SZAKCIKKEK

Az izzadás gátlók növelik a mellrák kockázatát

Ritkábban használjunk izzadás gátlókat!

2010. április 06. 10:27
Sara V. Koeck, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)
A Keele Egyetem professzorai által végzett legutóbbi kutatás eredménye arra figyelmeztet, hogy az alumínium sók, amik számos izzadás gátló termékben megtalálhatóak, bejuthatnak a mellszövetekbe, és ott rákos elfajulást idézhetnek elő. Azoknál pedig, akik már küzdenek ezzel a félelmetes kórral, a tünetek súlyosbodásához vezethetnek.


Az izzadás gátlók növelik a mellrák kockázatát 1.kép
Az alumínium sók kedvelt összetevői a különféle izzadás gátló termékeknek, ugyanis blokkolják a verejtékmirigyek kivezető pólusainak működését, így érve el a kívánt hatást. A Reading Egyetem kutatói által két éve lefolytatott vizsgálat kimutatta, hogy az alumínium sók az ösztrogénhez hasonlóan viselkednek. (A normál ösztrogén szintnél magasabb hormon mennyiség rákos folyamatokat indít el szervezetünkben). A kutatás fényt derített arra is, hogy az izzadás gátlók összetevői közt szereplő tartósítószerek szintén szerepet játszanak a mellrák kialakulásában.

A kutatók magyarázata szerint az izzadás gátlók, és egyéb dezodorok olyan egészségkárosítók lehetnek, mint amennyire jótékony lehet az egészséges, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend a rákos megbetegedések tüneteinek kordában tartásában. Ennek tudatában fel kéne hívni az emberek figyelmét, hogy ne használjanak nap, mint nap izzadás gátlót, ugyanis ez megkétszerezheti a mellrák kialakulásának esélyét, főként azoknál, akik családjában előfordult már daganatos elváltozás.

Tény, hogy ma kilenc nőből egy esetében előfordul mellrák, így sokkal körültekintőbbnek kéne lennünk a hajlamosító tényezőkkel szemben. Bár ma még nem egyértelműen elfogadott tény, hogy az izzadás gátlók és a dezodorok mellrákot okozhatnak, mégis számos professzor figyelmeztet minket a veszélyre.

Akkor most mit is tehetünk ebben a helyzetben? Nagyon nehéz lenne - sőt megkockáztatom egyenesen lehetetlen - lemondani ezekről a termékekről, mégis az orvosok azt javasolják, inkább próbáljunk többször tisztálkodni, és izzadás gátlókat, dezodorokat pedig csak két-három naponta használni.

Úgy gondolom, a mai világban ez már nehezen kivitelezhető, de mindenki maga döntse el, hogyan vetíti ki saját életére a friss kutatási eredményeket.
© 2010 szepsegbroker.hu | Az izzadás gátlók növelik a mellrák kockázatát
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink