SZAKCIKKEK

Plasztikai műtétek az erősebb nemnek is

2007. július 04. 16:32
Szépség Bróker
Dr. Sashegyi Mihály plasztikai sebész szerint az esztétikai sebészeti beavatkozás nem csak a női nem privilégiuma


Plasztikai műtétek az erősebb nemnek is 1.kép
Ma már nem számít szokatlan dolognak, ha egy férfi felkeres egy plasztikai sebészt, mert kisebb-nagyobb korrekciós műtétet szeretne. A nőkhöz képest azonban az a különlegesség, hogy a férfiak inkább az arcon elvégzett plasztikai műtétek iránt érdeklődnek, nagyon kevés még azoknak a száma, akik szilikon implantátumot szeretnének mellizmuk helyére. Dr. Sashegyi Mihály plasztikai sebész szerint a férfiaknál sem jelent gondot a szépítészeti beavatkozás, de ennek megvannak a maga korlátai.

Elsősorban arra kell odafigyelni, hogy a műtéti kockázat tükrében mérlegelendő a várható eredmény, és csak ennek tudatában szabad eldönteni, kívánjuk-e az adott beavatkozást, vállalva annak minden lehetséges következményét, vagy nem- mondja Dr. Sashegyi Mihály. – Egy esztétikai sebészeti beavatkozás csak akkor végezhető el, ha a páciens egészségügyi állapota ezt megengedi. Bármely olyan tényező fennállása esetén, amely a műtét biztonságát veszélyezteti, tanácsos eltekinteni a beavatkozástól a páciens érdekében.

Az arcon a kor előrehaladtával a jelentkező kisebb- nagyobb ráncok elsimítására, az arckontúr kisebb megváltoztatására valamint keskeny ajak megvastagítására az elmúlt években, évtizedekben egyre több- egyszerűen injekcióval beadható – feltöltő anyagot fejlesztettek ki. Közös sajátosságuk, hogy használatukkal egyszerű, néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el, a páciens nem esik ki a munkából.
Plasztikai műtétek az erősebb nemnek is 2.kép

Az injekciós kezelés az arc különböző területein alkalmazható:  • Szemöldök közötti függőleges ráncok, homlok ráncai

  • Külső szemzugtól oldalra eső szarkalábak (csak bizonyos esetekben)

  • Alsó vagy felső ajkak körüli, időskori finom függőleges ráncok

  • Acne vagy egyéb eredetű besüppedt hegek kiemelése

  • Orrhát kisebb egyenetlenségei

  • Ajakvastagítás

  • Állcsúcs, járomív növelése

A töltőanyagot injekciós technikával, nagyon vékony tű segítségével juttatjuk a kezelendő terület bőrébe vagy a bőr alatti rétegbe. A kezelés időtartam a területtől függően, 10-40 perc. Az eredmény nem látható rögtön, mivel a szúrás nyomán kialakult duzzanat megtévesztő lehet, főként ajakvastagítás esetén. A duzzanat megszűnése 2-3 napig eltarthat, a kezeléskor látott megnövekedés nem ritkán 30-40 százalékkal is csökkenhet.
Plasztikai műtétek az erősebb nemnek is 3.kép

A szemhéjak esztétikai műtétei:Az éltkor előrehaladtával a szemhéjak bőre elvékonyodik, a bőrön barna foltok jelennek meg, a külső szemzugtól sugárirányban haladó ráncok, szarkalábak indulnak ki. A műtét lényege a felső és alsó szemhéj laza, ráncos bőrnek és a szemhéjat elődomborító zsírszövet eltávolítása. A műtét időtartama alsó és felső szemhéjplasztika esetén egy és három óra között változhat. Szükség esetén a szemhéjplasztika összekapcsolható a bőrön levő pigmentfoltok eltávolításával. A szemhéjplasztika esztétikai eredménye a szemhéjak laza ráncos bőrének és előredomborodó zsírszövetei sérvének megszűnése. A szemhéjak ráncainak megszűnése a páciens arcának fiatalosabb megjelenést biztosít, helyreállítja az arc harmóniáját. Az arckifejezés nyitottá, a tekintete érdeklődővé válik.

Az orr korrekciója:Bizonyos esetekben a műtét komoly pszichés problémák megoldását jelentheti. Ennek megfelelően a sikeres orrplasztika a páciens számára külső megjelenése, belső harmóniája, önbizalma, a társadalomban és a magánéletben való boldogulása szempontjából ugrásszerű pozitív változást okozhat. Korrelációs orrműtétet fiatal korban csak a növekedés befejeződése után szabad végezni! A műtét végzésének alsó korhatára nőknél 16, férfiaknál 18 év. Amennyiben a páciensnek orrsövény- ferdülése van, amely olyan nagyfokú, hogy orrlégzési panaszt okoz, vagy a plasztikai műtét után esetleg okozhat, vagy a ferde orr korrekcióját akadályozza, úgy egy ülésben elvégezhető az orrsövény műtét is a fül- orr- gégész szakorvos bevonásával.

Ez a kombinált műtét, ami tulajdonképpen két műtét, mindig altatásban történik. A műtét utáni időszak annyiban más, mint az egyszerű orrkorrekció után, hogy az orrtampon itt hosszabb ideig (2-3 napig) marad az orrban. Természetesen a műtét utáni napon a páciens hazamehet, s a megbeszélt időpontban kell visszajönnie tamponszedésre.

A száj és az ajak megvastagítása:Az ajakpírt szélessége műtéti úton tartósan fokozható. A műtét segítségével az ajakpír ívet is változtatni lehet, a műtéti heg bizonyos idő elteltével (ez az idő elvileg változó, lehet 2-3 hét, de lehet 2-3 hónap is) cérnavékony gyakorlatilag észrevehetetlen lesz. A műtétnek a minden műtét esetén előforduló ritka (1-3%) szövődményein (vérzés, fertőzés) túl egyéb kockázata gyakorlatilag nincs. Közvetlenül a műtét utáni napokban a nagyobb szájmozgásoktól, beszédtől tartózkodni kell a zavartalan sebgyógyulás érdekében. Ugyanezt szolgálja a műtét után 1-2 napon át az ajak jegelése is. Műtét után hat hétig napozás, szolárium kerülendő, mivel ez a hegképződést rossz irányban befolyásolja. Általában minden olyan tevékenységtől ajánlott tartózkodni, amely a műtéti terület kipirosodását, vérbőségét okozhatja.

Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)
© 2010 szepsegbroker.hu | Plasztikai műtétek az erősebb nemnek is
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink