SZAKCIKKEK

Az új ráncfeltöltő anyagok forradalmasították az arcszobrászatot

A ráncfeltöltőanyagok értékes innovatív eszközök az arcfiatalítás szempontjából

2014. július 15. 12:12
Gulyás Gabriella Anna, Dr. Szabó Judit Anna
2003-ban az első hialuronsav készítmény a Restylan hozott nagy áttörést az augmentációs beavatkozások terén. Azóta is folyamatos fejlesztések zajlanak, hogy megtalálják a legideálisabb töltőanyagokat a szép és fiatalos arc érdekében. De mit nevezünk ideálisnak?


Az új ráncfeltöltő anyagok forradalmasították az arcszobrászatot 1.kép

A ráncfeltöltő anyagok forradalma az arcfiatalításbanAz esztétikai beavatkozások célja, hogy szebb és fiatalosabb külsőt érjünk el, különösen fontos ez az arcon végzett szépészeti beavatkozások során. A gravitáció, a zsíreloszlás megváltozása, a bőr elvékonyodása, rugalmasságának elvesztése és az arccsontok sorvadása mind kritikus tényezők az öregedési folyamat során.
Az esztétikai orvoslás már régóta kutatja a szövethiányok pótlására szolgáló anyagokat. Ezeknek az anyagoknak a segítségével korrigálhatók az öregedéssel járó finomabb és mélyebb ráncok és egyéb egyenetlenségek. Az 1970-es évek kezdetétől számos anyaggal és technikával kísérleteztek, de egyiket sem hagyta jóvá az FDA. Végül 1981-ben a szarvasmarha kollagén esztétikai céllal való felhasználása megkapta a szigorú hatóság engedélyét. A legelső a kollagén injekció körülbelül 20 évig volt a leggyakrabban használt ráncfeltöltő anyag, legnagyobb hátránya azonban az volt, hogy hatása csak 6 hétig volt látható, ezért gyakran kellett ismételni.
2003-ban az első hialuronsav készítmény a Restylane hozott nagy áttörést az augmentációs beavatkozások terén. Az FDA bizalmát élvező anyag használata sokkal egyszerűbb volt, tartósabb eredményt hozott, mind elődei és nem igényelt előzetes allergia vizsgálatot. Azóta is folyamatos fejlesztések zajlanak, hogy megtalálják a legideálisabb töltőanyagokat a szép és fiatalos arc érdekében. De mit nevezünk ideálisnak?

Az új ráncfeltöltő anyagok forradalmasították az arcszobrászatot 2.kép

Ráncfeltöltőanyagok nem egy kaptafáraAz ideális kifejezés, egy elég összetett fogalom. Azt jelenti, hogy meg kell határozni a töltőanyagok fajtáját, típusát és tulajdonságait, figyelembe kell venni az anatómiai sajátságokat, az élettani folyamatokat, a beteg céljait és az orvos tapasztalatait. Vagyis az egyes kezelések nem egy kaptafára történnek, hanem egyre inkább személyre szabottakká válnak, így érhető el a legideálisabb, legoptimálisabb, legszebb eredmény. A szakemberek gyakran egyéni kezelési tervet készítenek pácienseik számára, ebben gyakran használnak különböző anyagokat és különböző technikákat ugyanannál a páciensnél.
"Láttam, hogy változik meg a töltőanyagok piaca az elmúlt 17 évben, mondta Lisa Donofrio bőrgyógyász. Volt idő, amikor a töltőanyagok sorában az injekciós technikával beadott szarvasmarha kollagén és az autológ zsírszövet volt az etalon és ezt nagyon radikális vállalkozásnak számított akkoriban. Emlékszem még a 90-es évek elején egy közismert bőrgyógyász egy előadáson azt mondta, hogy a töltőanyag szerepe, hogy töltse ki a mélyedéseket, a facelifté pedig, hogy megemelje azt”. Ma már ez az állítás nem állja meg a helyét. A töltőanyagok feltöltik, kisimítják és megemelik a kérdéses területeket évekig tartó eredményt produkálva.
A ráncfeltöltőanyagok értékes innovatív eszközök az arcfiatalítás szempontjából, növelik az arc teltségét, javítják az arckontúrokat, korrigálják az esetleges aszimmetriát vagy az arccsontok szabálytalanságait, mindezekkel a klasszikus műtéti eljárás nem tud foglalkozni igazán hatékonyan, mondja Lisa Donofrio.
Ma, a fejlett arcszobrászati technikák képesek ugyanazt az eredményt produkálni, mint korábban az ún. facelift beavatkozások, biztonságosak, tartósak, hatékonyak. Előnyük, hogy sokkal kevésbé terhelik meg a pácienseket.
Jelenleg az USA-ban 12 injekciós termék rendelkezik FDA engedéllyel, ezek közül 3 neurotoxin és 9 töltőanyag. Ahogy az várható volt, az „ideiglenes” hialuronsav gélek képviselik a legnagyobb csoportot. Több más termék is jelenleg a FDA „csatornáján” várakozik, az engedélyezési folyamat közismerten lassú. A töltőanyagok bejuttatása a korrigálandó területtől függően más-más technikát igényelnek. Új beadási helyek közé tartoznak a traumás sebek, a szemöldök ívek, kéz és lábfej, a fülcimpa vagy a szeméremajkak. Még nem világos, hogy melyik területre milyen anyag milyen technikával (tűvel vagy kanüllel) beadva a legideálisabb választás, de a kézfej fiatalításban, az egyik legnehezebben kezelhető területen a töltőanyagokkal látványos eredményeket értek el.


Arcfiatalodás eredménye SCULPTRA hatására
Arcfiatalodás eredménye SCULPTRA hatására
A Magyarországon elérhető legújabb arcfiatalító eljárás a SCULPTRA

Hazánkban a legújabb már elérhető arcfiatalító eljárás a SCULPTRA (poli-L-tejsav) a bio-aktív volumenpótló megoldás. A SCULPTRA program az arcon alkalmazható, poli-L-tejsav mikrorészecskéket tartalmazó viszkózus oldat, amely a beinjektálás után közvetlenül képes csökkenti a mély ráncok árnyékait, míg a kollagén termelés beindításával és fokozásával megerősíti a bőrszerkezetet,helyreállítja az arc kontúrját elsimítja a ráncokat. A poli-L-tejsav által elindított változások 4 hét után válnak láthatóvá és 2-3 kezelés után hatásuk 2 évig megmarad. A Sculptra (poli-L-tejsav) bio-kompatibilis, ezért az allergiás reakció esélye minimális. A kezelés nem jár fájdalommal, akár esti programot is szervezhetünk némi smink alá rejtve a szúrások nyomait.

A szebb, fiatalosabb külső növeli az önbizalmat, ha az ehhez vezető út elérhető és fájdalommentes, látványos és tartós. Boldogan és szépen öregszünk meg.
Forrás: http://www.medscape.org/viewarticle/727287
https://www.prime-journal.com/the-liquid-facelift-comes-of-age/2/
© 2010 szepsegbroker.hu | Az új ráncfeltöltő anyagok forradalmasították az arcszobrászatot
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink