SZAKCIKKEK

Hogyan érdemes plasztikai sebészt választani?

2009. február 05. 00:00
Szépség Bróker
Egyes plasztikai műtét oly mértékben képes átalakítani külsejét, hogy az jelentős életminőségbeli változást is eredményezhet pozitív, vagy szerencsétlenebb esetben, negatív irányba. Ezért Önnek felelősségteljes döntést kell hoznia! Ehhez nem elegendő az árak ismerete, a színes hirdetések ígéretei, vagy egyetlen ismerősének tapasztalata.


Hogyan érdemes plasztikai sebészt választani? 1.kép
Ez a kérdés nem csak az amerikai sztárok privilégiuma, hazánkban is egyre többen gondolkoznak ezen. S most már nőkön kívül a férfiak is a csapathoz szegődtek. A helyes választáshoz részletes ismeretanyagra, több csatornás információra van szüksége mind a plasztikai sebész gyakorlatát, mind a technikai hátterét illetően.

 • - Érdemes több plasztikai sebész szakorvos véleményét is kikérni a végleges döntés elõtt. Az írásbeli szakorvosi vélemények könnyen és pontosan összehasonlíthatóak egymással, mind szakmai tartalmukat, mind az árajánlatokat illetõen.

 • - Nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legkedvezõbb. Ha sikeres plasztikai sebészeti eredményre vágyik, akkor ne az ár legyen a fő iránymutatója választásának. Ebben az esetben nem egy ruhavásárlásról van szó, ahol a drágábbért biztosan jobbat kap, vagy ha az olcsóbbat választja elsőként, azt újabbra cserélheti később...

 • - Talán az egyik legfontosabb szempont az Ön szimpátiája és bizalma, ami kialakul az orvosával szemben. Ha bármilyen kételye is felmerülne plasztikai sebészével kapcsolatosan, inkább konzultáljon egy másik orvossal.

 • - Ennek a bizalomnak azonban kölcsönösnek kell lennie. Tehát ha Ön bizonytalan a változtatást illetően, vagy irreális elképzelései vannak a várt eredménnyel kapcsolatosan, plasztikai sebésze vissza is utasíthatja a kért műtétet.

 • - Tájékozódjon a műtét helyéül szolgáló intézmény, rendelő, magánklinika adottságairól, az érvényes engedélyekről.

 • - Érdeklődjön a műtét körülményeiről, az eljárás részleteiről, technikai hátteréről. Olvasson utána még az első konzultáció előtt, hogy célirányos kérdései lehessenek.

 • - Ajánlatos a műtéttel kapcsolatban írásbeli beleegyezést és műtéti tájékoztatót is aláírnia, amely egyformán védi a sebészt és a beteget egyaránt. Szövődmény esetén a plasztikai sebész kötelessége, hogy időben észlelje, és meg tudja oldani azt, illetve ha szükséges, más kollégákat időben be kell vonnia a kezelésbe. Ilyenkor fokozottan kell követni a pacienst, figyelemmel kísérnie a gyógyulás útján.

 • - A várható műtéti költségekről, szükséges utókezelések, konzultációk áraikról még az első konzultáció során egyeztessen orvosával. Tisztázzák az esetleges korrekciós műtétek költségeit is előre.

 • ALAPSZABÁLYOK

   Mielőtt elmegyünk egy plasztikai sebészeti konzultációra, olvassunk utána az interneten, melyek a legmodernebb eljárások, és melyek a már elavult módszerek. Így hatékonyabban tudunk kérdezni majd az orvostól is!

   Keressünk fel több plasztikai sebészt is!

   Minden orvostól kérjünk írásbeli szakorvosi véleményt és árajánlatot (kontroll + az esetleges korrekciós műtétről is!), így ezeket könnyen összehasonlíthatjuk

   Tartsuk szem előtt: Nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legkedvezőbb!

   Érdeklődjünk körültekintően a műtéti módszerről, a műszeres háttérről, a klinikáról és az engedélyekről is!

   Ha valamiért úgy érezzük, nincs meg a kellő bizalom, akkor keressünk másik plasztikai sebészt!

   Kizárólag csak akkor vágjunk bele a plasztikai műtétbe, ha szilárd az elhatározásunk! Ha az orvos érzi, hogy bizonytalanok vagyunk, elutasíthat minket.
 • - Az orvos elvárható etikai hozzáállását a MOK Etikai Kódexe és Etikai Statútuma tartalmazza, de a gyakorlatban mindenki tudja milyen a humánus, emberi hozzáállás, amely nemcsak a műtét előtt kell, hogy megnyilvánuljon. A műtét akadályoztatása esetén az operáló orvosnak mindig megfelelő helyettesről kell gondoskodnia. Bár a szövődmények előfordulása soha nem zárható ki, az eredményes beavatkozások száma sokszorosan meghaladja a problémás esetekét. Reklamáció esetén elsősorban az operáló orvos az illetékes. Ha a paciens bizalma megrendül, érthető, ha más orvost keres.

 • - Az internetes fórumok nem mindig adnak reális képet adott plasztikai sebészről. A részletek ismerete nélkül (páciens, műtéti eljárás, alkalmazott készítmények, stb) nem lehet hitelességükben bízni. Valamint számos esetben manipulálják a fórumok tartalmát!

 • - Időben gondolja át elhatározását, a beavatkozás előtt 1 héttel már igen költséges lemondani a műtétet.
 • © 2010 szepsegbroker.hu | Hogyan érdemes plasztikai sebészt választani?
  Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.  Hozzászólások:

  Nincs hozzászólás...
  Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
  Kapcsolódó galériák
  Kapcsolódó szakcikkek

  Gyorslinkek

  Szakemberek

  Partnereink