SZAKCIKKEK

Szépítő zöldségek és gyümölcsök

Nem csak felkenve hatnak

2012. március 22. 12:55
MTI 2012. március 21./ kwr ksb
A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is – az uborkás arcpakoláson kívül "belsőleg" alkalmazva!


Szépítő zöldségek és gyümölcsök 1.kép
Az arc "külcsínének" alakulását követték a brit St. Andrews Egyetem kutatói hat héten át mérve 35 ember zöldség- és gyümölcsfogyasztását. Akik átlagosan 2,9-szer többet ettek a növényi táplálékokból, mint előtte, azok egészségesebbnek tűntek másfél hónap elteltével, akik pedig 3,3-szer többet tömtek magukba a friss zöldségekből, azoknak az arcuk kifejezetten vonzóbbá is vált. A kutatók nem hagyatkoztak pusztán a szemükre, hanem olyan kamerát használtak a fényképezéshez, amely mérni képes a bőr színárnyalatait, fényességét.

Az egészséges arcszín eléréséhez a leghatásosabb a paradicsom, a pirospaprika, a sárgarépa, a brokkoli, a spenót és a tök. Ugyancsak pozitívan befolyásolja a bőrszint az alma-, cseresznye- és áfonyaevés. Ezek a gyümölcsök vérbőséget okoznak a bőrfelületen.

"Azt hittük, hogy azoknál az alanyoknál lesz a legnagyobb a változás, akik a kísérlet előtt nagyon kevés zöldséget és gyümölcsöt ettek, de nem így történt: mindegyikük megszépült" - idézte Ross Whiteheadet, a kísérlet vezetőjét a The Daily Mail című brit lap.




© 2010 szepsegbroker.hu | Szépítő zöldségek és gyümölcsök
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.



Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.




Kapcsolódó galériák



Kapcsolódó szakcikkek





Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink