SZAKCIKKEK

Amerikában a zsírleszívás háttérbe szorult a mellnagyobbítás mellett

A mellnagyobbítás gyakorisága túlhaladta a zsírleszívás több éves népszerűségét

2009. május 22. 14:01
Dr. Szabó Judit Anna / szépség bróker
Már nem a zsírleszívás a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás az USA-ban, hanem a mellnagyobbítás, derült ki az Amerikai Esztétikai Plasztikai Sebész Társaság (ASAPS) legújabb felméréséből.


Amerikában a zsírleszívás háttérbe szorult a mellnagyobbítás mellett 1.kép
Az új eredmény kapcsán kiderült, hogy az USA-ban a legfrekventáltabb plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás (355 671), majd e mögött szorosan még mindig a zsírleszívás (341 144), mialatt a legnépszerűbb esztétikai kezelés (non-invazív) a Botox volt.

Általában 10.2 millió plasztikai sebészeti és nem sebészeti kozmetikai beavatkozást végeztek az amerikai plasztikai sebészek 1997 és 2008 között. Az ASAP felméréséből kiderült, hogy ez 162%-os növekedésnek számít az első éves statisztikai adathoz képest.

Dr. Alan Gold, az ASAPS elnökének megállapítása: „Az első 12 év statisztikája szembesített minket azzal, hogy mellnagyobbítás gyakorisága túlhaladta a zsírleszívás eddigi népszerűségét. Nem kétség, hogy ez újabb típusú gondolkodást és kommunikációt igényel tőlünk, orvosoktól is”.

Ez idő alatt látványosan megnövekedtek a nem sebészeti beavatkozások száma, a Botox-kezelésekkel az élen (2,464,123 ), ezt szorosan követi az utóbbi néhány évben sikerré vált hyaluronsavas ráncfeltöltések száma (1,262,848), a kémiai hámlasztás (591,808) és a lézeres arcfiatalítás –rejuvenáció- (570,880).

Amerikában a felnőtt női populáció 92%-ának volt már esztétikai beavatkozása. A statisztikai adtok azonban objektívvé tették, hogy az esztétikai beavatkozások száma csupán 9.3 millió volt 2008-ban. Tehát a plasztikai műtétek számában 11%-os, az esztétikai beavatkozások területén pedig 15%-os csökkenést regisztráltak.

Forrás: Aesthetic Medicine (UK)
24 Mar 2009
© 2010 szepsegbroker.hu | Amerikában a zsírleszívás háttérbe szorult a mellnagyobbítás mellett
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink