SZAKCIKKEK

Női fenék nagyobbítás, férfi mellplasztika és a saját zsírral töltés a menő

A trendek változnak a plasztikánál is

2017. augusztus 14. 18:18
Cikkünk szerzője Dr. László Zsolt / Széptest Klinika
A divattal folyamatosan változó szépségideáljaink megkövetelik a plasztika trendjének alakulását is.
Ma már nemhogy természetes egy plasztikázott mell látványa, de már az sem meglepő, ha egy férfi szeretné mesterségesen formálni mellizmait. A mesterkélt jelenlét egyre természetesebbé válik, pláne az olyan eljárások segítségével, mint a saját zsírral történő töltések.


Női fenék nagyobbítás, férfi mellplasztika és a saját zsírral töltés a menő 1.kép

Plasztikában az USA határozza meg a trendeketAz amerikai plasztikai sebészek társaságának (ASPS) idén februárban közzétett felméréseiből megtudhatjuk, hogy még mindig a mellplasztikai beavatkozások az elsők (2015-ben 99 614 beavatkozással) az USA-ban. A második helyre viszont üstökösként íveltek fel a fenékplasztika 252%-os emelkedéssel a 2000-es évhez képest.[1]

Férfi mellplasztikák: mellkisebbítés (gynecomastia), mellizom nagyobbító műtét (férfi mellimplantátummal)
Férfi mellplasztikák: mellkisebbítés (gynecomastia), mellizom nagyobbító műtét (férfi mellimplantátummal)


Férfi mellplasztika meghökkentő előretörése és az arcplasztika hanyatlásaUgyanebben a felmérésben az is látható, hogy a mellplasztikai beavatkozások 40%-a ma már férfiakon történik, legalábbis az Amerikai Egyesült Államokban. Míg az arcfelvarrás (a hagyományos műtéti úton végzett arcplasztika, FaceLfting) tavaly először kiesett a TOP 5-ből [2].

Hazai viszonylatban ezek a számok természetesen még egészen másként alakulnak, de hosszabb távon nagy valószínűséggel mi sem maradunk majd le az új hullámról. „Jelenlegi tapasztalataim azt mutatják, hogy a páciensek körében az arc-, a mell- és a vádlitöltések (újabban saját zsírral) a legnépszerűbbek, a férfiak aránya 10% körül alakul - mondta Dr. László Zsolt, plasztikai sebész.

Mesterséges? Nem, természetes! ?Ahogy a divatban is évek óta folyamatosan vetkőzzük le a 2000-es évek elején tomboló „guminő” hullámot, melyben a csillámok, a neon színek, a plasztik volt a trend, úgy a plasztika is egyre kevésbé törekszik a plasztik hatásra. Ma a szépségideálok és az igények is inkább abba az irányba mutatnak, melyben a nagy nem túl nagy, a forma szép, de nem körzővel rajzolt, a bőr pedig fiatalos, de nem vasalóval sterilre vasalt.

Nálunk még mindig újszerűnek hat azonban, ami külföldön már mindennapos, nevezetesen, hogy mesterséges anyagok helyett saját testünk feleslegeit csoportosítsuk a hiányosságokkal küzdő helyekre. Az újszerű eljárás során saját testünk „anyagát”, vagyis a felesleges zsírunkat használják fel egy másik terület korrigálására, formálása (pl. fenék) is.

Nemzetközi viszonylatban ezeket az eljárásokat leginkább arc- és mellkorrekcióhoz használják, és többnyire arckorrekcióval együtt végzik. Így egyszerre tudják az arc bőrének megereszkedését és a zsír sorvadása okozta beesettséget vagy a karikás szemet is orvosolni. A szem körüli régiók szépítésében a saját zsírral történő fiatalító eljárások egyre elterjedtebbek.
Saját zsír áttöltés Giosis módszerrel (csípő tájékról zárt rendszeren keresztül az arcba)
Saját zsír áttöltés Giosis módszerrel (csípő tájékról zárt rendszeren keresztül az arcba)

Ciciben sem menő már a plasztik„A saját zsírral történő beavatkozást még kevesen keresik hazánkban, de a nemzetközi trend hatásának első jelei már itthon is érzékelhetőek” - teszi hozzá Dr. László Zsolt. Amit erről az eljárásról érdemes tudni a gondolattal kacérkodóknak, hogy a mell zsírral való töltése a legtöbb esetben több lépésben történik. Ez azért van, mert egy töltés során, kisebb mell esetében maximum 160-180ml zsírt lehet befecskendezni, de többnyire ennél nagyobb mennyiségre van igény.

A plasztikai trendek követése, tehát tőlünk is haladó gondolkodást követel, azonban az eredmény magáért beszélhet, feltéve, ha a valódi szépség a cél és nem a plasztik hatás.

Forrás:
[1] http://www.plasticsurgery.org/news/2016/new-statistics-reflect-the-changing-face-of-plastic-surgery.html
[2] http://www.cbsnews.com/news/the-hot-new-trend-in-plastic-surgery/
© 2010 szepsegbroker.hu | Női fenék nagyobbítás, férfi mellplasztika és a saját zsírral töltés a menő
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink