SZAKCIKKEK

Szájfeltöltés utáni duzzanat csökkentése

Hasznos tippek az otthoni utókezeléshez

2010. július 21. 09:56
Szépség Bróker
A szájfeltöltés után fontos a megfelelő ápolás, ugyanis lokális duzzanat, helyi gyulladás, az ajkak érzékenysége és feszítő érzése is jelentkezhet.


Szájfeltöltés utáni duzzanat csökkentése 1.kép
Az idő múlásával az arc kötőszöveti állománya is veszít teltségéből, az ajkak elvékonyodnak és ráncok jelennek meg körülötte. Ez a probléma ma már ideiglenes és tartós hatású töltőanyagok beinjekciózásával is könnyen és gyorsan orvosolható, így ajkaink akár egy délután alatt ismét vonzóan teltek és formásak lehetnek. Szerencsére napjainkban már számos biztonságos, és hatásos töltőanyag közül választhatunk. Részletesen olvashatsz ezekről a „Ráncfeltöltés” címszó alatt.
Szájfeltöltés utáni duzzanat csökkentése 2.kép

A szájfeltöltés utáni otthoni kezelésA szájfeltöltés után fontos a megfelelő ápolás, ugyanis lokális duzzanat, helyi gyulladás, az ajkak érzékenysége és feszítő érzése is jelentkezhet. A beavatkozás után a legfontosabb a duzzanat mérséklése, így minél gyorsabban kezdjük el hűteni a területet jeges borogatással! Célszerű legalább 12 órán át hűtőtasakot alkalmazni. Ennek ellenére sok páciens épp ezt az állapotot élvezi leginkább, és pár órával az ajakfeltöltő beavatkozást követően már programot is szervez, hogy minél hamarabb megmutathassa ország-világnak telt ajkait. Ez azonban ellentmond az orvosi javallatoknak: bár másnap már visszatérhetünk normális napi teendőinkhez, azért néhány napig még tartózkodjunk az ajkak jelentős mértékű mozgatásától (rágógumizás, sok beszéd, nevetés, stb.), a napozástól, szoláriumozástól és a fogászati kezelésektől. 2-3 napig nem ajánlatos az ajkakat masszírozni, de az ajakfeltöltés után 1 nappal óvatosan már lemoshatjuk a száj körüli területet, 2 nap után pedig már sminket is használhatunk. A szájfeltöltés utáni egy hónapban azonban ne csináltassunk ajaktetoválást. Bátran ehetünk és ihatunk bármit a szájfeltöltés után, de még pár óra elteltével is csak óvatosan csókoljuk meg párunkat.
A jegelést követően is folytatni kell a száj és a környéki rész átmeneti gyulladásának kezelését. Erre alkalmas készítmények: vazelin, természetes alapú körömvirág krém, Aloe vera tartalmú kenőcs, 100%-os Aloe vera gél, esetleg természetes hatóanyagokat tartalmazó ajakápolók (pl. Babe ajakregeneráló krém). A K-vitamint tartalmazó Auriderm krém egy héten át napi kétszer történő alkalmazása jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.
Az Aesculus hippocastanum hatóanyagú krémek, melyek eredetileg visszérgyulladás kezelésére ajánlottak, szintén segíthetnek csökkenteni az ajakfeltöltést követően fellépő duzzanatot, ödémát. Ilyen pl. a Biomed Vadgesztenye Krém, valamint a Venenherb krém.
A Hegyi Árnika mellett a Kokum vaj és Borago olaj is segít a sérült, megduzzadt és károsodott bőr helyreállításában. Ezeket a jótékony hatóanyagokat ötvözi az Akademikliniken tiszta Bőrregeneráló Krém, mely jelentősen lerövidíti a gyógyulási folyamatot, megnyugtatja a gyulladt bőrt, csökkenti az irritációt. A készítmény a következő szakembereinknél érhető el:

Dr. Bajusz Huba

Dr. Szemerey Balázs István
Homeopátiás készítmények szedése is segítheti az ajakfeltöltés utáni regenerációt: Arnica montana, Delphinium staphisagria, Aesculus Hippocastanum, illetve külsőlegesen Traumeel kenőcs alkalmazása.

Mennyi ideig látványos a szájfeltöltés?Mindenki másképp reagál a befecskendezett töltőanyagra és természetesen az alkalmazott hatóanyag minőségétől is függ a felszívódás sebessége. Általában 6-9 hónapig látványos az ideiglenes anyaggal végzett szájfeltöltés. Azonban vannak olyanok, akik szervezete már 12 hét alatt lebontja a felszívódó töltőanyagot. Másoknál ugyanakkor 3 évig is látványos maradhat a hatás.

SzépségBróker megjegyzése:Magyarországon nagyon sok féle készítményt használhatnak szájfeltöltésre a szakorvosok (kivéve a szilikon olajat), ezért érdemes a beavatkozás előtt orvosával megbeszélni, hogy az ő általa alkalmazott készítmény esetében milyen hatástartammal számolhat. A tartósabb, vagy a magasabb minőségű (minimális az allergia, vagy a csomósodási veszélye) készítmények drágábbak!

Esetleg Önnek már volt jó, vagy rossz tapasztalata a szájfeltöltéssel kapcsolatosan?
Röviden beszámolhat róla egy 2 perces kérdőív által, s mi hamarosan visszajelzünk a többiek átlagvéleményről a megadott email címére! Köszönjük!© 2010 szepsegbroker.hu | Szájfeltöltés utáni duzzanat csökkentése
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink