SZAKCIKKEK

Mutasd a kezed, megmondom hány éves vagy

Valódi korunkról leginkább a kezünk árulkodik

2013. október 20. 10:31
Gulyás Gabriella Anna
A villanófény és rádiófrekvenciás technológián alapuló eljárások segítségével a kézfej bőrének öregedése megállítható.


A bőr öregedése a 20. életév után fokozatosan elkezdődik, nem kivétel ezalól a kézfejünk sem
A bőr öregedése a 20. életév után fokozatosan elkezdődik, nem kivétel ezalól a kézfejünk sem

Az öregedés jelei a kézfejen is láthatókSzervezetünk teljes egészében öregszik, az öregedés jeleit pedig egyre inkább próbáljuk elrejteni a nyilvánosság elől. A bőr öregedésének jelei az életkortól, a bőr típusától, és az elszenvedett külső környezeti ártalmak mértékétől függően mutatkoznak meg. A környezeti ártalmak közül legnagyobb jelentősége a fénykárosodásnak van. Az életünk során elszenvedett napfénykárosodás összeadódik, és látható elváltozásokat okoz nemcsak az arcon, hanem a kézfejeken is. A kor előrehaladtával megjelenő időskori változások, mint például a ráncok, a bőr pigment termelő egyensúlyának megbomlása (túltermelődés vagy csökkenés), a száraz, petyhüdt bőr és volumencsökkenés a kézfejeken is tapasztalható.
Életünk során az arcot és a kezeket éri a legtöbb napsugárzás ezért ezeken a helyeken jelentkezik legnagyobb mértékben a napkárosodás hatása, a textúra változások, volumen csökkenés, ráncok vagy a bőr elszíneződése. Habár a jelenlegi esztétikai bőrgyógyászati kezelések elsősorban az arcot célozzák meg, a kézfej bőrének fiatalítása szintén nagyon fontos és megfontolandó.
A technikai lehetőségek fejlődése során a szakemberek eljutottak a fájdalmas, hosszú gyógyulási idővel járó beavatkozásoktól a fájdalommentes nem invazív eljárásokig.
A villanófény (IPL és egyéb fényterápiás, pld. lézer) és rádiófrekvenciás technológián alapuló eljárások folyamatosan fejlődnek a fotorejuvenáció optimális fokának elérése érdekében.

Aktuális AKCIÓS ajánlat!


A kollagén szintézis hanyatlásával a felnőtt bőrben található kollagén kb. 1%-a veszik el évente. A kézfej állapota gyakran leleplezi az emberek valódi korát, különösen akkor feltűnő, ha nincs összhangban a fiatalabbnak kinéző arcbőrrel.
Hogy objektíven számszerűsíthessük a kéz öregedésének előrehaladottságát, kifejlesztettek egy skálát az értékeléshez. Ez az öt pontos skála, elsősorban a volumenveszteséget és a felszíni vénák megjelenését veszi alapul. A skála nulla pontján nincs zsírszövet veszteség, négyes pontján már komoly a zsírszövet veszteség, és osztályozza a vénák és ínak láthatóságának mértékét. A skála alapján készült algoritmus alapján felállítható egy kezelési terv, ami kombinált fotórejuvenációs technikákakat egyesít. Narurkar szerint, azoknak a páciensek, akik a skála 0 fokán állnak, tehát nincs zsírszövet veszteségük, fényvédő krémet és helyi retinoidokat (pl. ZO Skin Health kézfiatalító bőrápolási protokollja), mint pigmentálódást gátló készítményeket kellene csupán használniuk. Az 1 és 3 között levőknek nem nem-ablatív (magyarázat alább) bőrfiatalító kezelésre lenne szükségük valamint feltöltő anyagokkal kellene pótolni az elvesztett zsírszövetet, ezt egészítheti ki a rádiófrekvencia. Ugyanez a kezelés javasolt a 4-es kategóriába eső pácienseknél is a fény okozta károsodás és a megereszkedettség .

Kézfej fiatalítás eredményessége/ BBL fotorejuvenáció/ Dr. Kolat Zsuzsanna
Kézfej fiatalítás eredményessége/ BBL fotorejuvenáció/ Dr. Kolat Zsuzsanna

Bőrsérülés nélküli (non-ablatív) bőrfiatalító eljárásokNem ablatív (non-ablatív) eljárásoknak nevezzük a bőrsérülést nem okozó esztétikai beavatkozásokat, melyek rövidebb gyógyulási idővel és minimális fájdalommal járnak. A non-ablatív beavatkozás során nem sértik meg a bőr felületét, csupán a dermisz retikuláris és papilláris elemeit kezelik, megújulásra késztetve azokat.

A kézfej elvékonyodott bőre rátapadva az erekre igazán látványossá teszi idő múlását. Ezt tartósan és látványosan csakis a hialuronsavas feltöltés szüntetheti meg. Ilyen esetben mindig Lidocainos érzéstelenítést és kanülös technikát alkalmaznak, vagy olyan készítményt, amelyben eleve van Lidocainnal van kombinálva (Pl. Restylane Voluma Lidocain, Emervel Voluma Lidoacin, Juvederm, stb.)

Kézfej rejuvenálása, feltöltése hialuronsavval most AKCIÓS áron ITT!A kézfej fiatalításának eredményességét demostrálja Dr. Kolat Zsuzsanna munkája, melyet BBL fotorejuvenáció alkalmazásával ért el. Lásd a fotót!


Aktuális AKCIÓS ajánlat!


Villanófény( IPL Intense Pulse Light, pld. BBL, ELOS) terápia

A villanófény, az ELOS lézer fénnyel szemben nem nyalábszerű, pontszerűen égető, hanem szétszórt, nagy energia sűrűségű lökésekben - villanásokban - leadott, széles spektrumú fény (515-tól 1200 nm-ig). A villanófény, a bőr felületét nem sérti meg, a hámon áthaladva, a bőr középső részében elnyelődve, helyi hőhatást eredményezve fejti ki hatását. Villanófény kezelés látványos javulást eredményez a fénykárosodott a kézfej esetében. Halványítja a színbeli eltéréseket (barnás pigmentfoltok, lentigo), eltávolítja a kitágult hajszálereket, a bőr alatti kötőszövet stimulálásával enyhíti vagy eltünteti a ráncokat.
Különböző célstruktúrákban – hemoglobin (580 nm), melanin (400-755 nm) - elnyelõdve a bõr speciális kezelését teszi lehetővé. A kollagén termelés növekedésével járó bőrstruktúra javulás már a kezelés sorozat (4-6 kezelés szükséges, 4 hetes időközökkel) megkezdése után 6 hónappal látható.
Az alfa-liponsavas kezelés a villanófény terápia megkezdése előtt jelentősen javította az eredményeket. (Az alfa-liponsav gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik képes lágyítani a durva tapintatú bőrt és kisimítja a finom ráncokat. Azonban nem tünteti el a pigmentfoltokat.)

Madonna valódi kora a kezén látszik, nemhiába dugja kesztyű mögé
Madonna valódi kora a kezén látszik, nemhiába dugja kesztyű mögé

Feszesítés RF által létrehozott hőhatássalA hagyományos lézerek az adott szövet kromofórjában elnyelődve fejlesztenek hőt, míg rádiófrekvenciás készülék energiája 65-75 ° C-ra felmelegíti a bőrszövetet, azonnali hatásaként a kollagénrostok összehúzódnak így a kézfej bőrén rövid távú feszesítés érhető el. Hosszabb távon a fibroblasztok anyagcseréjének fokozódásával tartható fenn a fiatalos állapot.

Sarah Jessica Parker-nek sem ártana a ruhákon kívűl a kézfejére is szánni némi figyelmet
Sarah Jessica Parker-nek sem ártana a ruhákon kívűl a kézfejére is szánni némi figyelmet
A rádiófrekvencia (pl. Pellevé kezelés) által közvetített energia is termikus hőhatást okoz a bőr mélyebb rétegében, ahol képes átépíteni a kollagénnel átszőtt kötőszöveti rétegét anélkül, hogy a bőr felületén bármilyen látható, vagy érezhető sérülést okozna. A hőhatás a már meglévő kollagén rostokat feszesíti, denaturálja és beindítja a kötőszövet regenerálódását. A bőralja újabb, rugalmasabb kollagén rostokat képez, így a kezelt bőr rejuvenálódik. A kezelés sorozat (általában 3-4 alkalom szükséges) hatására fiatalosabb, rugalmasabb és feszesebb bőrfelület jön létre, a bőr tónusa fokozódik, a bőrfelszínen tapasztalt ráncok kisimulnak. Az ambulánsan végzett beavatkozás után nincsen gyógyulási idő.

Mind az IPL mind a rádiófrekvenciás kezelés jól kombinálható zsír (pl. Lipofilling), illetve más töltőanyag (pl. hyaluronsav) alkalmazásával volumenpótlás céljából.

Forrás: https://www.prime-journal.com/light-and-radiofrequency-based-technologies-for-the-ageing-hand© 2010 szepsegbroker.hu | Mutasd a kezed, megmondom hány éves vagy
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink