SZAKCIKKEK

PELLEVE – a rizikómentes arcfiatalító eljárás

Látványos ránctalanító, bőrfeszesítő hatás az eredeti vonások megtartásával gyorsan és fájdalommentesen

2010. június 04. 22:14
Cikkünk szerzője Dr. Buda Bernadett
Már Magyarországon is elérhető az FDA (FDA; Food and Drug Administration; Amerika legszigorúbb eü-i engedélyeztető szerve) által is elfogadott, világújdonságnak számító orvos-esztétikai bőrfeszesítő eszköze, a Pelleve™. Az eddig ismert magas rádiófrekvenciás (RF) bőrfiatalító készülékek közül ez az egyetlen, amely már első alkalommal látványos bőrfeszesedést eredményez.


PELLEVE – a rizikómentes arcfiatalító eljárás  1.kép

Hogyan működik a Pelleve ™ kezelés?A Pelleve™ kezelés során alkalmazott kettős, magas frekvenciájú RF hullám akadálytalanul jut be a bőrbe, ahol elsősorban fokozza a kollagén rostok denaturációját és kontrakcióját. Másodsorban ún. mikro sérüléseket hoz létre a kötőszövetben, amely serkenti a fibroblasztok kollagén építő folyamatát. Az arc már a kezelést követően azonnal, makroszkópikusan (szabad szemmel) észlelhető mértékben feszesebbé válik, míg a kollagén termelődés még a 2. és 3. kezelést követően is folyamatosan fokozódik.

A kozmetológiában régóta ismert tény, ha kismértékben is megsértjük a dermiszt, a mikrosérülés is beindítja a kötőszövet regenerációs folyamatát, és a kollagén termelődését. Ha ez a „sérülés”, mint inger (jelen esetben RF eredetű hőhatás) nem ér el egy küszöbszintet, akkor nem indul be a neokollagenizáció (kollagén felépítő folyamat), tehát a páciens arcán nem lehet elérni bőrregenerációt, vagy arcfiatalodást. Viszont ha ez az inger nem fokozatosan, hanem hirtelen éri el a küszöbértéket, akkor nem csak fájdalmat válthat ki a bőrfeszesítő kezelés, hanem kötőszöveti roncsolást is kiválthat. Ezért a Pelleve™ készülék RF energia leadásához (hőhatását) egy igen szigorú kontrolláló programot dolgoztak ki.
A Pelleve™ rádiófrekvenciás készülék néhány másodperc alatt, de fokozatosan melegszik fel 41-42 C°-ra. Ezt a melegedési folyamatot a páciens is észlelni képes. Ha a páciens nem érez kellő a melegséget a kezelőfej alatti bőrfelületen, akkor a RF energia hőhatása még nem érte el azt a küszöbértéket, amely beindította volna a fibroblasztok aktivitását. Amikor a vendég elég melegnek, de még épp tolerálhatónak érzi a kezelőfej hőmérsékletét (ez kb. 41-42 C°-nál van), akkor indul be a neokollagenizáció , vagyis a kollagénfelépítő folyamat a bőralján (a subcutisban).

PELLEVE – a rizikómentes arcfiatalító eljárás  2.kép
Tehát a pácienssel való kooperáció igen fontos eleme a kezelés hatékonyságának, hisz ha az jelzi a számára még elviselhető hőfokot, akkor megakadályozható, hogy a szükségesnél nagyobb hőhatás érje a bőrfelületet és ezzel nagymértékben sérüljenek a meglévő kollagénrostok. Amikor a páciens jelzi ezt a hőhatást, az orvos elemeli a kezelőfejet a bőrfelülettől kb. 1-2 mp-ig, és megszakad az RF energia áramlása, így semmiképpen nem okozhat kötőszöveti roncsolásódást az RF energia.

Dr. Michael Stampar, az arcplasztika floridai specialistája szerint a pácienseket biztatni kell, hogy bátran jelezzék, ha túl meleget éreznek, ugyanis a nagyobb hőérzet nem jár látványosabb eredménnyel.
Elmondta továbbá: „Tapasztalataink szerint, ha fokozatosan emeljük a hőmérsékletet, úgy egyáltalán nem fájdalmas a Pellevè™ bőrfeszesítő eljárás.”

Pelleve™ bőrfeszesítő hatásának klinikai vizsgálataA klinikai vizsgálat során 93 önként jelentkező személy enyhén és közepesen ráncos, megereszkedett arcbőrén végeztek Pelleve™ kezelést anélkül, hogy bármilyen bőrhűtést (jeges párna, jégzselé, hűsítő zselé), vagy érzéstelenítő krémet alkalmaztak volna.
A vizsgálat eredménye: már az első Pelleve™ kezelés után a páciensek 87%-a azonnal észlelte a látványos bőrfeszesítő hatást anélkül, hogy erre az eredményre 6 hónapot kellett volna várniuk.
A vizsgálatba bevont szakemberek szerint közvetlenül az első Pelleve™ kezelés után a páciensek már feszesebbnek, üdébbnek látták bőrüket. Minimális bőrpír, duzzanat és az igen rövid regenerációs idő mellett szembetűnően javult a bőr minősége, az arc megfiatalodott. Hozzátették továbbá, hogy a 3. Pelleve™ kezelést követően már látványosan teltebbé és feszesebbé vált az arcbőr, sőt, a hatás tartósnak is bizonyult, hisz a bőrfeszesítő kezeléssorozatot követő 2. évben is tapasztalható volt a pozitív eredmény. A hosszantartó hatás érdekében mégis javasolt évente 1-2 alkalommal ismételni a Pelleve™ kezelést.

Dr. Stampar szerint közvetlenül a kezelés után a páciens már feszesebbnek, üdébbnek látja a bőrét. Minimális mellékhatás és rövid gyógyulási idő mellett látványosan javul a bőr minősége.

A floridai plasztikai sebész így zárta az értékelését: Minden bőrfeszesítő Pelleve™ kezelésem látványos sikerrel zárult. A kellemesen meleg arcmasszázs érzetét nyújtó Pelleve™ kezelés képes visszafordítani az idő kerekét, és lelassítani a ráncok kialakulásának menetét. Így a páciensek ráérnek csak később foglalkozni a plasztikai beavatkozások gondolatával.

Magyarországon, Budapesten Dr. Buda Bernadett végez Pelleve kezeléseket, illetve ő rendelkezik a legnagyobb gyakorlati tapasztalattal rádiófrekvenciás bőfeszeszítés kapcsán a közép-európai régióban.

A Pelleve kezelést menete / Dr. Stampar video bemutatója:Miért jobb a Pelleve™ kezelés, mint a Thermage?A folyamatosan leadott magasfrekvenciás RF energiát nyújtó készülékekkel biztonságosabban lehet kezelni, mint azokkal, amelyek meghatározott pulzusszámon adják le RF energiájukat – vélekedik Dr. Stampar.

A Thermage kezelések során a készülék a meghatározott szögben és irányban mozgatott kezelőfej segítségével egy előre meghatározott algoritmus szerint közvetíti az RF energia pulzusokat egy pontosan körülhatárolt bőrfelületre. Dr. Stampar úgy gondolja, ez a bonyolult kezelési technika megnehezíti az egyénre szabott, szükséges RF dózisok közvetítését a ráncos bőrre, illetve magába rejti az energiadózisok túladagolása (erős impulzusok) következtében kialakuló kötőszöveti roncsolódás szövődményét. Ellenben a Pellevé™ készülék technológiája biztosítja a folyamatos és progresszív hőhatást a kellő mélységben és mértékben a hatásküszöb elérésig, amelyet a kezelőorvos könnyen tud kontrollálni a pácienssel történő aktív kommunikáció által.
„Míg a pulzáló műszerekkel nagyon elővigyázatosnak kell lenni, mert sosem lehetünk biztosak benne, hogy a következő RF impulzus nem jár-e túl nagy hőleadással, ami akár szövetelhalást vagy bőrsérüléseket okozhat”, - tanácsolja Dr. Stampar

„A Pellevé™ kezelések során az irharéteg (bőralja, subcutis) célozzuk meg, ahol a kollagénrostok többsége található. Ha a hő nagy része felületesen oszlik el a bőrben, akkor hatásosabban lehet eltüntetni a ráncokat.
Thermage kezelés során alkalmazott hűsítő funkció ugyanakkor olyan sűrűn hűti le a bőrt, hogy az ilyen felszíni hatások nem érvényesülhetnek, így csak csekély ránctalanító hatás érhető el.”

Dr. Rezai szerint a CO2 lézerek a Pelleve™ kezeléshez hasonló eredményt produkálnak, igaz a CO2 lézerek hosszabb regenerációs idő mellett, így a Pelleve kezelést tartja jobb választásnak. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Thermage és a Pellevè™ kezelések bár ugyanazon a technológián alapszanak, mégis a kezelőfejek gyors elhasználódása miatt a Thermage kezelések jóval drágábbak.

Forrás: RF device’s steady vs. pulsed waves heat the way to less painful facial rejuvenation- Cosmetic Surgery Times, September 2009; As seen in: A Better You; Your Guide to Cosmetic Procedures – Chicago Tribune, June 30, 2009;

Pelleve™ ÁRLISTA/ Ft/ alkalom:

Homlok/ alkalom: 40 000 Ft
Szemkörnyék/ alkalom: 40 000 Ft
Orca és szájkörnyék/ alkalom: 40 000 Ft
Teljes arc/ alkalom: 70 000 Ft
Nyaki régió/ alkalom: 50 000 Ft
Előzetes konzultáció: 6 000 Ft

Szépség Kupon lehetőség, AKCIÓ alább!

A Pelleve kezelés eredménye /video beszámoló Dr.StamplarÖn milyen tapasztalatokat szerzett a Pelleve kezelés során?
Töltse ki Ön is ezt a rövid, kb. 2 percet igénybe vevő kérdőívet, és hamarosan megküldjük Önnek az összesítést!


Véleménye anonim marad, adatait harmadik félnek nem adjuk át! Az adatvédelemről részletesen itt olvashat.SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)© 2010 szepsegbroker.hu | PELLEVE – a rizikómentes arcfiatalító eljárás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

1. szja   Június 05, 2010
Tavaly ősszel kipróbáltam a Radiage kezelést is, és most az újabb, Pelleve készülék hatását is. Nekem a Pelleve jobban bejött! A szemem alatti duzzanat és bőrfelesleg már annyira kifejezett volt, hogy szemhéjplasztikán gondolkoztam. Sőt, az egyik bőrgyógyász barátom azt is javasolta megoldásként. Ezek után számomra is meglepő volt, hogy már ez első Pelleve kezelés után olyan szépen lelappadt a duzzanat és a bőrfelesleg is csökkent. Mivel elég szkeptikus vagyok minden újjal szemben, ezért másnap reggel félve tekinettem a tükörbe, vajon eltűnt-e az előző napi kezelés látványos hatása? De csodák-csodájára, tartott még a hatása! Azt a konklúziót vontam le, hogy ez nem egy akut bőrreakció volt, és nem is felületi kezelés. Ma, a kezelés utáni 3. nap is nagyon szép a szemem, s már alíg várom a következő kezelést., hogy visszanyerjem az 5 évvel ezelőtti arcomat. Ja, és nekem egyáltalán nem fájt!
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink