SZAKCIKKEK

Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Konferenciát rendeztek Szegeden

2010. november 22. 23:43
Cikkünk szerzője Dr. Bajusz Huba
Közép Európai Összefogás címen nemzetközi plasztikai sebészeti konferenciát rendeztek Szegeden, ahol a hazai plasztikai sebész szakma prominens képviselői mellett számos külföldi szaktekintély is részt vett. A kétnapos konferencia előtti délutánon a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) a hazai plasztikai sebész szakma elmúlt 50 évéről emlékezett meg ünnepélyes szekcióülésén.


Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Konferenciát rendeztek Szegeden 1.kép
Idén első alkalommal rendezett Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Konferenciát a MPHEST Esztétikai Szekciója. A Közép Európai Összefogás (Central European Confidence) címet viselő kétnapos kongresszusnak a szegedi Hunguest Hotel Forrás adott otthont. A szeptember 17. és 18. között megrendezett konferencián a hazai plasztikai sebészet prominens képviselői mellett számos külföldi plasztikai sebész is részt vett.

„A kétnapos konferencia célja, ahogyan nevéből is kiderül, a plasztikai sebész szakma összefogása volt, határon innen, és túl. Nagy örömünkre szolgált, hogy a 122 hazai plasztikai sebész mellett 15 külföldi szaktekintélyt is vendégül láthattunk Szegeden, akik megosztották velünk tapasztalataikat, tudásukat.”– mondta dr. Szemerey Balázs István, a MPHEST Esztétikai Szekciójának és a konferencia Szakmai Bizottságának elnöke. A kongresszus díszvendége Franciaország volt, de érkeztek előadók Olaszországból, Svájcból, Romániából, Bulgáriából, Szlovákiából, Szerbiából, Svédországból, Belgiumból, és az Amerikai Egyesült Államokból is. „Külön megtiszteltetés, hogy elfogadta meghívásunkat Yves Gerard Illuoze professzor is, aki 1977-ben, a világon elsőként végzett zsírleszívást.”- tette hozzá Szemerey doktor.

A konferencia témái elsősorban az arcot illetve a mellet érintő esztétikai beavatkozások, plasztikai sebészeti trendek, és kezelési módszerek voltak. „Az előadások alapján kijelenthetjük, hogy a jövő a minimál invazív beavatkozásoké. Vagyis azok az eljárások kerülnek előtérbe, melyek rövid idő alatt, kisebb műtéti megterhelés mellett is elvégezhetők, és sok esetben, a beavatkozás után, a hétköznapi élet azonnal vagy rövid időn belül folytatható. Ezért a jövőben egyre nagyobb szerepük lesz a saját zsírral vagy hyaluronsavval történő volumenpótlásoknak, feltöltéseknek, legyen szó akár az apró mimikai ráncok eltüntetéséről, vagy akár mellnagyobbításról.”- összegezte a konferencián elhangzottakat Dr. Bajusz Huba.

A beavatkozások típusa mellett a pacientúra összetétele is változik, hiszen egyre több fiatal felnőtt (18-35 év között) is plasztikai sebészhez fordul, ha nem elégedett külsejével. Emellett a páciensek jelentős része ma már nem új és más kinézetet szeretne, hanem mindössze fiatalosabb, frissebb külsőre vágyik. A természetes eredmény eléréséhez pedig sok esetben nincs is szükség nagy műtétekre, hanem a kisebb, finomabb eljárások is célravezetők lehetnek.

A magyar plasztikai sebész szakma idén ünnepli 50 éves születésnapját. Erre a neves évfordulóra emlékezett XIV. kongresszusán a MPHEST, melyet a nemzetközi konferenciát megelőző napon tartottak Szegeden. Az ünnepélyes szekcióüléseken összegezték az elmúlt fél évszázad eredményeit, a plasztikai sebészeti osztályok vezetői bemutatták osztályuk működését, illetve felvázolták a jövőbeni terveiket. A MPHEST legfontosabb célként a hazai orvosi egyetemeken önálló plasztikai sebészeti tanszékek felállítását, és ezáltal a plasztikai sebész alapszakma elindítását tűzte ki maga elé.

Az Esztétikai Szekció kétévente rendezi meg kongresszusát, így a következő nemzetközi találkozóra 2012-ben kerül sor.
© 2010 szepsegbroker.hu | Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Konferenciát rendeztek Szegeden
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink