SZAKCIKKEK

Amerikai plasztikai sebészek új meglátása - Az a különleges, ami természetes

Hollywood is már a természetes szépséget keresi

2015. május 03. 10:43
Gulyás Gabriella Anna, Dr. Szabó Judit Anna
Amerikai plasztikai sebészek szerint összefüggés van a sztárok lakhelye és arcfiatalító beavatkozásaik között


Amerikai plasztikai sebészek új meglátása - Az a különleges, ami természetes 1.kép

Az a különleges, ami természetesNéhány évvel ezelőtt, még különlegességnek számított, ha egy dús keblű színésznő tűnt fel a mozivásznon, sőt TV sorozatok épültek a tökéletes női idomok köré, elég csak a Baywatch sorozat sztárjára, Pamela Andersonra gondolnunk. Később, amikor elterjedtebbé váltak a plasztikai beavatkozások már csak a bulvármagazinok foglalkoztak a celebek műtéteivel vagy dicsérve, vagy elborzadva az eredménytől. Vannak azonban olyan filmszerepek és karakterek, amelyekben nem túl szerencsés, ha a főszereplő hölgy elrontott orra, felduzzasztott ajka vagy óriási keblei elvonják a figyelmet a tartalmasabb mondanivalóról, vagy épp csak arra emlékszünk, hogy milyen furcsán állt a szeme vagy a szája a főhősnek. Épp ezért Hollywoodban néhány rendező úgy döntött, hogy a természetes szépséggel megáldott tehetségeket részesíti előnyben filmjeinél, ahol az arc vagy a test nem a plasztikai sebész ingyen reklámjául szolgáló cégtábla. Sok színésznő és színész akár már kezdhet is aggódni.
Meg Ryan torzult arcvonásai és Robin Wright természetes szépsége közti különbség jól látható
Meg Ryan torzult arcvonásai és Robin Wright természetes szépsége közti különbség jól látható

New York kontra Los Angeles - hol szebbek a nők?Pár hónapja egy díjátadó ünnepségen megjelent sztárok közül Robin Wright és Meg Ryan kinézete kapcsán alakult ki szakmai vita az esztétikai szakemberek körében. Szerintük ugyanis összefüggést lehet találni a hírességek lakhelye és szépészeti beavatkozásaik között. Robin Wright New York-i, Meg Ryan pedig Los Angelesben él. Mégis mire gondolhattak a szakemberek?
Míg a keleti és nyugati parton ugyanazok az arcfiatalító eljárások népszerűek, így a töltőanyagok,a botox-kezelés valamint az arc- és szemhéjplasztikai beavatkozások,
addig Los Angeles jóval megelőzi New York-ot a zsírátültetések és a lézeres bőrfelszín-megújítás tekintetében.

Az arc csökkent volumenének természetes pótlására gyakran alkalmazzák a sajátzsír átültetés technikáját vagy a természetes mimika megtartása érdekében a mikrodózisú botulinos toxint egyenletesen eloszlatva a mimikai ráncok környékén, amelyet viccesen csak Baby Botox-ként emlegetnek Beverly Hillsben. A Los Angeles-i hölgyekkel ellentétben a New Yorkiak sokkal megfontoltabban döntenek, óvatosabbak, inkább az apróbb változtatások hívei és hajlandóak fizetni a konzultációért.

A Los Angeles-i páciensek kétszer annyi töltőanyagot, lézeres vagy botox-kezelést vesznek igénybe,mint a keleti partiak. DE van még egy fontos különbség! Míg egy 50-es New York-i nő jól ápolt fiatalos 40 évesnek szeretne kinézni, addig nyugati parti társa kamaszkori önmagát szeretné viszontlátni. Nézzük csak meg Meg Ryan túlfeszített, túltöltött, eltorzított arcát és hasonlítsuk össze Robin Wright bájos és természetes vonásaival!
Andie MacDowell szépsége a New York-i plasztikai sebészek szakértelmét dícséri
Andie MacDowell szépsége a New York-i plasztikai sebészek szakértelmét dícséri

New York-i arc


Inkább a természetes vonások megtartása a célÚgy akarok kinézni, mint most csak egy kicsit jobban – kéri egy New York-i, ha felkeres egy szakembert, mondja Sherrell Aston plasztikai sebész. Nem egy pitbull megmerevedett vonásaira vágynak, ők még szeretnék mozgatni az arcizmaikat. Robin Wright 49 éves, évente kétszer jár botox-kezelésre és csak kis mennyiségű anyagot használnak fel az arcfiatalításához, 10 egység helyett, ami lefagyasztja az arcot, csak egyet- mondja David Colbert a csillagos ügyfélkörrel rendelkező sztársebész. Még Dr. Larry Koplin, a Beverly Hills-i elit sebésze is megjegyzi: Nem látok semmilyen Michael Jackson-szerű vagy pisztráng szájú embert New Yorkban. A New York-i kollégák sokkal jobb munkát végeznek így a páciensek nem úgy néznek ki, mint egy eltúlzott karikatúra.

Los Angeles-i arc


A cél fiatalabbnak, szebbnek, tökéletesebbnek tűnni bármi áron isA Los Angeles-i arc ezzel szemben mesterségesen előállított vonásokkal bír, túl vastag ajkak, túlszabott orr, túl magasra emelt homlok, összességében túlságosan telt és kerek. Gerald Imber plasztikai sebész így kommentálja a különböző irányzatokat a két város között: A konzultációs szobákban sok minden befolyásolja a döntést az orvosi attitűdöktől kezdve a páciensek elvárásáig, így az eredmények is nagyon különbözőek. New Yorkban a nők keményebb, férfiasabb arcot szeretnének - mondja Ava Shamban bőrgyógyász. Erősebb állkapcsot és hangsúlyosabb orrot. Los Angelesben viszont inkább egy édes, bájos, női arcra vágynak, ami kerekebb, puhább arckontúrokat, nagyobb, teltebb ajkakat és vékonyabb, finomabb orrot jelent. Más szóval, az egyik város a népszerűségről, a fiatalság-bálványról és a szexről szól, a másik pedig a hatalomról és pénzről.
Lisa Rinna felduzzasztott ajka és túlfeszített arcbőre a Los Angeles-i rossz példa
Lisa Rinna felduzzasztott ajka és túlfeszített arcbőre a Los Angeles-i rossz példa

A bőr, haj ápoltsága és a megjelenés különbségeiMiközben New Yorkban a nők elegáns és drága ruhákban járnak, a bőrük gyakran csúnya, fakó és egyenetlen.
Los Angelesben a nők bőre puhább és egyenletesebb, a hajuk egészséges és fényes, köszönhetően a kedvezőbb időjárásnak is – mondja a bőrgyógyász.

Minden érven túl azonban van még egy nagyon fontos szempont, amiért a nők szeretnének fiatalabbnak kinézni mindkét amerikai városban, ez pedig az idősebb nők hátrányos megkülönböztetése a munkaerőpiacon.
Az amerikai szakemberek arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy az idő múlásának nyomait nem csak drasztikus beavatkozásokkal lehet eltüntetni, sőt manapság inkább az a kívánatos, ha egy páciens megőrzi saját karakterét, saját vonásait és finom korrekciókkal javít külsején. New Yorkban inkább az arc természetes vonásainak megőrzésére törekszenek az arcfiatalító beavatkozások tervezésénél, míg Los Angelesben sokszor szeretnék azokat megváltoztatni, ami persze nem mindig sikerül.

Forrás: http://www.hollywoodreporter.com© 2010 szepsegbroker.hu | Amerikai plasztikai sebészek új meglátása - Az a különleges, ami természetes
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink