SZAKCIKKEK

Milyen trend volt jellemző a magyar szépségpiacon 2009-ben és mi várható 2010-ben

A non-invazív esztétikai megoldások térnyerése; a plasztikai sebészeti beavatkozások innovációi

2010. január 03. 12:26
Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény
Már a 2009-es év is igen izgalmasan alakult a magyar szépségpiacon. Meglepően sok új, innovatív orvosi és kozmetológiai megoldással lettünk gazdagabbak. Ezek után mit hozhat az idei év?


Szempillahosszabbítás utáni attraktív szemek/ Nouveau Lashes
Szempillahosszabbítás utáni attraktív szemek/ Nouveau Lashes
A legnagyobb visszhangot talán az arany-kezelések kapták: Gold K24 ; Aranykaviáros arcmaszk. A kozmetikusoknál a szőrtelenítés enzimatikus megoldása hozta az igazán átütő, forradalmi megoldást a drágább és évszakhoz kötött fényterápiás (IPL, ELOS, Nd:Yag lézer) kezelések mellett. A hölgyek körében igazán népszerűvé vált a tartós szempillahosszabbítás is: Nouveau Lashes , 3D műszempilla.

VelaShape kezelés combon és hason
VelaShape kezelés combon és hason

Hazánk 2009-ben kezdte behozni a hátrányát az orvos-kozmetológia megoldások területén is.Számos csúcstechnológiát képviselő orvosi-műszer és kozmetológiai gép került a szépség szolgálatába. Míg 2005-2008 között a fényterápiás eszközöket hasznosították a kozmetológiában (IPL, ELOS, lézerek, stb.), addig 2009-ben a rádiófrekvenciás megoldások terjedtek el. A kozmetikusok arcfiatalító és/vagy alakformáló megoldásait a következő eszközök segítették: Regen/ Tripollar , BOM RF, ELOS/VelaSmooth , ELOS/VelaShape .

4 alkalom Radiage kezelés előtt és után
4 alkalom Radiage kezelés előtt és után
Az orvosok eszköztára is látványosan bővült két igazán hatékony arcfiatalító/és vagy alakformáló rádiófrekvenciás készülékekkel: Radiage, Thermage, BodyTite ,; valamint a lézeres és a rádiófrekvenciás energiákat összegző ELOS technológia legújabb komplex megoldásával, a Triniti programmal (teljes arcfiatalítás három lépésben).


Hialuronsavas-gél mellnagyobbítás természetes összhatást kelt
Hialuronsavas-gél mellnagyobbítás természetes összhatást kelt
A plasztikai eljárások területén a legnagyobb meglepetést az implantátum nélküli, hialuronsavas mellnagyobbítás hozta. Míg a legambiciózusabb plasztikai sebészeink olyan technikákat is bevezettek praxisukba, amelyek a hagyományos arcplasztika szükségességét 5-10 évvel is képesek kitolni: pl. Serdev-szálas arcfeszesítés , vagy a már Amerikában is igen népszerű Thermage kezelés .

A bőrgyógyászati megoldások között a Biolifting és a Dermaroller eredményessége tűnt ki.
Milyen trend volt jellemző a magyar szépségpiacon 2009-ben és mi várható 2010-ben  5.kép

Az innovatív eljárások trendje folytatódik 2010-ben is!2010-ben az orvos-esztétikai területén továbbra is a non-invazív (műtét, vagyis szike nélküli) megoldások kerülnek előtérbe. A hagyományos műtéti beavatkozások mellett a magyar plasztikai sebészek igyekeznek egyre több szike nélküli technikát elsajátítani, illetve a kisebb rizikóval, nagyobb pontossággal végezhető esztétikai műtétekben is gyakorlatot szerezni (LAL/pl. Lipolite, RFAL/pl. BodyTite ).

A plasztikai sebészek mellett a bőrgyógyászok is egyre bátrabban fogják kombinálni a különböző arcfiatalító eljárásokat, mint a botox-kezelést a hialuronsavas ráncfeltöltéssel, vagy a kémiai (savas) és fizikai hámlasztást (mikrodermabrázió) a mélyránctalanító fényterápiás és rádiófrekvenciás eljárásokkal.

Egyre több kozmetikusok fog alkalmazni a professzionális gépeket a megszokott arc-, testpakolások, és masszázsok mellett. A hatóanyagok piacán még mindig a természetes eredetűek számíthatnak nagyobb népszerűségnek. Míg a gyógyszergyárak egyre tökéletesebb arcfiatalító (pl. Remake) és alakformáló formulákat biofermentálnak, szintetizálnak, stabilizálnak, stb., amelyekkel tartósabb és látványosabb hatást lehet elérni, mint a gyógynövényes kivonatokkal.

Az újdonságokról folyamatosan tájékozódhat hírlevelünkből havonta kétszer.


A hírlevél-regisztráció során lehetőséget jut ahhoz, hogy 10- 50%-os engedménnyel vegye igénybe a SzépségBróker.hu oldalon bemutatott orvosi és kozmetológia eljárásokat.


Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható és nem használható fel részben, vagy egészben egyik médiumban sem a tulajdonos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)


© 2010 szepsegbroker.hu | Milyen trend volt jellemző a magyar szépségpiacon 2009-ben és mi várható 2010-ben
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

1. Ann   Február 23, 2010
Hozzászólás moderálva.
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink