SZAKCIKKEK

MELLNAGYOBBÍTÁS részletei

Avagy mit érdemes tudni a mellnagyobbításról és az emlőimplantátumok nagyságáról, formájáról / KÉPGALÉRIA lent

2008. április 18. 10:56
Dr. Szabó Juidt Anna
Az emlők mérete rendkívül fontos tényező a nők életében. Amikor azok méretét, teltségét és domborulatát implantátumok segítségével növeljük, ezzel együtt javul a nők alakjának harmóniája. Mindezekkel egyetemben nő az önbizalmuk és a saját énképükről alkotott véleményük is. Talán ezért is oly népszerű plasztikai műtét a mellnagyobbítás.


Már úgy menj el a konzultációra,, hogy tudod milyen formájú és teltségű mellett szeretnél
Már úgy menj el a konzultációra,, hogy tudod milyen formájú és teltségű mellett szeretnél
A világon több millió nőnek van már emlőimplantátuma. Magyarországon is több mint 2000 nő dönt a mellnagyobbítás mellett. Jelenleg a legnépszerűbb műtétek közé tartozik a mellnagyobbítás, mivel még a kevésbé jól sikerült mell is jobb, mint a semmi. Amikor a műtét után megkérdezzük őket, nem bánta-e meg az implantátum beültetését, a nők 98-100%-a nemmel válaszol. Tehát ezt az plasztikai műtétet vehetjük a legnagyobb hatékonyságú esztétikai beavatkozásnak.

A MELLNAGYOBBÍTÁS alappillérei:Kedves leendő Páciens!

A legfontosabb lépésed eldönteni a változtatás mértékét. Tudnod kell, mindenben Te hozod meg a megfelelő döntést, s nem a házastársad, vagy a barátod. A kezelő orvosod csupán segítséget tud nyújtani mindebben.

Négyféle módon változtathatod meg melled méretét és formáját:

1/- moderált méretnövelés,

melyet senki nem vesz észre. Az alacsony profilú implantátumokkal érhető el, ami úgy tűnik, mintha semmi nem történt volna. A mellnagyobbítás végső eredménye rendkívül természetes lesz.

2/- nagy méretnövelés,

a legnagyobb, amely még természetes hatást biztosít. Ez a hatás a magas csepp formájú implantátumokkal érhető el.

3/- kissé természetellenesen nagy méretnövelés,

melyre az emberek azt mondják: "AHA" neki emlő implantátuma van. Ez a szintű mellnagyobbítás a magas profilú emlő implantátumokkal biztosítható.

4/- üzleti vállalkozásként,

teljesen nagy méret kialakítása, amelyet az extra magas profilú emlőimplantátumokkal lehet elérni.

Rendkívül fontos tényező a kezelő orvosoddal történő konzultáció, hogy mindketten megértsétek egymást. Ehhez nyújt segítséget az alábbi grafika, amely segítségével objektívvá teheted orvosod számára az elképzeléseidet.


MELLNAGYOBBÍTÁS részletei 2.kép
Minden nő más mellformákkal rendelkezik, más-más adottságokkal bír. Ezen belül meg kell értened, hogy örökletes adottságaid, mint például mellkasformád, magasságod, csípő és mellszélességed, esetleges aszimmetriád, gerincferdülésed befolyásolják a végleges eredményt. De a saját elképzeléseid legyenek a mérvadóak, NE mások kívánságát próbáld kielégíteni. A felnőtt nők bármely életkorban kérhetik a mellnagyobbítás elvégzését, viszont a felnőtté válás után célszerű ezt meglépni. De nyugodj meg, az implantátum nem zavarja sem a teherbe esést, sem a szoptatást!


MELLNAGYOBBÍTÁS részletei 3.kép
Az első konzultáción mond el milyen méretnövelést szeretnél. Ezután orvosod méréseket végez és megmutatja, milyen implantáum típusokkal lehetne a kívánt eredményt létrehozni. Itt nagyon fontos, hogy számodra elképzelhető legyen az orvosod által javasolt forma és méret. Érdemes kérned előtte-utána fotókat, hogy objektíven is egyeztetni tudjátok elképzelésedet. Majd egy sportmelltartóba belehelyezett próba implantátummal a vágyott méretet is kipróbálhatod a megbeszélés során.

A mellnagyobbítás megnöveli az emlő méretét a sebészi beavatkozás során, amely során implantátumokat ültetünk be különböző rétegek közé. Ez egy esztétikai beavatkozás a kívánt mellméretnövelés céljából, avagy a mellek térfogatának visszaállítása a fogyást és/vagy a szoptatást követően. Önmagában a mellnagyobbítás során nem lehet korrigálni a megnyúlt melleket, ilyenkor mellfelvarrásra is szükség van.

Az mellnagyobbítás követően rendszeres viszgálatokon célszerű résztvenned. Tudnod kell, az implantátumok nem egész életedre garantáltak, habár a napjainkban forgalomba kerülő darabokkal igen ritkán van probléma. Azonban lehetséges, hogy az egyiket, vagy mindkettőt mégis ki kell cseréltetned életed folyamán. A leendő terhesség, súlyvesztés és menopausa befolyásolhatják a megnagyobbított mell formáját, rugalmasságát és méretét is. A műtét előtt 40 éves kor felett célszerű mammografiás vizsgálatot csináltatni, a fiatalabbaknak csak ultrahangos vizsgálat szükséges. A mellnagyobbítás után viszont jelezned kell a mammográfiás vizsgálatot végző orvosnak, hogy implantátummal rendelkezel, mert ilyen esetekben speciális beállításokra van szükség.


MELLNAGYOBBÍTÁS részletei 4.kép

Hogyan célszerű felkészülnöd a mellnagyobbításra?A mellnagyobbítás előtti konzultáció után labor leleteket, vagy egyéb szükséges viszgálatokat szükséges csináltatnod. Két menstruáció között célszerű a műtétet tervezni, s a beavatkozás utána megfelelő pihenő időt biztosítani (min. 2 hét otthon tartózkodás).

A műtét előtt beleegyező nyilatkozatot íratnak alá veled, amely egy jogi megállapodás közted és operáló orvosod között. A tájékoztatásról is nyilatkozatot kell aláírnod, hogy mindent megértettél. Azonban a műtét előtt minden kérdésre választ kaphatsz.

A lehetséges rizikó tényezők, a vérzés, gyulladás, nehezített sebgyógyulás, megváltozott bimbó, vagy szövetérzés a capsularis contractura, az implantátumfal szakadása, vagy a bőr meggyűrődése az implantátum felett, amely miatt esetleg újabb műtét szükséges. Az anaesthesia újabb rizikócsoportot jelenthet, ezt feltétlenül szükséges megbeszélned az altatás előtt.

Az elsődleges sebgyógyulás 5-10 napon belül megtörténik, mely után kivesszük a varratokat. Ezután visszatérhetsz a normál életviteledbe, de kifejezett fizikai terhelést nem végezhetsz kb. két hónapig. Partnered 4-6 hét után érintheti a melled. A metszések hegei szépen halványodnak , de életre szólnak, szükség esetén azonban testszínre tetoválhatóak.


Mi az a 10 leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz mellplasztika előtt?Olvasd el az ingyenes tanulmányt!
Azonnal megküldöm, ha regisztrálsz a Mellplasztika ABC-je hírlevélre!

MELLNAGYOBBÍTÁS részletei 5.kép

Mi az a "tokzsugorodás"?A befogadó szervezet minden esetben kötőszövetes tokot (capsulát) képez a protézis teljes felszíne körül. Ennek 4 fokozata van:

  • Természetes mértékű-a mell 2-3 hónap után már felpuhul, formája szabályos és szimetrikus

  • Kissé fokozottab kötőszövetesedés- a mell 3 hónap után is keményebb, de egyéb panaszt nem okoz

  • Fokozott mértékű tokképződés- az implantátum tapintható, un. gumiszerű és láthatóvá válnak az implantátum kontúrjai

  • Kőkeménnyé válnak a mellek és jelentős deformitások tapasztalhatóak

Az a jelenség a beavatkozást követően bármikor jelentkezhet, még évekkel később is, de leggyakrabban néhány hónappal a műtétet követően. Megjelenhet egy vagy mindkét oldalon. A szakirodalom szerint az érdesített felszínű protézis alkalmazásakor ez ritkábban fordul elő, de a Polyurethan habbal bevontak esetében még ritkábban.

Sok sikert a műtéthez! Érezd végre jól magad a bőrödben!

Személyes kérdéseidet közvetlenül is felteheted a következő plasztikai sebészeknek:Dr. Gill Endre
Dr. László Zsolt
Dr. Szemerey Balázs
© 2010 szepsegbroker.hu | MELLNAGYOBBÍTÁS részletei
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink