SZAKCIKKEK

Mi az a Liquid Facelift?

Folyékony arcfeszesítés - Eszik-e vagy isszák?

2012. június 29. 15:03
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center
Bizonyára sok kédrés merül fel bennünk e bizarr kifejezés látván: Miben tér el ez a hagyományos facelift-től? Milyen technikát takar? Mennyire rizikós megoldás ez? Mennyire látványos és tartós az eredménye? Nálunk csinálja ezt valaki? Milyen árkategóriába tartozik?


Mi az a Liquid Facelift?  1.kép

Liquid Facelift - a "folyékony arcfeszesítés"Egy újabb kombinált kezelési stratégiát neveztek el így Európában és Latin-Amerikában, amelyet először biorejuvenációnak és mezoliftingnek is neveztek.
A liquid facelift-ek közé azok az orvos-esztétikai nem műtéti arcfiatalító eljárások tartoznak, amelyek során valamilyen „folyékony” hatóanyag segítségével feszesítik és ránctalanítják az arcot. Tehát ide tartoznak a ma már „arany-standarnak” számító ráncfeltöltő hatóanyagok, a hyaluronsavak, a botox-készítmények és néhány szakorvos ide sorolja a hyaluronsav + bőrfeszesítő mezoterápiás hatóanyagok kombinációját is.

Liquid Facelift kezelésekA Liquid facelift során általában többféle hatóanyagot azonos vagy eltérő tűs-technikák kombinálásával juttatják be. Ezek az eljárások kiegészítik és erősítik egymás hatásait:
- ráncfeltöltés
- botox-kezelés
- szemzug feltöltés
- hydrabalance ránctalanító technika
----------------------------------
Tágabb értelemben vett Liquid facelift eljáráshoz sorolhatóak:
- tűs mezoterápia hyaluronsav+bőrfeszesítő hatóanyaggal
- Biolifting
- Drakula-terápia


Liquid Facelift meneteAz esztétikai gyógyász (bőrgyógyász-kozmetológus, plasztikai sebész, fogorvos, fül-orr-gégész, stb.) elsőként felméri az arc aktuális állapotát, megbeszélik az elvárható eredményt, majd a szakorvos összeállít egy egyedi kezelési stratégiát, amelynek több lépcsője és különböző hatóanyagai vannak. A egyéni protokoll alapján akár 1 alkalmas vagy szükség esetén 2-6 alkalmas tűs-hatóanyagos arcfiatalító kezelésen esik át a páciens 1-3 hónap alatt.

Mi az a Liquid Facelift?  2.kép

Nemzetközi népszerűségeA liquid facelift egyre közkedveltebb megoldás a páciensek körében, hisz a személyre szabott arcfiatalító technikák kombinációja az egyén saját, eredeti arcvonásait adja vissza. A gyógyszergyári fejlesztéseknek köszönhetően az alkalmazásra kerülő ráncfeltöltők és ránctalanító hatóanyagok egyre gyorsabb és tartósabb hatást produkálnak. Egy-egy liquid facelift megoldás 20-40 perc alatt, akár „ebéd időben” is elvégezhető. Hatásukat gyorsan kifejtik és már néhány percen belül látványos arcfiatalító eredményt tapasztalhatnak a páciensek.

Hazai gyakorlatHazánkban konkrétan ezt a kifejezést még nem használják, de már számos esztétikai gyógyászunk (kozmetológus-bőrgyógyász, plasztikai sebész, fogorvos, fül-orr-gégész) végez személyre szabott kombinált injekciós-hatóanyagos arcfiatalító eljárásokat. Pl.: Dr. Kolat Zsuzsanna, Dr. Papp Ildikó, Dr. Brandl Beatrix, Dr. Bögi Katalin, Dr. Stehlich Gábor, Dr. Kriston Renáta, Dr. Balogh György, Dr. Körmendy Miklós


Hydrabalance technika / Dr. Brandl Beatrix
Hydrabalance technika / Dr. Brandl Beatrix

Kevesebb mellékhatás, szövődményAz újabb injekciózási technikákkal (kanülös, hydrobalance, stb.) nem csak a ránctalanítás hatásfoka növelhető, hanem jelentősen csökkenthetők a mellékhatások és szövődmények is (pl. fájdalom, duzzanat, vérömleny, hegesedés).

Mindezeket egybe vetve nem meglepő, hogy a hagyományos műtéti megoldás, a „facelifting” néven közismertté vált arcfelvarrás kiszorult a 40- és 50-es korosztály arcfiatalító megoldásai közül és áttevődött a 60+os korosztályra.

Liquid facelift áraAz egyénre szabott liquid facelift megoldások ára függ a felhasznált hatóanyagok mennyiségétől, minőségétől, az alkalmazott technika bonyolultságától és a kombinált kezelések számától. Így a pontos árról nem lehet telefonon érdeklődni, csakis a személyes konzúltáción derül ki a páciens arcbőr állapotától és a beinjektáláshoz szükséges hatóanyag mennyiségétől és minőségétől.
De annyit elárulhatunk, hogy nem lehet a hagyományos ráncfeltőltések, vagy egyszeri botox-kezelések néhány tízezer forintos keretein belül gondolkodni, ezek jóval kőltségesebb egyénre szabott, kombinált, akár több lépcsős kezelésből álló csomagok, amelyek kb. 200-500 000 Ft közé esnek.

Forrás: www.beautyinthebag.com (HBA Expo; New York)
© 2010 szepsegbroker.hu | Mi az a Liquid Facelift?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink