SZAKCIKKEK

Kerek, vagy csepp formájú implantátum?

Mellnagyobbítás során kétféle implantátum közül lehet választani: kerek, vagy csepp (un. anatómiai) formájú

2009. július 09. 22:14
Cikkünk szerzője Dr. Szemerey Balázs István
A mellnagyobbítás előtt állók nagy kérdése, milyen fajta implantátummal végeztessék el a műtétet? Kerek, vagy inkább csepp alakúval, amit a plasztikai sebész szakma anatómiainak nevez? Rengeteg hír és álhír kering ebben a mellimplantátumok kapcsán is.


Sima és texturált felszínű szilikon géllel töltött kerek implantátumok
Sima és texturált felszínű szilikon géllel töltött kerek implantátumok
Ahhoz, hogy segítséget tudjunk nyújtani, megfelelő tanácsot adni, pár szót kell említeni a mell implantátumok fejlődéséről, a korábban használt implantátumok jellemző tulajdonságairól.

Az első generációs implantátumok kerek alakúak és folyékony szilikon géllel töltöttek voltak. A későbbiekben látni fogjuk, az implantátum alakja szervesen összefügg tartalmával. Tehát az implantátum burkában, amit shell-nek hívunk, egy olyan anyag helyezkedett el, amelyik belül ide-oda folydogált a gravitáció, a külső nyomás és más erőbehatások nyomán. A mellnagyobbítás után a körülötte lévő emlőszövetek az idők folyamán (2-3 hónap) meglazultak és a szilikon gél egy anatómiai mellformát vett fel. Ilyen formát hozhatunk létre, ha egy zacskót vízzel telítünk, és a tetején egy ujjal megfogjuk és tartjuk a levegőben. Az összes víz az alsó felében fog elhelyezkedni.
A szilikon gél tehát aktívan mozgott az általa rendelkezésére álló térben (shell-ben).


Kohezív szillikon géllel töltött kerek és csepp (anatómiai) formájú implantatum
Kohezív szillikon géllel töltött kerek és csepp (anatómiai) formájú implantatum
A burok elfáradása után (minimum 8-10 év) azonban ezek az implantátumok cserére kerültek/nek, mert ha nem távolítjuk el, vagy cseréljük őket időben, akkor a folyékony szilikon kifolyhat és a környezetébe vagy akár messzebb a szervezetben is elvándorolhat, amely kellemetlen érzést, vagy fájdalmat is okozhat. Ezért - a technika fejlődése segítségével – a 90-es évek végén megszületett a kohezív gél, mint a implantátum töltőanyaga, amely egy tömött, zselés tapintatú anyag. Nem folyékony, alakját nem tudja megváltoztatni. Két formába öntötték őket. Megtartották a korábbi kerek formát, és kidolgozták a csepp alakot, vagy más néven anatómiai implantátumot, amely már sokkal természetesebb mellformát képes produkálni.


Victoria Beckham kerek implantátuma különösen feltűnő vékony testalkatán
Victoria Beckham kerek implantátuma különösen feltűnő vékony testalkatán
Ha elképzeljük ezt az új kohezív géles implantátumot, rögtön érezzük, hogy alakja állandó, s ezzel egy stabil formájú implantátumot és melleket is nyertünk. Ha kerek az implantátum, kereket, ha csepp alakú, akkor csepp alakú melleket. Tehát ez az új implantátum már nem változtatja alakját a behelyezés után, mint a régi géllel töltött elődje. A mellnagyobbítás előtt kell eldönteni, ki milyet szeretne. Ha erősen kerek, tehát kevésbé természetes formát, akkor kerek implantátumot kell választania. Lásd alábbi példát a kerek implantátum mellformájára.
Szemerey doktor úr eredményei anatómiai (csepp) formájú implantátum beültetésével
Szemerey doktor úr eredményei anatómiai (csepp) formájú implantátum beültetésével
Ha a méretnövelés mellett a természetesség elérése is célja a mellnagyobbításnak, akkor érdemesebb a csepp, az un. anatómiai alakú implantátumot választania.

Szintén anatómiai (csepp) formájú, kohezív géllel töltött implantátummal elért mellforma
Szintén anatómiai (csepp) formájú, kohezív géllel töltött implantátummal elért mellforma
Az alábbi példa mutatja, hogy az anatómiai (csepp) formájú mellimplantátummal is lehet szép kerek, telt melleket formálni mindazok mellett, hogy az összhatás természetes marad.


Mi az a 10 leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz mellplasztika előtt?Olvasd el az ingyenes tanulmányt!
Azonnal megküldöm, ha regisztrálsz és feliratkozol a Mellplasztika ABC-je hírlevélünkre!© 2010 szepsegbroker.hu | Kerek, vagy csepp formájú implantátum?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink