék feltöltésénél is.
A bőr rétegei között a hyaluronsav ráncfeltöltések és rossz irányú mimikai mozgásokat blokkoló botox injekció szintén a népszerűségi lista élére került. További non-invazív, vagyis a műtét nélküli eljárások, például a különböző lézeres és a rádiófrekvenciás alapon működő Thermage kezelés valódi bőrfiatalítást, bőrfeszesítést tesz lehetővé műtét nélkül.

A ma népszerű minimál- illetve non-invazív eljárásokban közös, hogy gyorsan, ambuláns keretek között elvégezhetők. A páciensek számára kisebb megterheléssel járnak, kevesebb ideig esnek ki a munkából, mégis látványos de természetes eredményt érhetünk el.

A Szent Gellért MagánklinikárólA Szent Gellért Magánklinika 2007-től működik Szegeden. Jelenleg 20 féle szakrendelés, különböző vizsgálatok, kezelések, eszközös beavatkozások, szűrőcsomagok, diagnosztikai eszközpark, fogászati és szájsebészeti központ és plasztikai sebészet várja a szépülni vagy gyógyulni vágyókat. Plasztikai sebészeten a teljes körű szépészeti és rekonstrukciós sebészeti beavatkozásokon kívül a legmodernebb lézeres kezelések is elérhetőek. Végleges szőrtelenítéssel (Palomar Starlux), tetoválás, szeplő, májfolt eltávolítással (Q-YAG 5), hajszálértágulatok kezelésével (Nd-YAG, Vein- wave), kombinált arcfiatalító, villanófényes beavatkozásokkal és személyre szabott kozmetikai kezelésekkel és tanácsadásokkal is foglalkozik a Klinika. A hagyományos kozmetikai kezeléseken kívül lehetőség van „Xtreme Lashes” szempilla hosszabbításra valamint „Long- Time Liner” kozmetikai tetoválások készítésére. Magas hatóanyag tartalmú krémek (Dr. Babor, Akademiklinik) használatával speciális kémiai és mechanikai hámlasztásokra, dermaroller arcfiatalításra is lehetőség nyílik. Kozmetikus szakember segítséget nyújt a kozmetikumok megvásárlásában is, az otthoni bőrápoláshoz.

www.sztgellert.hu
www.kozmetikus.org
www.plasztika.net
© 2010 szepsegbroker.hu | Sok kicsi sokra megy - ambuláns plasztika ebédidőben
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink