SZAKCIKKEK

Goji bogyó- az anti-aging gyümölcs

Élethossz növelő természetes megoldás

2012. március 13. 11:43
Szépség Bróker
Az epigenetikusok szerint a táplálkozás és az éltemód sokkal nagyobb befolyásal van a valós életkorra, mint a gének által diktált hajlam. Segítsük a géneinket és éljünk fiatalosan hosszabb ideig!


Goji bogyó- az anti-aging gyümölcs 1.kép
A kritikus szólás-mondás szerint :”40 év után mindenki úgy néz ki, ahogy megérdemli.”
Mint minden viccnek, ennek a mondásnak is van alapja. Az epigenetikusok* ugyanis bebizonyították, hogy a genetikai állomány csak 30%-ban határozza meg az öregedés gyorsaságát. Míg az életmód, a táplálkozási szokások és bizonyos környezeti hatások többletéveket adhatnak egy-egy személy valós életkorához.
Ezen tényezők közül a legkönnyebb az étkezési szokásokon változtatni, mert igazán egyszerű egy-két növény, gyümölcs fogyasztását bevonni a megszokott étrendünkbe nem kis cél érdekében, az öregedés lassításáért.

Goji bogyó


(lycium barbarum; lícium, farkasbogyó; kínai ördögcérna)

A Goji bogyó nem csak a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamin-t tartalmazó gyümölcs, hanem magas B-vitamin, kálium, antioxidáns, béta-karotin, 21-féle ásványi anyag, 18-féle aminosav és magas poliszacharid tartalmának köszönhetően számos pozitív hatással van a szervezetre. A Gojit már 5000 évvel ezelőtt is az életkor meghosszabbítására, az immunitás fokozására, a test fizikai erejének és a szexuális potencia növelésére használták.
A tudományos vizsgálódás középpontjába került Gojiról számos „study” született, többek között dr. Zhang (1993) által is, aki bebizonyította, hogy a lícium egyedülálló LBP poliszacharidja képes megakadályozni az idő előtti sejthalált (apoptózist), sőt, a szabadgyökök negatív hatását vissza is fordítja.

Néhány egyéb jótékony hatása a Goji bogyónak:
- támogatja a szív és keringési rendszert, a látást, a normalizálja a vércukor szintet, egyensúlyban tartja a koleszterin és a vérlipidek szintet (HDL/LDL arányát)
- segíti a normális máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot
- mind a szellemi, mind a testi vitalitást fokozza
- a bőr védelme a környezet oxidatív folyamatai ellen
- hormonális eredetű szexuális zavarokat enyhíti
- csökkenti a változókori panaszokat nőknél és férfiaknál egyaránt
- gyulladáscsökkentő enzimek elválasztását fokozva gyorsítja a felépülést
- stresszes alkatú, ideges vagy zsibbadó végtagú személyeknek különösen jótékony hatású
- rosszindulatú elváltozásoknál remek antioxidáns és vitaminforrás

Az öregedés gátló, vitalizáló szárított formában elérhető líciumot igazán könnyű beilleszteni a mindennapi étrendünkbe. Forrázatát teaként kúraszerűen alkalmazhatjuk, de párolva és citrommal, mézzel ízesítve, rizzsel tálalva kiváló színes köret lehet egy sült szárnyas mellé is.

Ajánlott napi dózis: 6-12 g naponta (leghatékonyabb forró víz által forrázva, majd 20 percig áztatva készült tea formájában kúraszerűen 3-4 hétig alkalmazni, majd 2-3 hét szünet után újra folytathatjuk a teakúrát)

*epigenetikusok
Az epigenetika tudománya azt vizsgálja, hogy a különböző környezeti hatások, mint például a táplálkozás, a mozgás vagy a stressz hogyan befolyásolják az örökölt információk érvényesülését.
© 2010 szepsegbroker.hu | Goji bogyó- az anti-aging gyümölcs
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink