SZAKCIKKEK

Ráncfeltöltés, mélyhidratálás és térfogatpótlás hyaluronsavval

Hylauronsav jelentősége az arcfiatalításban

2016. július 05. 10:36
Cikkünk szerzője Dr. Kriston Renáta, Dr. Szabó Judit Anna
A bőrünk az egyik legcsodálatosabb szervünk. Szépségének, egészségének megőrzése érdekében fontos, hogy gondos odafigyeléssel ápoljuk életünk során. Helyes életmóddal sokat tehetünk ennek érdekében: fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, kerüljük a zsíros, fűszeres ételeket, valamint az alkoholt erős dehidratáló hatása miatt. Mellőzzük a dohányzást, hiszen dohányzás során a mikrokeringés zavara révén könnyen alakul ki oxigén –és tápanyaghiány a bőrben, így a kötőszöveti rostok megnyúlnak, a szöveteink ellenállóképessége csökken. Védjük bőrünket az UV sugárzástól, mivel ez is roncsolja a kötőszöveti rostokat, valamint szabadgyök felhalmozódást eredményez.
Azonban ezen jó tanácsok betartása mellett is az életünk során ható hormonális változások, a természetes, kor előrehaladtával a bőrben zajló öregedési folyamatok, valamint a külső és belső környezet hatásai következtében bőrünk veszít fiatalos ragyogásából.


Ráncfeltöltés, mélyhidratálás és térfogatpótlás hyaluronsavval 1.kép

Bőröregedésre felkészülni!A bőr idősödésének folyamatát két periódusra oszthatjuk:

1.Kezdődő bőröregedés, amely 30 éves kor körül indul be
A kezdeti stádiumban a bőrben bekövetkező változások eredményeként a bőr fakóvá, mattá válik, veszít fiatalos ragyogásából és kialakul a „ bőrfáradtság” képe. A csökkenő mennyiségű rostok miatt a bőr teltsége és rugalmassága csökken , megjelennek az első kisebb ráncok, főleg a szemkörnyéki szarkalábak, a homlok harántredői és mélyül az orr-ajak barázda. A bekövetkező vízvesztés még jobban fokozza a bőr tónusvesztését és mélyíti a ráncokat.
Ha valakinek száraz, érzékeny bőre volt, akkor a kezdeti stádiumban főleg a fakó bőrszín, a vízvesztés, a feszességvesztés és az apróbb ráncok dominálnak. A vegyes és zsíros bőr szürkés színűvé válik, gyakoriak a pattanások, vörös foltok, tágult pórusok.

2. Kialakult bőröregedés, amely nagyjából 40 éves korra tehető
A kialakult bőröregedésnél a változások eredményeként megjelennek a mély, karakteres ráncok, barázdák. Az egyenetlen pigmenteloszlás öregségi foltok kialakulását eredményezi. A felszínen felhalmozódó elhalt hámsejtek vaskos réteget alkotnak, mely fokozza az arcbőr fakóságát és fénytelenségét. A vízvesztés és a bőr rugalmasságát biztosító rostok mennyiségi és minőségi változása tovább rontja a bőr megereszkedését. A folyamatot súlyosbíthatja a napfény okozta bőröregedés.


Ráncfeltöltés, mélyhidratálás és térfogatpótlás hyaluronsavval 2.kép

Hyaluronsav, a szépség titka?!A szépség és a jó megjelenés alapja a megfelelően hidratált, fiatalos, üde bőr

Orvosok egész hada kutatta egy teljes évszázadon keresztül azt az anyagot, ami alkalmas az arc feszességének növelésére és struktúrájának visszanyerésére illetve ráncfeltöltésre. Az idők során sokféle vegyület befecskendezésével próbálkoztak, például paraffinnal, szilikonnal és kollagénnel. A ’30-as években találtak rá a hyaluronsavra, mely egy természetes, minden emberi szervezetben fellelhető, több funkciós poliszacharid. Többek között kulcsszerepet játszik a bőr teltségének, állagának és hidratáltságának fenntartásában, de e mellett segít az ízületek hajlékonyságát megőrizni és a szem térfogatának szabályozásában is közreműködik. Az utóbbi 15 évben számos gyógyszergyári tökéletesítette a hylauronsav molekuláját, így mára már a legelfogadottabb, legbiztonságosabb arcfiatalító hatóanyagnak számít a kozmetológiában, orvos-esztétikában.
A hyaluronsav egy olyan hidratáló anyag, amely önmaga tömegének 1000-szeresét képes vízből megkötni, elősegíti a sejtek anyagcseréjét és helyreállítja a bőr szilárdságát, rugalmasságát. Biostimuláló hatása révén a kollagénnel és az elasztinnal karöltve felel a bőr feszességéért, rugalmasságáért.


Ráncfeltöltés, mélyhidratálás és térfogatpótlás hyaluronsavval 3.kép

Mélyhidratálás a "nem keresztkötött" hyaluronsavvalA kor előrehaladtával csökken a szervezetben a hyaluronsav termelése. A bőrtípusnak megfelelő krémek hatékony segítséget nyújtanak a bőrápolásban, ugyanakkor a bőr mélységében történő hidratációját nem tudják megvalósítani. Ezt a hatást csak közvetlenül a bőrbe injektált hyaluronsavval érhetjük el. A hyaluronsavval történő hidratálás és ráncfeltöltés az életkorból fakadó hyaluronsav hiányt pótolja, azonban a kezeléseket időről időre meg kell ismételni, mert az anyag lassan ugyan, de lebontódik.

Sokszor a nap és az életmódbeli tényezők: dohányzás, szoláriumozás az elsődleges okai annak, hogy gyorsabban ráncosodik a bőr, mert ezen hatásokra a bőr elveszíti ragyogását, hidratáltságát és kialakulnak az első finom ráncok. A keresztkötést nem tartalmazó, a bőrbe felületes micro-injekciók segítségével bejuttatott hyaluronsav egy támogató hálót képezve alkalmas a bőr fiatalítására, hidratálására és a ráncok kialakulásának megelőzésére az arcon, a különösen problémás szájkörnyéki területen, a nyakon, a dekoltázson és a kézfejeken is. A nem keresztkötött hyaluronsav gyorsan felszívódik a bőrben, nem úgy viselkedik, mint a hagyományos töltőanyagok. Nem a ráncok feltöltésére szolgál, hanem segít, hogy tápláljuk és hidratáljuk a bőrt az arc teljes felületén, így a ráncok kialakulásának megelőzésében és a ráncfeltöltés kiegészítéseként a hidratáltság biztosításában van kiemelkedő szerepe. Az ily módon ápolt bőr hamar visszanyeri egészséges színét, ragyogását, rugalmasságát, fiatalosságát, természetes lágyságát.

Kezelés felszíni érzéstelenítést követően általában 15-20 percig tart: pici adagokban juttatjuk be a hatóanyagot micro-injekciók segítségével a bőrbe. és szükség szerint enyhe masszírozással segítjük elő az anyag egyenletes eloszlatását. A kezelést nyugtató maszkkal zárjuk.
A kezelést követően enyhe duzzanat, bőrpír esetleg minimális bevérzés jelentkezhet. 2 héten keresztül javasoljuk az extrém hőhatás mellőzését, a szauna és a szolárium használatát, valamint fényvédő alkalmazását.
Négy egymást követő hónapban, havonta javasoljuk a kezelés ismétlését. Hatása 12 hónapon át tart. Nagyon jelentős a szerepe a ráncok kialakulásának megelőzésében, de számos egyéb esztétikai beavatkozással kombinálhatjuk is egyénre szabottan, a kezelendő problémától függően.
Ez a természetes ragyogást, friss érzetet adó kezelés a bőrápolás egy új korszakának kezdetét jelenti.


Ráncfeltöltés, mélyhidratálás és térfogatpótlás hyaluronsavval 4.kép

Ráncfeltöltés különböző mértékben keresztkötött hyaluronsavvalA statikus ráncaink kezelésében kiemelkedő szerepe van a töltőanyagoknak. Ezen ráncok kialakulásának ugyanis a fő oka a gravitáció, valamint az idő előrehaladtával a bőr szerkezetében bekövetkező változások, a hyaluronsav mennyiségének csökkenése és az izomzatot, a csontozatot valamint a zsírszövetet érintő átalakulások.

Kinek ajánlott a ráncfeltöltés?

Leggyakrabban 30 év felett az orr-ajak barázda feltöltésére kerül sor, de nagyon gyakori, hogy az idő múlásával bekövetkező bőrszerkezeti, változások miatt „elfogy” az orcánk: pedig az elődomborodó, almácskának is nevezett orca mindig a fiatalos arc jellemzője. Szintén a kor velejárójának tekinthetjük az ajkak elvékonyodását- ami kifejezetten szigorú jelleget kölcsönöz az arcunknak-, illetve a száj körül sugárirányban megjelenő ráncokat, valamint a szájzugokból lefelé induló, az arcnak kifejezett szomorú jelleget adó redőket, a Marionett-ráncokat.
Ezen elváltozások korrigálására leggyakrabban keresztkötött hyaluronsavat alkalmazunk: különböző sűrűségű és más-más keresztkötést tartalmazó anyagot használunk a felszínes, illetve mély ráncok korrekciójára, a kifejezett térfogatpótlásra, vagy az ajak feltöltésére, hidratálására. Biológiai fermentációval előállított anyagokat alkalmazunk, melyek nem állati eredetűek, így előzetes allergiavizsgálatra nincs szükség. A szervezeten belül egy idő után teljesen lebomlanak.


Térfogatpótlás 40 év felettA kor előrehaladtával a már részletezett szerkezeti elváltozásokon túl csökken a kollagén rostjaink mennyisége is: fokozódik a lebontásuk és lelassul a termelésük, valamint az arc zsír "department"jei kiürülnek és a csontállomány leépülése is fokozza az arc beesését, az öreges arcforma kialakulását. Összességében arcunk elveszíti fiatalos volumenét, az arcbőrünk rugalmassága csökken, tónusát veszítve megnyúlik a gravitációs vonalnak megfelelően lefelé. Ezek a változások eredményezik a ráncok megjelenését arcunkon és a kontúrvesztést. Ilyenkor nem mindig jelet megoldást egyetlen ránc feltöltése passzív térfogatpótló anyaggal. Ebben az esetben már valódi volumenre van szükség ahhoz, hogy arcunk visszanyerje a fiatalosságra oly jellemző csúcsára állított háromszög formáját és ellenálljon a gravitáció hatásának.

Hyaluronsavas mélyhidratálás, ráncfeltöltés, térfogatpótlás meneteA beavatkozás előtt felmérjük a páciens arcának és arcbőrének állapotát, majd kiválasztjuk a különböző arcterületnek és ráncmélységeknek megfelelő nem és a keresztkötött hyaluronsav-készítményeket (egy komplex arcfiatalítás során akár 3-4 féle keresztkötésű hylauronsavat is alkalmazhatunk).
Az eljárás során vékony tűvel juttatjuk a hatóanyagot a bőr megfelelő rétegeibe, felszíni- szükség szerint vezetéses érzéstelenítést- követően. A hyaluronsav gélállagú természeténél fogva, illetve vízmegkötő-képessége révén passzívan tölti ki a térfogatot, azonnal látható a beavatkozás eredménye és életmódtól, valamint egyéni adottságtól függően 1-1,5 éven keresztül tartó hatást eredményez. Ezt követően, igény szerint a kezelés ismételhető, illetve kombinálható egyéb más esztétikai beavatkozásossal.

Rizikó, lehetséges mellékhatások

A kezelést követően enyhe, esetenként néhány napon keresztül tartó duzzanat, bőrpír esetleg bevérzés, ritkán feszítő érzés jelentkezhet. Ezen tünetek enyhítésében bőrnyugtató maszk, esetleg jegelés segíthet. Gondos fertőtlenítéssel a fertőzés-veszély teljesen elkerülhető. A hyaluronsav természetében a szervezetünkhöz legközelebb álló töltőanyag, így hosszú távú mellékhatással az esetek túlnyomó részében nem kell számolnunk: ritkán csomós gyulladás jöhet létre a töltőanyag és a szervezet egyedi reakciója során.

Utókezelés

A kezelt területen jelentkező esetleges szubjektív panaszok enyhítésére jegelést javaslunk, illetve Árnika gélt alkalmazhatunk. A terület fénytől és hőtől való védelmét (napozás, szoláriumozás, szaunázás mellőzését) javasoljuk 2 héten keresztül, valamint néhány napon át a jelentős fizikai megterhelés (izzasztó, teljesítményorientált sportolás) mellőzését kérjük.

Hylauronsav kezelések árai (2018.) a Hattyú Anti-Aging Klinikán/ Dr. Kriston Renáta
Hyaluronsav
1 ml 85 000 Ft
2 ml 160 000 Ft
3 ml 230 000 Ft
Radiesse
0,8 ml 95 000 Ft
1,5 ml 155 000 Ft
Biofiller
1 ml 60 000 Ft
2 ml 120 000 Ft

AKTUÁLIS engedményes ajánlat ITT!
© 2010 szepsegbroker.hu | Ráncfeltöltés, mélyhidratálás és térfogatpótlás hyaluronsavval
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink